Ne legyen SideBar a bejegyzás oldalon

Sziasztok!

Olyan plugint keresek, ami lehetővé teszi, hogy az adott Sidebar ne jelenjen meg minden oldalon.

Konkrétan: Van a tartalom rész és mellette kettő Sidebar. Azt szeretném, hogy a 2. Sidebar ne jelenjen meg ha rákattintok egy bejegyzésre. Tehát a page oldalakon (cím.hu/?p=1, cím.hu/?p=2, stb) ne jelenjen meg a második sidebar, de az összes többi oldalon (letöltések, stb) látható legyen.

(Azért is fontos, hogy ne csak a widgetet kapcsolja ki, hanem az egész sidebar-t, mert a sidebarok egymás mellett vannak és az üres sidebar kiírja, hogy húzzak bele widgetet.)

Pedig, pont azért választottam a WP-t, mert azt mondták, hogy még arra is van plugin a WP-ben, amire nincs. Olyat próbáltam, hogy a témában beállítottam, hogy a sidebar csak akkor legyen összerakva, ha az url megkapja azt a bizonyos get azonosítót, viszont ez permalinkkel nem működik rendesen.

Az a baj ám ezzel, hogy, amit te szeretnél az nem tartalmi bővítés/változtatás, hanem az oldal struktúrájának a megváltoztatására vonatkozik. Tehát (x)HTML/CSS témaköre. Erre meg tuti nem találsz plugint, mivel minden sablon viszonylag egyedileg épül fel.

Ettől függetlenül némi sitebuild ismerettel baromi egyszerűen megoldható, amit szeretnél. Itt van a leírás is róla.

Létrehozol egy egy sidebar-os oldalsablont a fenti leírás “Creating Your Own Page Templates” című fejezete alapján, és az oldal létrehozásakor kiválasztod, hogy az a sablont használja. Aztán gyakorlatilag ennyi. Persze, mint mondtam ehhez azért érteni kell valamennyire a html/css-hez. Erre nincs más megoldás, max, ha keresel olyan sablont, amiben eleve van ilyen oldalsablon is. Mostanában a legtöbbhöz gyártanak pár fajtát.

A helyzet az, hogy túl sokan gondolják azt, hogy mivel kapnak egy általánosan használható tartalom kezelő rendszer és az megoldást fog nyújtani BÁRMILYEN ötletükre, ha pedig az nem így teszi akkor SZAR.

Egyébként minimális időbefektetéssel meg lehet oldalni,

hogy ne legyen oldalsávod a bejegyzés oldalon.

Pl így:

A sidebar.php első sorába beteszel egy ilyet, hogy:

Code:

<?php

if(!is_single() && !is_singular()):

?>

A végére pedig egy ilyet:

Code:

<?php

endif;

?>

Viszont, ha több sidebarod van, akkor ahhoz tudni kellene, hogy milyen sablont használsz, hogy segíteni tudjunk.

DjZoNe, tökéletesen működik amit írtál, köszönöm. Amúgy a Mystique theme-hez kell.

Mellesleg teljesen értek a HTML-hez, CSS-hez és a PHP-hez eléggé magas fokon, csak most idő hiányában kell egy CMS, ami mindent tud és mindenre van megoldás benne.