MySQL probléma

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Meg kellett változtatni a mysql felhasználónevemet, jelszavamat, mert elfelejtettem. Viszont a wordpress telepítésnél még az előző volt beállítva.

Megnyitottam a megfelelő php-t, amiben átírtam az új adatokat, és amikor belépek az oldalamra, újra akarja telepíteni az egész wordpresst. Nem mertem rányomni, mert félek, hogy minden elveszne. Mit csináljak? Tudtok segíteni? Előre is köszi!!

valami mást is elírtál… pld a wp_prefix-et mert a wp nem találja az adatbázisban a telepítéshez tartozó táblákat…

és mi a megoldás? én ennyire nem értek a wordpresshez. tudsz segíteni? köszi

Phpmyadmin felületen megnézed a prefixet, vagyis hogy milyen táblák vannak wp_postmeta pl itt a prefix wp_ ha nem wp_ van ott a wp-confog fájlban átírod. Ha pedig wp_ és az adatok is stimmelnek, akkor bizony az az adatbázis üres.

Belépsz a mysql felületre és ott szerkesztésre megnyitod a wp_users táblát. Ha jól emlékszem ez a neve. Ott megtalálod a felhasználóneved, viszont a jelszavad gondolom MD5 kódolásban lesz, de nincs semmi baj. Beírod a google-ba, hogy md5 hash generator, vagy csak simán md5 generator, majd amikor az oldalon vagy beírod az új jelszavad, ő kódolja md5-re és azt beilleszted a táblába. Innentől máris beléphetsz a felhasználóneveddel és új jelszavaddal.Remélem hasznos volt a válasz. Jártam már én is így és e szerint jártam el, így nem kell semmit sem bántani.

“újra akarja telepíteni az egész wordpresst”

vagyis: nem találja az adatbázistáblákat…

legjobb lenne ehhez látni a scriptet…

hidd el, hogy akkor csinál ilyet a wp, ha jó az SQL kapcsolat, de a megadott -vagy nem beállított- előtagok miatt nem találja a tartalmat.

legegyszerűbb:

reprodukálod. fogod és telepítesz egy teszt wp-t majd eldobod az adatbázis táblákat…

és no lám az “install képernyőt” kapod :slight_smile:

ami logikus is, hisz mikor kerül egy oldal ilyen állapotba? Telepítés előtt: be vannak állítva a kapcsolati adatok, de még nincs legenerálva a tábla-szerkezet :slight_smile:

Sziasztok! Kétféle problémám is van, de talán a MySQL cím lefedi mindkettőt. Szóval Xampp-ra szeretném telepíteni a wordpress-t, de sokadik próbálkozás után sem sikerül. A Xampp egyszerűen nem enged új database-t csinálni, azt írja, hogy nincs hozzá jogosultságom. Beállítottam a jelszót, meg mindent lépésről lépésre, ahogy azt több youtube-os videóban is láttam. Utána megpróbáltam egyszerűen a wordpress install.php-jét futtatni a böngészőben, de akkor azt az üzenetet kaptam, hogy nem fut a PHP. Pedig de. Elakadtam, nem tudom, merre tovább. Már egyszer le is szedtem a Xampp-ot, és újra telepítettem, hátha valamelyik lépést rosszul csináltam, de semmivel nem jutottam előrébb.Köszi előre is, ha bárkinek van ötlete!

Megnéztem, még újra is indítottam. De akkor sem történt semmi.

Azért jobb, ha hiszel Lazarevicsnek. :slight_smile:Ha ne Linuxon mész, akkor próbáld meg a Wamp-ot feltelepíteni.

Telepítési probléma: Rokonomnak van egy bérelt tárhelye xy szolgáltatónál. Gondoltam segítek neki feltenni a wordpresst egy alap weboldallal. A tárhelyszolgáltató isconfig-os admin felületén létrehoztam egy uj adatbázist a wp-cofigot kitöltöttem ennek megfelelően de! Már ott furcsa volt hogy a phpmyadmin-ba bes sem tudtam lépni a megadott felhasználó jelszó párossal. Ezt a hibát írta ki:

Hiba#1045 - Access denied for user '***********'@'localhost' (using password: YES)Mit nem mondjak amikor elinditottam a wp telepítést kapásból leállt már rögtön az első képernyőnél adatbázis hibára hivatkozva. Tud valaki segítséget adni mi lehet a gond? Sajnos a phpmyadmin-ba be sem tudok lépni emiatt a hiba miatt.

nincs külön lépés arra, hogy jogosultságot adj a usernek az adatbázisra? (az adatbázis user létrehozásakor!?)

Sziasztok!Én is segítséget szeretnék kérni WP-adatbázissal kapcsolatban.Van egy régebben telepített WordPress-em, ahol annak idején a beállításoknál egy külön könyvtárat (/abc) adtam meg a fájlok feltöltési helyének (év-hónap almappákba rendezéssel). A honlapot azóta sikeresen átköltöztettem úgy új tárhelyre, és most szükség lenne arra is, hogy egy új feltöltési célkönyvtárat (/xyz) állítsak be.Ezt meg is tettem az adminisztrációs felületen, viszont ekkor a régi bejegyzésekben szereplő képek és dokumentumok url-címei továbbra is a régi helyre (/abc) mutatnak. Esetleg a phpMyAdmin-ban nem lehetne kiadni egy olyan parancsot, aminek köszönhetően a régebbi bejegyzésekben/oldalakban a feltöltési könyvtárak elérhetőségei kicserélődnek (/xyz)?Ha igen, akkor nagy köszönettel venném, ha valaki megosztaná velem.

Szia!keress ra a simple image sizes nevu plugin-re elvileg o kepes a postokban is ujra generalni a linkeket bar elvileg ezen funkciojat meg nem probaltam… ha nagyon nem megy akkor kezzel kell sajnos megtenned…UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, ‘http://DOMAIN/regikonyvtarnev’, 'http://DOMAIN/ujkonyvtarnev);termeszetesen ha nem wp a prefix akkor azt at kell irni! ha kiemelt keprol van szo akkor jelezd mert ez csak a tartalom reszt fogja atirni ha van https akkor arra is kulon le kell futattni… mielott sql-vel jatszol mindenkeppen csinalja egy db mentest … ha nem megy akkor ajanlom a BackWPup nevu plugint!