Nem használt sablonok okozhatnak problémát, ha nem frisítem őket?

Üdv!



Van néhány alapértelmezetten telepített témám, és egy, amit használok. Nagyon bátortalanul nyúlok mindegyikhez, mert a mostanit elég komolyan átlalakítottam forráskód szinten, és mikor egyszer frissítettem, teljesen szétesett az oldalam. Azóta kétszer meggondolom, mielőtt sablonhoz nyúlok.



Ha a twenty ten alapértelmezett téma és több társa 2 éve érintetlenül van telepítve, de soha nem aktiválom, akkor érdemesebb lenne törölnöm? Vagy inkább frissítsem? Vagy teljesen mindegy, mert úgysem használom?



Köszönöm a válaszaitokat!

A nem használt sablonokat bátran törölheted.

Arra azonban ügyelj, hogy ha úgynevezett child theme-t használj, akkor az annak az alapja fent kell maradjon. :slight_smile:

Szia. Igen, okozhatnak problémát, mert hiába nem aktív, azért a fájlok ott vannak. (bár a sablonokkal nem szokott gond lenni, úgy értem a gyáriakkal )

Szia. Igen baj lehet. Attól, hogy nem használod bármikor bármelyik sablonban lévő fájlt ki használhatják a hackerek ha hibás. Sok algoritmus kering az interneten ami figyeli a sebezhetőségeket és ha talál ki is használja. Szóval a nem használt sablonokat célszerű törölni biztonsági okokból. Az alapértelmezett sablonokkal valóban nem szokott baj lenni.