Sziasztok!
Van egy elég jól bejáratott, és látogatott blogom. Hála a magasságosnak, az Askimet remekül muzsikál, és szökő évente egyszer ha érdemi hozzászólást moderációs sorba rak, de ez nem jellemző.
Azonban, nap mint nap kb. 5-10 új regisztráció történik az oldalamon. Pontosan lehet látni, amikor - hasamra ütök - kisvirag@ingyenesszolgaltato.hu, vagy kovacsne.marika3057@gmail.com regisztrál az oldalamra, akkor róluk sejtem, hogy ők valóban az oldal miatt regisztráltak. Azonban a napi 5-10 regisztráció, ilyen yuhascetrsgd@hotmail.com, meg ilyen helyekről jön, soha semmi aktivitást nem mutatnak, leginkább spamelni próbálnak. A kérdésem az, hogy van -e valami plugin, vagy a user/user meta táblában valami, ahol láthatom, mikor volt az utolsó aktivitása, hogy ezeket a szemeteket törölhessem, mert szerintem az ezer+ felhasználó kb. 50-60% ilyen.
Ps: nagyon nehéz megtalálni a belépést, én valahogyan a súgó alatt találtam csak meg, nem lehetne ezt a fórum fő oldalára is kitenni, vagy már húszezren megkérdezték előttem ezt, és van rá valami magyarázat?
Senkinek nincs tippje? Rossz helyen tettem fel a kérdést?
A problémát Én kombináltan oldottam meg:
drp-wordpress-user-management
(látja az IP címeket és az utolsó bejelentkezéseket is…)
user-self-delete
(Ezzel törölhetik magukat a felhasználók és Te is törölhetsz, akit akarsz -hozzászólásaikkal együtt ha akarod- Hasznos spammelőknél)
sabre
(Ezzel beállíthatod, hogy mondjuk captcha vagy matematikai műveletekkel ellenőrizzen regisztrációkor)
specific-domain-registration
(ezzel meghatározhatod, hogy csak egy bizonyos email cím domainnal lehessen regisztrálni. Nálam pl. csak gmail címekkel lehet a többit visszadobja a rendszer nem engedi. Mellesleg ez utóbbi bővítmény volt a leghatásosabb eddig.)
Szia!
Köszönöm a tanácsokat.
Domainre nem akarok tiltani, kinek mi a címe, az.
A captcha jó lesz, biztosan segíteni fog valamit, ezt fel is tettem, olyat nem találtam benne, hogy mondjuk csak a math-ot csinálja, rendes betűs captchat ne.
Egyesével nem akarnék törölni, saját usereim meg nem hiszem, hogy akarnák, ha akarják, maximum szólnak.
Találtam két plugint, ami aktivitásra vonatkozik, de azokkal az a gondom, hogy csak telepítés után számolnak, a már most meglévő usereket nem. Tehát nekem valami olyasmi kéne, ami visszamenőleg listázza az aktivitást, belépést, kommentelést, bármit, mert így a több ezer user közül egyesével végignézni fájdalmas lesz, és akkor még belefutahatok abba, hogy olyan usert törlök, aki valós.
Esetleg ilyen megoldás kész nincs?
Az oldal a Tiéd, azaz a feltételeket Te hozod meg. A Captcha kevés lesz, Engem szét spammeltek még azzal is. Legjobban az 1 perces email címesek regisztráltak…tele volt velük a hócipőm . Majd kitapasztalod egyébként. Olyan bővítménnyel nem találkoztam még amit írtál (visszamenőleg nézze az aktivitást).
A matematikai részt itt aktiválhatod: LINK
Nos, akár hiszitek, akár nem, feltettem a BOTDetect Captcha nevű bővítményt, és ma reggel zéró új fake regisztrációm volt.
Lekopogom, de ha ezzel a 90% -át ki tudom szűrni már az ilyen béna usereknek már az is jó.
Magad uram ha szolgád nincs alapon most szépen végig fogok menni egyesével a felhasználókon, és törlöm a szemeteket.
De ebbe csak akkor merek belekezdeni, hogy ha lenne valami olyasmi plugin, vagy nem tudom tud -e alapból ilyet a WP ami képes arra, hogy nem törli fizikailag az adatbázisból, hanem csak megjelöli, hogy ha valós személyt töröltem, akkor vissza tudjam állítani.