Nagy levegő

üdv minden fórumozónak!

egy igen hosszú és kritikus írást szeretnék írni, bár teljesen új vagyok még itt , de bátorkodom egy témát nyitni .ez a bejegyzés csak teszt jellegű, hogy tudok e témát nyitni.

Szervusz Hungi a fedélzeten!Amennyiben nem nyomod tele reklámmal, meg oldalismertetővel az írásodat, továbbá nem politizálsz, nem adsz rasszista és vallási felhangokat (stb.) az írásodnak, akkor érdeklődve várjuk, nyitottak vagyunk sok mindenre.Amennyiben írásoddal a Fórumszabályzatot durván megszeged, akkor lehet, hogy a banolástól a routered is a sarokba áll szégyenében. :slight_smile: :slight_smile:

No akkor kezdem is.

elöljáróban magamról pár gondolat: 37 éves programozó vagyok (delfi, pászkál, minimális sql) tehát még véletlenül sem php. Gondoltam egy nagyot, és eldöntöttem valami teljesen egyedit, újat dobok piacra. előzetes piackutatást végeztem, akivel csak beszéltem az ötletemről,mindenki be akart szállni, részese akart lenni! zsigerből gyűlölöm a reklámokat, sohasem kattintok egyre sem.Gusztustalan tolakodásnak tartom az online marketing 99%-át ,a maradék 1%ot figyelmen kívűl hagyom.

Körítés vége. Gondolkoztam miből építkezzek, végülis a cms mellett döntöttem. Joomla lesz a tuti. huhh csúnya baleset volt folyamatos kompatibilitási hibák,xampp halt meg tőle rendszerint el sem indult. az apacsot is köpködte. Váltás. Úgy okoskodtam (nem hiába) hogy olyan cms-t választok amelyiknek a legtöbb kiegészítése lelhető fel a neten. Meglepődtem hogy pár év alatt ez a kis blogmotor hová fjlődött. R-go Wp motort választottam.

Ha már megvan a döntés akkor ugye első dolog hogy szakmai fórumot keresek. Hellyel közzel itt kötöttem ki. Fura hogy nem találni egyetlen részletes (free) leírást sem a WP-ről!Továbbmegyek, bár nem illő de a fórum gazdáit is kritikával kell illetnem. Ha nem akar valaki válaszolni, akkor ne tegye! A guglit mély undorral ugyan de még én is tudom használni.Fölösleges 10kérdésből 9re guglit válaszolni. Még ha a kérdező nem is fejti ki a kérdést rendesen, nem kell azt feltételezni hogy mindenki hülye.

Jómagam 3 hónap alatt 0-ról megtanultam a wp-t egész tűrhető módon használni, alakítgatni widgeteket pluginokat pakolászni, témákat módosítani összekombinálni. Ahogy haladtam a saját fejlesztésemmel úgy csökkent a kezdeti lenület. Minden jobb és használható dolog fizetős. Persze minden beszerezhető ingyen is, csak az nem túl etikus. A témák fordításai ami van többnyire középszerű, de job újabb témáknak nincsenek fordításai, így mindent magamnak kellett lefordítanom. a melo zömét poeditorral csináltam, mivel itt azt találtam…azóta már töröltem, hogy van olyan plugin ami mindent lefordít ha szépen megkéred CodeStyling Localization névre hallgat és jön megy teszi a dolgát.

Persze minden oldalam mivel egyesével néha forrásban fordítottam szóval tanultam is közben (3hónap napi 12-16óra!)A lényeg összeraktam egy portálrendszert. Meg fogom mutatni ha eljön az idelye! Nem reklámozni akarom, fix időpontben indul.

De mégsem ez amiért írásra adtam a fejem, hanem az az undor amit a gugli iránt érzek. Tönkretesz mindent és mindenkit. Nagyon kell vele vigyázni! Mindenki SEO mérnők már lassan, de még a fő seo forumon sem láttam felvetni azt a kérdést, hogy van e élett a guglin kívűl???

MIAZHOGY!NAGYON IS! A gugli szörnytől az userek 78% az adminok 92% és tessék kapaszkodni a hírdetől 96,5% rosszul van már! De mivel nincs más hát használják.Ez egy meglehetősen reprezentatív 100k feletti mintás kutatáson alapszik!El kellene végre kezdeni kiutálni magyarhonból az amerikai vérszívót! A guglinak csak feltételei vannak velünk szemben, jogaink nincsenek!Jelzem soha nem álltam még mezei user-en kívűli kapcsolatban velük.Ami nállam bebaxta a kiskaput: tematikus oldal térképpel megjelölve az elérhetőség. Ám mit ad Isten közvetlen szomszédban mondhatni konkurencia. És a gugliszörny odateszi szépen kis ikkonnal az “én” weboldalamon lévő “saját” térképemre. Kérdem én ha free szoftvernek hirdeti akkor 1 miért teszi ki a saját hirdetést (fejlesztés végén láttuk meg, kb 2 napja lehet jelen csak a hírdetés!)2 ha nem free és ő reklámcélra használja fel a kiajánlott térképet akkor nem illene e esetleg fizetni érte, vagy talán megemlíteni hogy hé te használhatod a térképem de lehet oda biggyesztek egy a térképet 75%ban kitakaró kéretlen reklámot.

A youtube gugliszörnyesedése óta tele van ótvar reklámokkal.A gugliszörny ha nem figyelsz olyan infókat szed össze róllad hogy még álmodban sem gondolnád meg! Jómagam most szembesültem ezzel! Nem hittem el amit káttam! A térképen ugye megjelent a szomszédos utcai konkurens étterem, ezért uccu neki irány gugli és generál new api key. Ahogy elkapott a lendület eljutottam az általam soha nem regisztrált oldalaimra.

döbbenetes volt! Gyerekek! Olyan dolgokat láttam hogy el sem hiszitek! 4éve Hollandiában éltem, ott kerestem valamit a gugli térképen, 2hónapja lakóhelyemtől 1000km-re idegen gépről használtam a gugliszörnyet. Minden általam térképen keresett info el vot szépen mentve. pl egy cimborám amerikai címe amit meglestem. A titok nyitja nagy valószínűséggel be voltam a mailfiokomba jelentkezve, igy mentett mindent. továbbmegyek! 5éve elküldött és azóta már törölt önéletrajz doksimat is megtaláltam a guglival. Eddig gmailt használtam mindenre! Gyerekek minden bankártyám, táhelyeim , mindenféle oldalak regisztrációi ott voltak.Ezt a torzszülettet ki kell üldözni a magyar internetes társadalomból.Mellesleg ez a fórum akár több társa a zárt részeken is látható a gugliszörny tárolt változatában!

Mostanában hányigernél hányingerebb webszájtokkal találkoztam. iszonyat ami kupleráj van internet cimszó alatt a hazai piacon. az okádék dizájn még csak hagyjál. De találtam olyan cikket ami koprájtos ugyan de 172.000 helyen van meg különböző oldalon.Hogy mit akarok ebből kihozni? Ki kell tűrni ezt az okádék torzszülöttet a magyar piacról. Minden lehetőség adott rá! Csak össze kell fogni! Van jó és gyors magyar keresőmotor.Vannak szép és jó releváns tartalommal bíró igazi webszájtok. A buzát szét kell választani az ocsutól! A csak gugli hírdetést tartalmazó weboldalaktól meg kell szabadulni, és össze kell állni egy “web3”-as rendszerré! Ha a weboldalak portálok tulajdonosai összefognak, és nem foglalkoznak a guglilval iszonyat mennyiségű bevételhez juthatnak! Az egész adsense adwords egy rohadtnagy átverés!

