Sziasztok!
Újonc vagyok a wp-ben, és létre kéne hoznom egy oldalt, ami egy egyszerű oldal, kommentelő, felhasználómentes. Egy hasonlót, mint ez: www.hh95.com/english
A kérdésem hogy milyen témát érdemes használni, és hogy kell lecsupaszítani úgy, hogy egy rendes menüs weblapként üzemeljen az oldalam?
A honlap kétnyelvű lesz ráadásul.
Elérhető a www.magnevista.com címen
Minek ehhez wordpress “kommentelő, felhasználómentes”. HTML+CSS-t tudom ajánlani.
Minek ehhez wordpress "kommentelő, felhasználómentes". HTML+CSS-t tudom ajánlani.
Nem igazán vágom a CSS-t, és talán egyszerűbb karbantartani meg módosítgatni egy oldalt ha WP-s
Akkor szerintem itt lesz az ideje, hogy barátkozz a sablon szerkesztéssel, és a CSS-el.
Ugyanis, mivel a WP egy blog motor, minden sablonban lesz hozzászólási lehetőség.
http://magnevista.com/
Jelenleg van Home és RSS gomb. Melyik sablonfáljban kell mit módosítani, hogy ne legyen?
Illetve azt hogy lehetne, hogy ne dobja be a főoldalra az összes oldalt blogszerűen?
Vook: ha jól értettem, akkor te egy olyan oldalt szeretnél, ami nem néz ki blognak, nincsenek felhasználók, de lehet kommentelni. Akkor ne posztokból álljon a WP, hanem oldalakból. És az oldalaknál engedélyezd a hozzászólást regisztráció nélkül is, csak egy nickkel és egy (nem publikus) mail cimmel. És a beállitásoknál tiltsd le a regisztrációt.
Ha nem értettem jól, akkor ne hallgass rám
Vook: ha jól értettem, akkor te egy olyan oldalt szeretnél, ami nem néz ki blognak, nincsenek felhasználók, de lehet kommentelni. Akkor ne posztokból álljon a WP, hanem oldalakból. És az oldalaknál engedélyezd a hozzászólást regisztráció nélkül is, csak egy nickkel és egy (nem publikus) mail cimmel. És a beállitásoknál tiltsd le a regisztrációt.
Ha nem értettem jól, akkor ne hallgass rám :)
Majdnem, mert még komment se kell :)
Igen, oldalakat kezdtem el csinálni, de még ígyis kidobálja a főoldalra az eddig írtakat dátummal együtt.
A sablon neve Gluttony, ha esetleg ránézne valaki:)
Van az index.php-ben egy rész:
Ehhez tartozik még ez is kicsivel lejebb:
Ez listázza ki, szóval ezeket töröld ki belőle, és az "entry-head", meg az "entry-wrap" div tartalmát írd át valami általad preferált statikus tartalomra.
Az "entry-meta" meg a hozzászólásos cuccot tartalmazza.
A page.php-ből meg ezt kell kiszedned:
és akkor kommentek sem lesznek.
- <a href="" title="Subscribe by RSS">RSS
<li><a href="" title="Home page">Home
<div class="post" id="post-">
Filed under: |
Elvileg kiszedtem a két PHP-s sort amit mondtál, de még most is kilistáz. Az egész HOME meg RSS rész se kéne nekem, illetve az, hogy a dátumot hozzátegye az oldalakhoz. Mit kell ehhez módosítani?
entry-head és entry-wrap részekhez mit kell írni, ha pl. egy sima üdvözlőoldalt akarok behozni, amikor megnyílik az oldal?
Én a helyedben ezeket a részeket érvényteleniteném a menu div-jén belül:
Nem törölném, csak érvényteleniteném. Aztán megnézném, hogy listázza-e még.
Ha az oldalakból akarod kivenni a dátumot, azt valahol a page.php-ban kellene kezdeni keresni ... asszem.
Ha egy sima üdvözlő oldalt akarsz behozni, akkor azt meg a beállitásoknál lehet az admin felületről: Beállitások - Olvasás - Egy statikus oldal megjelölése.
Én a helyedben ezeket a részeket érvényteleniteném a menu div-jén belül:
Nem törölném, csak érvényteleniteném. Aztán megnézném, hogy listázza-e még.
Ha az oldalakból akarod kivenni a dátumot, azt valahol a page.php-ban kellene kezdeni keresni ... asszem.
Ha egy sima üdvözlő oldalt akarsz behozni, akkor azt meg a beállitásoknál lehet az admin felületről: Beállitások - Olvasás - Egy statikus oldal megjelölése.
Sikerült a dátumot kiszednem, és hogy a főoldal menjen. A page.php-ben kellett túrkálni.
Hogy lehetne eltüntetni a HOME és RSS gombokat? Eddigi próbálkozásaimmal csak azt értem el, hogy az egész menü eltűnt.
Töröld ki a menu nevezetű div-ből az alábbi két részletet:
akkor próbáld meg, hogy csak a HOME-ra és az RSS-re vonatkozó sorokat érvénytelenitsd külön-külön.
Köszönöm a segítségeket, sikerült összehozni amit akartam
Akkor örülünk
örülünk vincent