nagyon sürgős és nagy gond

Ezt az üzit kaptam ma a blogom helyett. Pedig ma minden rendbe volt! Mi lehet a gond?A PHP telepítésedből hiányzik a MySQL kiterjesztés, ami szükséges a WordPress működéséhez.Légyszi segítsetek mert így kiesek a versenyből.

reklamálj a szolgáltatodnal. nincs betoltve a mysql modul a phpbe

Írtam már, cpanel frissítés van. Kaptam egy emailt hogy tegnap 16:30 tól 24 órán keresztül nem lesz a Mysql elérhető. Már letelt a 24 óra uh remélem lassan rendbejön.

Ügyfélszolgálatot próbáltad már?

Mileyn szolgáltató az, ahol egy napig nem megy a MySQL?

Ingyenes! :smiley:

Akkor az nem szolgáltató, hanem “reklámszerver”. :smiley:

lehetséges, hogy a WP rendszer letilt, ha pl egy wordpress.zoly.hu szerkezetű elérést akarok hozzárendelni?

Bocsánat, egy kicsit fejtsd ki a kérdést, légyszíves!Nekem nem egészen - mondhatnám egyáltalán nem - világos.

Közben pedig azt is áruld el, hogy milyen WP verziót, hol, esetleg milyen sablonnal használsz.Köszi!

szerintem subdomainről beszél zoj.fgy, érzem ám a maró gúnyt, érzem ám! :wink:

Nagyon valószínűnek tartom én is, hogy a subdomain-ről lehet szó, de - ugyebár - azért nem nekünk kellene kitalálni, hogy valaki mire vár választ? :slight_smile: Nem lesz baj, ha szabatosabb kérdésre kell válaszolni, hisz’ tudjuk, itt mindenki szabad idejében, szabad kedvtelésből, és a közösség iránt érzett hódolatból áll rendelkezésre, de WordPress témában, nem quiz-szerűen. :wink: :slight_smile:OFF: Mano! Érezzed is! Érezzed is! Rosszul esik, de be kell látnom, hogy igazad volt, meg még sokat segít is!

:slight_smile: :slight_smile: Batke! 32 fok van a Celsiuséktól nálunk, és áll a levegő! Alig győzöm fröccsel a hűtést. :slight_smile:

Az a baj, hogy van egy weblapom (evezzük X-nek) és nem tudja a szolgáltató valamiért beüzemelni a WP alapú blogokat aldomainként.

Viszont érdekes módon csak ezekkel a blogokkal van gond, a forumot simán be tudták üzemelni “forum.x.hu” módszerrel, de a WPblog.x.hu már nem megy, nem eszi meg a rendszer, vagy a blog, vagy az akármi. Szerintetek a hiba a WP-ben van?

Kedves Zoly!Újra neki kellene futni annak az aldomain-nek! :slight_smile:Ilyen hiba nincs a WordPress-ben - itt létrehoztam egyet, hogy ezt be is mutathassam: http://wpblog.sakraft.hu/Tehát, van egy weblapom, minek neve (ami nálad:X) sakraft. Létrehoztam egy aldomaint, úgy, ahogyan Te is írtad. Ezzel lett egy olyan aldomain, hogy wpblog.sakraft.hu, és üzemel.Amire érdemes nagyon figyelni:a.) Az adatbázis nevét, és az előtagot mindenképpen át kell nevezned a létrehozáskor, ha több wp-t használsz.

b.) Azt tudni kell, hogy az aldomain létrehozásakor a szolgáltató szerverére azonnal megtörténik a regisztráció, de amíg ez végigsöpör a világhálón, az kb. 1-72 óra időtartamot is átölel.Tehát, a lépések:1./ Aldomain létrehozása (ekkor létrejön egy tárhely a www alatt, mondjuk a wpblog néven)2./ Új adatbázis létrehozása (adatbázis név, előtag!)3./ FTP-vel feltolni a használni kívánt verziót a wpblog subdomain könyvtárba4./ http://wpblog.domain.hu és a szokásos telepítési lépések5./ És üzemel! :slight_smile: :slight_smile:Szép napot!DjZoNe hozzászólása után szerkesztve, 14:02-kor: Amit én írtam le, az a WordPress 2.6.1-es verziójával került kipróbálásra.

Nekem van olyan futú WordPress MU -m ahol sok-sok aldomain van, de nincs vele gondom.

A hiba máshol lesz.

nekem is van aldomainre felrakott wp-m, gond nélkül megy…

Gyanítom itt DNS beállítási hiba lesz (nincs * rekord) , oder apache nincs jól ráállitva hogy kezelje az összes (*.domain.hu) aldomaint :slight_smile:

Pont valamelyik nap kérdezte főnököm, hogy mi lehet a gond a blogjával. Tárhelyet rendelt domain-el, de a domain ugye pár hét múlva érkezett csak meg. Addig is ip alapján beüzemelte a blog-ot. Aztán értetlenül nézte, hogy a domain-el nem működik. Aztán a wp-ben átírta a blog címét ugye a domainre és már működött is…

A gond az egészben, hogy nem találtuk hol lehet beállítani, hogy több domain is mutathasson a blog-ra… (merthogy ez lett volna a köv lépés)

Be lehet ezt egyáltalán állítani? pl hogy a valami-blog.hu és a blog.valami.hu is a blogra mutasson és működjön is a blog mindkettővel… vagy csak automatikus átirányítással(301-essel pl), ahol ugye feláldozódik az egyik domain (mert csak a blogbajutásra van használva, onnantól a másik vesz át mindent).Nem lehet, hogy itt is hasonló a probléma oka?

hát, ha kézzel megizéled a wp-t, és kiszerkeszted belole az átirányitast.azonban, ha a google két domainen (vagy többön) ugyanazt találja, úgy kiszorja a találati listákbol, hogy ihaj.


'charlie wrote:

azonban' date=' ha a google két domainen (vagy többön) ugyanazt találja, úgy kiszorja a találati listákbol, hogy ihaj.[/quote']


Igen, ezzel tisztában vagyok...

Gondolom 301-es átirányításra nincs beépített opció. Vagy belenyúlok a kódba, vagy egy külön file-ra irányítom a +domain-t, ami 301-el átdobja a blog-ra.

ha be van állítva a wp-ben a domain, akkor automatikusan arra dob (probald ki, pl hogyan.org automatikusan átdob www-sre, mert az van a wp-be beállítva)persze, csak akkor megy ha van .htaccess meg eprmalink, különben nem tudja