Egy ilyen jogilag felelősségre soha nem vonható , érdemi választ semmire nem adó, csaló, adócsaló rendszert hamar ki lehet ütni.

Megfogalmazódott benn a kérdés, hogy miért nem fogunk össze? Építűnk ki egy zárt hálózatot , minőségi tartalommal? közös képvislettel?

Ha nem fogunk össze erőink felaprózódnak, elsikkadnak, és szép lassan mind tönkremegyünk!

folyt köv kb 1/3adánál járok a mondanivalómnak.

ha nem jó helyen van a téma, légyszíves valaki helyezze át.

köszönöm

üdv Hungi

ui: nem készülök helyesírási versenyre , az ez irányú kritikákat kérem mellőzni!

a lényeget az elején lefelejtettem :smiley: a WP! Gyerekek ez a dolog amit wordpressnek hívunk brutálisan jó! Alkalmas olyan portálrendszerek létrehozására amiről régen csak álmodhattunk! Multiuserben 1 adatbáziből 10 teljesen különböző témájú oldalt csináltam! Ide oda osztogat a widgeteket. gyakorlatilag bármit meg tudtam csinálni amit csak kitaláltam. régen mindig az volt a gond hogy több tematikus oldalt nem tudtunk összekapcsolni!

ezt az lejéről kifelejtettem, de fontosnak tartom

Szia Hungi,

Csak annyit fűznék hozzá, hogy nem tudom milyen vason tervezed futtatni a portálrendszered de engem érdekelne :slight_smile:

Jelenleg nem tudom megmondani a vasat. Mivel a társaim svájciak (az egyik társam maga az internet és tárhely szolgáltató) így nekem sávszélességben és erőforrásban nem kell gondolkoznom,. Ill az angol,német francia fordításokat is ők csinálják.

Dokumentációval kapcsolatos kritikát elutasítanám.

Vannak fontosabb dolgaink, és ehhez még kevesen is vagyunk.

Plusz a mélyebb témák senkit sem érdekelnek, csak a kezdő leírások. A szájbarágásra pedig én nem vagyok hajlandó.

De KardiWeb az idesigns.hu -n, Győző, pedig a wordpress2you.com -on ír ilyen témákról.

csak nem hagy ez a guglis dolog alvadni. menet közben mit találtam? pár weboldalt akik hírdetik a “konkurens” szolgáltatást weboldalukon és azok kusznak át az én térképemre. megnéztem országos szinten. csak és kizárólag annak a hírdetőnek a térképen megjelölt dolgai jelennek meg az én weboldalamon.

de pontosítok talán nem vétek a szabály ellen: netpincer.hu . nézzétek meg! ott a gugliszörnyes térkép. most válaszd ki kb hol lax keress egy éttermet vagy pizzás helyet. most pedig keress egy olyan oldalt de akár a map.gugli is ahol megnézed a térképet. láss csodát csak és kizárólag azok a kis ikonok jelennek meg az térképen amit amugy a fent nevezett weboldal hirdet.

nekem ez fura.

1 ha pénzést minden user térképere betehetek fix pontokat, weblinkkel akkor hol lehet erre jelentkezni?

2 ha nem mire fel jelenik meg minden más user felületén a weboldal “reklámja” ???na jó kibosszankodtam magam

kellene egy térkép szoftver amit be lehet paszirozni wp-be

és nem g btüvel kezdődjön4no mentem alvadni

joccak

Kedves Hugi!Kicsit fárasztó volt a szememnek, de végigolvastam az írásodat. :slight_smile: Hirtelen nem tudtam, hogy kivel is van “bajod”, hisz’ láttam, hogy eleve egy kritikát szeretnél megfogalmazni.Sosem értettem azokat, akik mindenféle vélt/valós sérelmeket fogalmaznak meg a nagy amerikai gépezettel szemben. Nem muszáj használni, nem muszáj gmail-en levelezni, lehet használni citromail-t is ( ja az nem magyar ), vagy akár freemail.hu ( ja az se magyar ). Lázadozni persze lehet, de tegyük már fel a kérdést, hogy pontosan mi/ki ellen is?!A google egy óriási - kapitalista - cég, ez tény, viszont ha egy picit nyitottabb lennél, akkor meg tudnád tanulni, hogy a jó dolgokat ki lehet aknázni ( forgalomnövelés = több bevétel ), a negatívumokat pedig el lehet kerülni.

