Nem kívánt elemek elrejtése a szerkesztőben

Heló! Valaki tud arra megoldást, hogyan lehet a szerkesztőnél letiltani az egyedi mezők, visszakövetés, és az interakció dobozokat? Mondjuk van arra mód, hogy a sablonom functions.php-jába beillesszek egy kódot, ami ezeket a funkciókat el rejti? Vagy ki lehet globálisan kapcsolni? Azt szeretném ha a szerkesztőim csak azokat a dobozokat látnák, amire szükség van a szerkesztéshez.

én ezt úgy oldottam meg korábban, hogy a létrehozott user nevében beléptem, a felesleges dobozokat kikapcsoltam a legördülő menüből, aztán azt a menüt tüntettem el a nem adminok számára.

persze azóta biztos van jobb megoldás…

menüpontokhoz adminimize…hmmm jó kérdés…ha jól emlékszem nekem csak úgy ment az ilyesmi, hogy role scoperbe kitiltottam az opciókat… de hmm elrejteni… admin felületet akkor már inkább kiszervezem…

Na igen, ezek se rosszak, de én valami profi megoldást keresek. Eddig hiába, nem találtam a neten semmit…:S

Én a hide admin panels bővítményt használom.

Tök egyszerű és könnyű testre szabni.

A bővítmény honlapja

Üdv Czar

'Czar' wrote on '2010-12-09:

Én a hide admin panels bővítményt használom.

Tök egyszerű és könnyű testre szabni.

A bővítmény honlapja

Üdv Czar

Ez is egy jó megoldás, de én a szerkesztőn belüli dolgokat szeretném testre szabni globálisan, hogy a szerkesztőimet ne riassza el a sokféle funkció. Könnyebben átlátható és magától értetődő dolgok maradjanak, na meg azok, amiket ténylegesen használni kell.

Egyszerűen letilthatóak a remove_meta_box funkcióval.

pl.

Code:

function meta_remove_boxes(){

remove_meta_box('postexcerpt', 'post', 'normal');

remove_meta_box('slugdiv', 'post', 'normal');

remove_meta_box('authordiv', 'post', 'normal');

remove_meta_box('postcustom', 'post', 'normal');

remove_meta_box('trackbacksdiv', 'post', 'normal');

remove_meta_box('commentstatusdiv', 'post', 'normal');

}

add_action('admin_menu', 'meta_remove_boxes');

Na ezt kerestem én! Köszönöm szépen a segítséget…:slight_smile: