néhány hiba az oldalamon

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem:

1. A retromania nevű sablont szeretném véglegesen használni az oldalon, de most vettem észre, hogy ha egy bejegyzéshez hozzászólást írok akkor annak elküldése után “Error: please type a comment.” hibaüzenetet kapok. :frowning: Megnéztem már letöltött sablonnal és ott nem volt gond, beküldi a hozzászólást rendesen.

2. A hozzászólásnál a nevem alatt:

%A %B %e%q, %Y at %I:%M %p - ez látható, miként lehetne ezt javítani?

3. Nagyon, nagyon belassult az oldalam, igazából már a WP feltelepítésekor azonnal észrevettem, hogy lassabb mint a régi IPB rendszerem, de mára már méglassabba lett. Mi lehet a gond? Igaz elég sok mindent telepítgettem, próbálgattam, de azok egy jó részét töröltem is, vagy deaktiváltam.

Nem akarlak megbántani, csak azt tanácsolom, hogy a több tízezres kínálatból olyan sablont válasszál, ami a wordpress 3.0-val bizonyosan kompatibilis, és kihasználja annak képességeit.

Az általad választott sablon elég régi (talán 2008-as?), jobb lenne frissíteni…

Amikor üzenetet küldesz (hozzászólsz) akkor a szövegmezőben kell lennie jónéhány karakternek, mert az üres szövegmező, illetve egyes sablonoknál meghatározott karakterszám alatt hibának érzékelődik, és ezért kapsz ilyen hibaüzenetet.

A fordítás nincs készen teljesen, és ez a rész még hibás, vagy éppenséggel valami hiba van a fordításnál.

A belassulás sok mindentől lehetséges; a felesleges, vagy rosszul eltávolított bővítménytől egészen a tárhelyszolgáltató szerverének zsúfoltságáig sok minden lehetséges. Legjobb, ha előbb magad körül teszel rendet: radírozzál le mindent (adatbázist is), készíts új adatbázist, tegyél fel új telepítést, csak azokat a bővítményeket tedd fel, amelyek elengedhetetlenül fontosak, de azokat rendesen állítsd be.

Törekedj arra a megoldásaidban, hogy a legkevésbé generáljál magadnak forgalmat (pl. feleslegesek az adatbázis-hízlaló statisztikák, amikor ott a tárhelyszolgáltató külső statisztikája, vagy ha nem muszáj, a hivatkozott képeket ne a te szerveredről töltsék le, hanem máshol generálódjon forgalom, stb., stb.)

Az a baj, hogy írtam vagy 3 sornyit hozzászólásnak :frowning: mindegy akkor keresgélek mást.

A másikkal kapcsolatosan megfogadom a tanácsodat

Sziasztok!

%A %B %e%q, %Y at %I:%M %p - hiba amit hozzászóláskor látni a dátum helyett, még mindig jelen van. Most azt olvastam, hogy a Qtranslate plugin okozhatja, de nekem arra mindenképpen szükségem van.

Nincs esetleg ötletetek hogyan lehetne korrigálni ezt a hibát?

Okozhatja, vagy okozza? Ha kikapcsolod a szóban forgó bővítményt, akkor is csinálja?

Okozza. Sajnos. Kikapcsoltam és akkor teljesen normálisan megjelenik a dátum a hozzászólásokban. Qtranslate-re viszont mindenképp szükségem van, nem hagyhatom el.

verser: van egy jópár translator bővitmény. más nem lenne jó?

Feltettem ezt a Qtranslate-et … Ahogy bekapcsoltam, angolra váltott az egész admin felület :smiley:

Irtam bejegyzést, meg hozzászólást. a dátum nekem jól jelenik meg, de a hozzászólás permalinkje ennyi (csak a title-ből láttam, hogy mi az):

@ %H:%M

Nem értek ehhez a bbővitményhez, de úgy tűnik nekem, hogy itt úgy váltja a nyelveket, hogy minden nyelven kell irni valamit … Ha nem igy van, akkor nagyot tévedtem.

Mire kell pont ez a forditó neked??

Na nálam jó.

Beállitások - Languages - Advanced Settings - Date / Time Conversion - Use strftime instead of date and replace formats with the predefined formats for each language.

Ez a 4. sor abban az opcióban, oda tettem a pipát, igy jó minden a hozzászólásban.

Jaaa … viszont igy minden bejegyzésemnél eltűnt a bejegyzés dátuma, csak az órát és a percet irja ki, se hónap, se nap :lol:

Vagy a plugin “elmebeteg”, vagy én vagyok teljesen dilettáns hozzá :lol:

Ezzel a Qtranslate egy életre leirta magát előttem :slight_smile: Ami ennyire nem megy nekem, azt nem szoktam eröltetni :slight_smile:

Szia varnyu!

Tudsz nekem olyan másik hasonló bővítményt mondani amivel:

• a főoldalra ki tudom tenni a nyelveket (magyar, angol) zászlókkal

• Illetve amivel bejegyzés írásakor át tudok váltani magyarról angolra vagy fordítva

• Bejegyzéskor be lehessen írni a bejegyzés címét magyarul is külön.

Nem próbáltam másmilyet ki azt hiszem még, mert ez eddig nekem nagyon bevált, csak ma jöttem rá, hogy a qtranslate rontja el a dátumkiiratást.

Mindegy, most már nem fontos, sikerült megoldanom a hibát :wink:

Tehát, ha valakinek volt még ilyen problémája, hogy a hozzászólásokban a dátum nem volt rendesen jelezve és a qtranslate bővítményt használta, akkor a megoldás:

Eredeti Forrás

qtranslate_core.php - ben meg kell keresni ezt a sort:

Code:

function qtrans_strftime($format, $date, $default = '', $before = '', $after = '') {

Ezután kell beilleszteni ezt:

Code:

$format = str_replace('%%','%',$format);

;)

verser: Gratula! ügyes voltál és kitartó :slight_smile:

én olyat használok, ami az egész oldalt vagy bejegyzést forditja, cimestől. ha érdekel, elküldöm az oldalam linkjét priviben és nézd meg, hogy működik :slight_smile: a forditás olyan-amilyen, a Google forditóját használja

Szia!

Azt megköszönném :wink: