Sziasztok!
Bár új vagyok még a fórumban, ennek ellenére már jó ideje a wp felhasználói között vagyok. Nem találtam megfelelő topicot a segítségkérésre, ezért ide írok.
Egy olyan naptár pluginra lenne szükségem, amely független a wp-s bejegyzésektől (nem a bejegyzések napjait mutatja). Koncertadatokat (idő, helyszín stb)szeretnék belevinni úgy, hogy az oldalsávban mindig jelezze ki az adott hónap hátralévő koncertjeit. Az sem lenne utolsó szempont, ha kezelni tudná, hogy egy egyszerű tovább feliratú kattintással -egy felnyíló ablakban- akár az egész év koncerteseményeibe is beletekinthessek. Ha még a google térképpel is kommunikálna -amikor rákattintok a helyszínre-, az szuper lenne.
Tudom picit összetett a dolog, de már akkor is örülnék, ha csak az első elképzelésem teljesülne (kiemeltem).Létezik ilyen plugin? Remélem tud valaki segíteni.
Itt próbáltál már valamit keresni? Mert hátha …
http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=calendar&sort=
http://davidebenini.it/wordpress-plugins/events-manager/
Az Ambassador Club Magyarország honlapján láthatod működés közben.
Nem is számítottam ilyen gyors reakcióra. Köszi a segítséget!
Nem is számítottam ilyen gyors reakcióra. Köszi a segítséget! :)
Az hiszem elhamarkodtam a dolgokat!
varnyu! Keresgéltem az általad ajánlott helyen, egyet találtam, ami jónak tűnik. Gigs calendar a neve. Ki is próbáltam. Egy picit ugyan körülményes az események beállítása, de ha nem lesz jobb, akkor ezt fogom használni.
Győző! Azt a plugint is kipróbáltam, amit javasoltál, de néhány pontot megváltoztatott a weblapomon (2.9.1-et használok egyébként). A program generált magának egy külön oldalt és egy kategóriát is events néven, ezen kívül teljesen lebénította a widgeteket. Nekem nem vált be.
Nora: remélem,hogy be fog válni. Én még sose próbáltam semmilyen másféle naptárt, nem ismerem őket, azért kerestem, mert hátha
Nálam 2.9.2-vel megy, amint az látható is.
Teljesen rendjénvaló az oldal és kategória generálása (át is írhatod). gondolom, a menüdbe beköszönt; használni kel az exclude funkciót.
Azért a nézetet is a rendelkezésre álló helyhez kell komponálni.
Lényeg az, hogy varnyu megoldása bejönni látszik.
Egy megjegyzés: Illene 2.9.2-re frissítened, már csak biztonsági okokból is…
Nálam 2.9.2-vel megy, amint az látható is. :)
Teljesen rendjénvaló az oldal és kategória generálása (át is írhatod). gondolom, a menüdbe beköszönt; használni kel az exclude funkciót.
Lényeg az, hogy varnyu megoldása bejönni látszik. :)
Egy megjegyzés: Illene 2.9.2-re frissítened, már csak biztonsági okokból is... ;)
Hogyan lehet megoldani azt a problémát, hogy a naptárhoz kapcsolódó esemény (,amit bejegyzésként kezel a wp) csak egy adott kategóriában szerepeljen (pl koncertek)? Nem szeretném, ha úgy jelenne meg, hogy látom a főoldalon az összes bejegyzéseim között (ez nálam a hírek) + a koncertek kategóriában is. Csak a koncertek között szeretném látni.
Az exclude funkciót nem ismerem. Mit tud, az is plugin?
Az nem plugin. Az a kizárás, kivétel szó php-ül a wordpress-ben
Itt olvashatsz róla: http://wordpress.org/search/exclude
Nálam 2.9.2-vel megy, amint az látható is. :)
Lényeg az, hogy varnyu megoldása bejönni látszik. :)
Egy megjegyzés: Illene 2.9.2-re frissítened, már csak biztonsági okokból is... ;)
sajna 3.0-val viszont még nem megy :(
sajna 3.0-val viszont még nem megy :(
Tegnap frissítettem 3 honlapot a 3.0-ra (ebből kettőn használom), és örömmel tapasztaltam, hogy működik a naptár bővítmény is. Pl. http://ambassadorclub.hu, jobb oldalon
nálam jelezte hogy 1.2 pont nem tom hanyas frissítés jött ki a naptárhoz, frissítettem de így is végzetes hibát generált
Lehet, mert ebből a 2.2-es verziónál vagyunk, ha jól emlékszem…
bocsi elírtam Verzió 2.2.2 verzió
Köszi! Lehet kipróbálom majd azt is. Egyelőre jól működik a Gigs Calendar.
hali,
mivel még csak most ismerkedem a wordpress-szel, kérdezném, hogy a benne lévő naptár mi a fenére jó? csak a korábbi bejegyzések dátumát jelzi? :blink:
(ill. hol lehet módosítani a naptár megjelenését, kinézetét?)
én egy olyan naptár-plugint keresnék, ami widget-es ablakban más színnel jelezné mondjuk azokat a napokat, ahová megadok valamilyen eseményt (előre). és ha az egérrel a dátum fölé megyek, akkor kiírja, hogy mi az az esemény.
(ja és működjön a 3-as verzióval is)
köszi minden segítséget!
Kedves szipet!
Igen, ez az alapfunkció ezt szolgáltatja. A kinézetet a css-sel tudod saját ízlésednek megfelelő formára pofozni.
Naptár bővítmény ügyben pár ajánlat elhangzott ebben a topikban, ha szíveskednél visszaolvasni és választani…
köszi, megtaláltam.
azt hol lehet beállítani, hogy a hónap-év fordítva legyen a naptárban? (ne “július 2010”, hanem “2010 július” legyen)