Jut eszembe, kedvenc - szintén amerikai - szoftverünk dokumentációs oldala: http://codex.wordpress.org/ Több ezer oldalnyi leírást találsz.Térkép:

Ott a BING térképe, mondjuk abban biztosan egyetértünk, hogy a Microsoft azé’ csúnyább mint a G :slight_smile:UI.

Ezt most nem kritikaképpen írom! Ha már magyarság és Magyarország, valóban borzalmas a helyesírásod, de ezt írtad is. Ajánlom figyelmedbe a Firefox-ot, kijavítja a helyesírást. ( bár ez is amerikai ) :slight_smile:

@Laci: a tulajdonosi(?) kör lehet amerikai de a fejlesztők? :slight_smile:

Az egy tök más dolog szerintem. Laci ezzel csak az elvakult démonizálást akarta szemléltetni.

Engem például az is érdekelne, hogy Hungi vajon végig olvasta-e a felhasználási feltételeket (amiket elfogadott), mielőtt felháborodott azon, hogy egy reklámokból élő vállalat reklámokat tett az általa egyébként (a reklámok miatt) ingyenesen szolgáltatott, brutálisan hasznos, és széleskörű szolgáltatásokkal felruházott termékébe.

Egyébként meg be lehet ezekre a fizetett/kiemelt helyekre kerülni, a G-nek több formában is vannak erre üzleti ajánlatai. Csak az ugye pénzbe kerül.A “privacy” témáról meg annyit, hogy, nem kell ész nélkül nyomkorászni az “OK”-ét, meg a “Next”-et mindenre, ami felugrik az ember előtt a windózba, és akkor az ilyen dolgok nagy része elkerülhető.

Ezeket a termékeket bizony tudatosan, átgondoltan és megfelelő mennyiségű infó birtokában kell/lehet használni és akkor nem érik az embert kellemetlen meglepetések.

Amondó vagyok, hogy még mindig többet kapunk a G-től, mint amennyit elvesz. :slight_smile:

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha egy kicsit szemfülesebb vagy kedves Hungi, akkor a WordPress témában temérdek mennyiségű dokumentációt találsz angol és magyar nyelven is. (Megjegyezném magyar nyelven is vannak WordPress-el foglalkozó oldalak.) Én pár évvel ezelőtt köteleztem el magam a WP mellett mert ez a rendszer az egyik legjobban kidolgozott és dokumentált. A Google Mamut cég üzletpolitikáját inkább ne firtassuk. Úgy se tudjuk magunkat túltenni rajta. Majdnem az egész Magyarság a google-t használja mindenre. Nehéz felül mulni. Vannak keresők melyek magyar tulajdonban vannak és évek óta működnek mégis csak kis százalékunk használja. Én is azt mondom mint Laci, hogy ha nem tetszik a G, akkor ne használd. Optimalizáld oldalaid más keresőkre. Akár a Bing, Yahoo, Alexa stb…

Nos gyakorlatilag erre számítottam. Sajnos a weboldalak üzemeltetőink 99% túlmisztifikálja a g-t. A g pedig rohadtmód ki is használja ezt. A munkát amit optimalizálásba öltök soha senki nem fizeti meg. Anno 10-enX éve indítottam egy Magyarországon hiánypótló portált. fél év alatt 1millió látogatóm volt! Ne felejtse senki akkoriban még zömében betárcsázós net volt! Szóval már akkor azt gondoltam hogy 3 mélységen túl nem érdemes érdemes a saját oldalad bonyolítani. A tartalom legyen az ami miatt a látogatók szívesen visszatérnek. a design legyen egyszerű, letisztult, jól áttekinthető. Anno a nokia telefonom 3310-es menürendszere alapján építettem fel az oldalam:))

Ekkoriba jelent meg a google. A weboldalam 10-15 témakörben első helyezett volt, pedig semmit sem tettem ennek érdekében.

