Nagy hírlevél kiküldése, lehetetlen?

Pár napja egy Marketinges ismerősömmel diskuráltam a honlapokról és a hír levelekről.

A problémája az volt, hogy a bérelt webtárhelyükről nem tudnak kiküldeni annyi emailt amennyit szeretnének.

Konkrétan egy feliratkozó oldalról van szó és a hírlevelek kiküldéséről heti 40-50.000-es mennyiségben.

(Az oldal látogatottsága elég magas a folyamatos reklámoknak köszönhetően!)Sajnos a tömeges e-mailek, ki küldésekor tiltották az oldalukat (feltehetően túlterhelték a bérelt nem is olyan olcsó, “korlátlan” webhost-ot).

[off]Sajnos a “korlátlan” lehetőségekkel én is szívok (HostGator- “Még jó hogy olcsó és Ingyenes, meg korlátlan megminden! :)”) [off]A szolgáltató Vps bérlést ajánlott nekik.A kérdésem az lenne, hogy ez valóban mindenütt kiveri a biztosítékot, és ennyi levél küldéséhez feliratkozóhoz valóban szükséges vps vagy saját szerver bérlése, esetleg érdemes lenne szolgáltatót váltania?!Van megoldás erre a problémára, korrekt szolgáltató, esetleg áthidaló megoldás?MEGJEGYZÉS: Nem spam levelezést folytatnak, kizárólag a feliratkozóknak küldenek levelet, leiratkozási lehetőséggel stb…


'Wp-Question' wrote:
Sajnos a tömeges e-mailek, ki küldésekor tiltották az oldalukat (feltehetően túlterhelték a bérelt nem is olyan olcsó, "korlátlan" webhost-ot).


[off]Sajnos a "korlátlan" lehetőségekkel én is szívok (HostGator- "Még jó hogy olcsó és Ingyenes, meg korlátlan megminden! :)") [off]:) Olvass kicsit! Nem olcsóság kérdése, hanem a szabályoké.

Quote:

There is a 500 outgoing email hourly limit per domain. This limit is also applied towards Mailman. If you send over this amount in any hour, most of the e-mails will bounce back with an undeliverable error. If this occurs, it will then take some time for your account to be able to send again so we recommend waiting at least 1 hour after this issue occurs to begin sending email again.


Hostgator!
Mellesleg megjegyzem, hogy igen, mindenhol ki fogja verni a biztosítékot.

Pl én limitálom a levél kiküldését 500db/ napra. Ezzel megakadályozva azt, hogy a megosztott szerveren másnak hátránya keletkezzen.

Az a heti 50000 levél az nagyon sok. Arra külön mail szerver kell, legalábbis szerintem. Ha külön mail szervert bérelsz szerintem sokkal olcsóbban jön ki mint egyébként.

A kiküldött leveleket bonyolítsd levelező szerverről, direkt erre szakosodott levelező szolgáltatásokról. A honlap meg mindegy hol van így.

Lazerevics félre értettél!Ha “ingyé” kellene nem bérlenék a HostGatortól, nekem pont a fair play -el van gondom vagy írjam inkább fair marketingnek :)! Én ha kiírok valamit egy szolgáltatásnál akkor azt tartom, ha valamire azt írom hogy korlátlan akkor meg nyugodhatsz, hogy azt annak megfelelően használhatod ha kifizeted!Nagyon jó példa a külföldi nagyobb értékű autó tartós bérlete :slight_smile: kifizetted használhatod! Annyikilómétert amennyit akarod (természetesan a bérleti idő alatt), cserélik az oljat ha meghúztad javítják, ha összehányva adod vissza a lejárat után senki nem szól egy szót sem, 15Mft-os autó konkrét példája :slight_smile: Mert az illető kifizette a bérleti díjat és a szolgáltatás korlátlan használatot fogalat magában:)! Most abba nem szeretné belemnn,i hogy a kocsi árát kifizette bérleti díj formájában de ez már a tartós bérlet témakörébe tartozik és ezekkel a bérlő is tisztában van!Ha egy bizonyos szolgáltató azt írja ennyibe kerül A- szolgáltatés, de a B-szolgáltatás 5 ször annyi de korlátlan rendben korrekt, de a legtöbb korlátlan szolg.-nál nem ezt tapasztalom:)!És nem fikáztam úgy érzem, pusztán leírtam a véleményem és kérdeztem kultúrált formában, amire meg is kaptam a választ!Lehet vanank itt mások is akik, teljesen kezdők a honlap szerk.-ben,de esetleg egy jó marketingel több 10,000 látogatottságot érnek el hetente és rengeteg feliratkozót, és esetleg hasznukra válik az információ!Továbbra is köszönöm az összes hozzászólást!

Kész megoldások esetén ilyenekből tudtok válogatni, amik nagyobb mennyiséget elbírnak: aweber, constant contact, getresponse, icontact, mailchimp, magyarból: autoresponder

Ekkora mennyiségnél viszont szerintem is a tuti megoldás: vps + saját mailszerver

@Andrea:

Sajnos az az igazság, hogy ha tényleg nagy mennyiségeket küldesz ki akkor sok helyen blokkoló listákra. kerülsz. ezekről folyton levetetni magadat többe kerül (időráfordítás, kiesés) mint ha egy meglevő nagy szolgáltatótól bérelsz bulk mail szolgáltatást… nem szép dolog, de sajnos az rbl-eket üzemeltető 'szolgáltatók' nem adományokból élnek…

Köszönöm Andrea!Gondolom a “vps + saját mailszerve” beüzemeléséhez, illő szakembert foagdni :), értem ez alatt, hogy az ismerősöm honlap készítője wp ben és Ps,AE 3D’s design-ben profi, de a szerverrel kapcsolatos dolgokban elég kezőnek mondható, munkját küllemre értve kifogásolhatalan, de pár host beállításokkal kapcsolatban, kezdő létemre is sikerült megfognom :smiley: sajnos:).Egy ilyen megoldás beüzemelése (vps+mailszerver, beüzemelése telepítése) hozzávetőlegesen, mennyi költséget von maga után?

Most minek vps meg mailszerver. Amikor lehet simán mailszervert is bérelni ahol mondjuk csak az óránként kiküldött mennyiség van limitálva.

@hgrgAz általad említett megoldás a közismert mailer szolgáltatókat takarja pl.: mail chimp?Az említett szolgáltatónál 380$ a havi költsége annak a szolgáltatásnak ami ismerősömnek megfelelne, a marketing futtatása 6-12 hó.A fentiek tükrében is szereinted jobban megéri mint a vps? Remélem te nem érted félre, nem kötekedni akarok, még mindig csak kérdezek! :stuck_out_tongue: :slight_smile: Néma gyereknek… :smiley:És nyomnám a köszönő gombot csak mára túlléptem a keretet és nem engedi a fórum :D!


'joki' wrote:
Most minek vps meg mailszerver. Amikor lehet simán mailszervert is bérelni ahol mondjuk csak az óránként kiküldött mennyiség van limitálva.
Köszi! Írnál egy példát? Mehet privátba is ,ha a ki írása reklámnak minősülne a fórumon.

wp-question:

azért van az internet, hogy körülnézz :slight_smile: ha adatforgalomba belefér akkor simán egy külső mail szolgáltatást ajánlanék:

pld. felsoroltatok ti is többet. én most legtöbbet az amazon SES -t nyúzom…


'Wp-Question' wrote:
A fentiek tükrében is szereinted jobban megéri mint a vps?
Mindenképp megéri, mégpedig azért mert nagy valószínűséggel nem fogják a vps-en engedni az ekkora mail forgalmat.

Egyébként küldöm a privátot.

hörgőmorgó ( :slight_smile: bocs, ezt nem tudtam kihagyni), igaz, de az is igaz, hogy léteznek email blacklist monitoring szolgáltatások is. Persze ezért is fizetni kell.

@Andrea: szerintem egyig sem vagyok, kérlek mellőzd a továbbiakban. Én is a rendes nick-eddel szolítalak meg. Köszi

Monitorozhatom a blacklist szolgáltatás, sőt küldhetek nekik rögtön e-mailt amibe becsatolok mindent amit tudok, de pont arról híresek az rbl-ek, hogy ha felkerülsz rá akkor a csillagokat is lehozhatod az égről, de tök esetleges, hogy mikor kerülsz le róla. nagy forgalmú mail esetén órák alatt hatalmas email gyűlik össze a sorban. na most ha 'jó eset van' akkor egy nap múlva már le is szedtek, de akkor is -
 1. késtek egy napot az e-mailjeid:

  mit csinálsz a regisztráció megerősítő mail-el amit a szerencsétlen user talán 1-2 percig vár, de de 1 napig tuti nem (és még nem is hoztam szóba, hogy esetleg rövid időlejáratú tartalma lehet a mailnek…)
 2. ez alatt az idő alatt zabálja az erőforrásodat
 3. végül csak az a vége, hogy megy az időd vele és te jössz ki rosszul belőle.

  Hidd el próbálkoztam ilyesmivel, de nem éri meg a befektetett energiát. (az más szint,ha neked ez egy külön szolgáltatási szegmens akkor viszont már megveheted a premium account-ot is minden egyes rbl-nel stbstbstb…)

Nagyjából körvonalazódott a helyzet!


 1. Bérleni egy ismert mail szolgáltatót mivel egyszerű! (Ha lefutott a dolog megírom a tapasztalatokat!)
 2. Imátkozni, hogy egy nagyobb marketing-nél a honlap hostja legalább a feliratkozókat kibírja :D!  Tényleg nagyon köszönök minden építő hozzászólást!