Most pedig az oldalaim tiltva vannak a robotoktól. Az a véleményem és tapasztalatom hogy az oldalaim látogatói 95%ban a jó ajánló oldalakról, tematikus fórumokról érkeznek/érkeztek, ill akkoriban még nem volt ilyen kifinomult az elemző rendszer, de tudom hogy sokan egyből az én oldalammal indítottak, azaz valszin könyvjelzős, vagy kezdőlapos voltam náluk. Most is azt mondom hogy ha minőségi tartalmat szolgáltatsz előbb utóbb megjön a látogatottság. Jelenleg a még erősen fejlesztés alatt álló oldalaimnak napi 6-800 egyéni látogatója van. Hogy mitől? egyszerű ! futótűzként terjed hogy csináltam valamit, valami egészen újat. A barátaim és azok barátai minden nap lesik hol tartok.

ugyanis!!! érintettek a weboldal ügymentében!!!És ez a legfontosabb! Írnak cikkeket, amiket kiteszek, erre ők tolják a látogatottságot.

Asszem erre rá lehet mondani hogy vírusmarketing.Természetesen nem fogok minden ötletem 100%ban kiadni mielőtt kiaknáznám a benne rejlő lehetőségeket, de azt tudom hogy egy ismerős ajánlása milliószor többet ér akármilyen helyezésénél. És még valami: oldalaimon nincsenek reklámok. Vagyis van de avatatlan szem észre sem veszi hogy reklámot lát!!!Úgy kell reklámozni hogy a mezei user ne gondolja azt hogy rá akarok valamit tukmálni.

Élet a guglin túl… Ha megfelelő számú és minőségi weboldal tulajdonos tagadná meg a gugli keresőben való megjelenést előbb utóbb a gugli nagy szarban lenne. Ahelyett hogy optimalizáltok épp ellenkezőleg kellene cselekedni! A gugli hosszú távon csak értéktelen gagyi oldalakat tudna megjeleníteni.Az emberek meg megunnák, mit ahogy már rohadtmód unják az ilyen oldalakat. Több ismerősöm akik nem szakemberek panaszkodtak már pl a forexes oldalakra. Megnézik de tele vannak google hirdetéssel, és nem találnak érdemi információkat. A távmunka , netes munka 99%ban ilyen oldalakból áll. Szánalmas némely oldal. Kutatást végeztünk többszáz emberrel. a keresdegeszremagad oldalt nézettük meg olyan emberekkel akik egyébként potenciális vásárló erővel bírnak. 68%uk el sem olvasta az oldalt!A vélemények megoszlottak de a design volt az ami miatt továbbléptek! Nos én ugyanazzal a szöveggel azaz 100%osan ugyanazzal a szöveggel csináltam egy wp oldalt, ami egyszerű színvilágával (felmérés szerinti színtónusok) és letisztult formával hirdettem ugyanazt. Nos 97%os volt a tetszési indexemazaz a látogatóim 97% beregisztrált!!!

Hogy mért írom le? Mert mint mondtam egy komplett portált építek. Ahol gyakorlatilag a xartól a repülőig mindent meg lehet majd találni.Nem titkolt hosszú távú célom (5év) pedig az, hogy olyan portált hozzak létre tematikus oldalakkal amit az userek úgy használnak hogy eszükbe sem jut máshol keresgélni! Nem kis munka, de nem is hetet szánok rá.

Sztem a legfontosabb amit sokan nem vesznek figyelembe , hogy első benyomást csak 1x lehet tenni! Az oldaladról alkotott első benyomás azonnal eldönti hogy egy user visszajön e hozzád vagy örökre gagyi minősítést ad az oldaladról

Sajátos helyzetemnél fogva olyan elemzésekhez férek hozzá amiből sok mindent le tudok szűrni. az emberek már nagyon unják a reklámokat.sok embernél már réges régen tiltva van mindenféle reklám. Ezzel az a probléma, hogy egy jó oldal is gagyivá válik!!! Próbáljátok ki a saját seo-s oldalaitokat úgy is megnézni, hogy letiltjátok a reklámok megjelenését.Meg fogtok döbbenni hogy milyen szinten szétcsúsznak az oldalak, és válik merőben más arculatúvá egy egy oldal.

Folyt köv :smiley:

Nem nagyon akarok belevau, mert mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, DE…Hungi, mit gondolsz, hogy a Gúglinak mennyire fájna, a gonosz, aljas, genya magyar webszerkesztők nem optimalizálnának rá? Semennyire, mert mi olyan fenemód kis szelet vagyunk a tortából, hogy az nem is minősül szeletnek, inkább a cukormáz egy aprócska kis morzsája. Ettől még nem lesz a G rossz. Az üzleti világ soha nem lesz népjóléti intézmény, mindig a saját érdekeit fogja elsődlegesen nézni. Ez hajtja előre a gazdaságokat.

Van abban ráció amit írsz Hungi. Ma már nem minden a Google. Én az időm nagy részét kísérletezgetéssel töltöm. Több mint 100 weboldalam van. Nekem is van oldalam, amin ki van tiltva a Google és tudtam vele sikereket elérni. Viszont azért ne felejtsd el, hogy attól, hogy több mint tíz éve sikerült elérned egy portállal 1 millió látogatót, az ma már semmire sem garancia. Emlékszem én is azokra az időkre, amikor még nem volt a Google-nek ekkora piaca. Sőt emlékszem, amikor a google.hu-n virított, hogy eladó a domain 1 milliáért. :slight_smile:Látom, hogy a SEO-ra haragszol, pedig a SEO mint olyan csak itthon van túlmisztifikálva. SEO = webes szabványoknak megfelelő felépítés. Minden más parasztvakítás. Persze lehet trükközni, lehetnek új ötleteid, de az már nem SEO, az már kreativitás. A SEO ma már lényegtelen. ( igen, ezt ki merem jelenteni ) Ma egy jól felépített ( SEO szempontok szerint ) oldal az kb. 1-5% a sikerhez.Privátba megírnád a régi portálod címét? Nagyon kíváncsi vagyok rá, mert akkoriban nem volt sok oldal, biztosan ismerem.


'Balou' wrote on '2011-12-16:
Nem nagyon akarok belevau, mert mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, DE...

...a guglinak nem fájna, viszont a tortából ami je pill 10-12milliárdos éves szinten talán nekünk pártatlan pártütőknek nagyobb szeletecske jutna!

'Patai wrote on '2011-12-16:
Van abban ráció amit írsz Hungi. ...
Kezdjük megérteni egymást.Seo-zásról röviden a WP alaból szinte tökéletes! Ha a wp motorod szépen beállítod a további seozásnak nincs nagy értelme. a régi weboldalam lévén már nem él így nem reklám a nemnemsoha.hu volt és a delfinen futott ha ez mond neked valamit. Akkoriban az irredenta dolgok még csak itt ott voltak elérhetőek. Amire most is számítok és tuti hogy még működik: teret adni az oldal szerkesztésében a mezei usereknek! ingyen reklám, és ők is boldogok ,büszkén mutatják mindenkinek hogy ime ez az én művem! Én at ilyen típusú reklámban hiszek

Nem kell ez ügyben felfedezni a spanyolviaszt, hiszen számtalan ilyen angol weboldal van. :slight_smile: