Már majdnem egy éve fizetős tárhelyre raktam WordPress oldalamat, de sajnos kéthavonta (az utóbbi negyedévben havonta) mindig problémába ütközöm, 1-5 órára elérhetetlen a weboldal.
A következő hibák jönnek elő, ha beírom a honlap címét.
phpMyAdmin - error
#1040 - Too many connections
vagy
Error establishing connection to eschungary.hu
There was a problem connecting the host you specified.
Possible reasons:
* The target system is down and not servicing requests.
* The network the target system resides on is unreachable.
* The firewall policy denied your connection request.
Possible solutions:
* Check that you typed the URL correctly.
* Verify that you have access to the specified URL.
* Contact your system administrator for assistance.
* Contact your Zorp support team for assistance.
Page generated on bendeguz by Zorp version 3.1.14 on Sun Apr 5 19:05:07 CEST 2009.
Kérdeztem a szolgáltató ügyfélszolgálatát, hogyan lehetne az állandóan ismétlődő problémát megoldani. Ezt a választ kaptam:
Quote:
Tisztelt Ügyfelünk!
Ezek a hibák, amelyek az utóbbi időben észlelhetőek, általában mindig az ügyfél hibájából adódik, hogy a MySql-t nem szakszerűen használják.
Ez által a serverünk memóriája túlterhelődik, melynek következtében az Apache futása leáll.
A szolgáltatást nem megfelelően használókat folyamatosan vizsgáljuk, és ezt követően le is tiltjuk.
Ãgy vélhetően a későbbiekben, már nem lesz hasonló jellegű probléma.
Sajnos nem vagyok az adatbázis kezelés nagymestere, így azt sem tudom, hogyan tudnám a problémát megoldani. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi ilyenkor a teendő. Nem szoktam a PHPMyadmint használni, csak a wordpress admin felületét. Tanácstalan vagyok :(
Én véleményem meg az, hogy ez igenis az ő dolga (tárhelyszolgáltató) lenne ezt megoldani, de természetesen nem írhatja azt hogy béna vagyok. Nem hiszem hogy egy szimpla wp ha csak blogol az ember ilyet csinálna.
Én véleményem meg az' date=' hogy ez igenis az ő dolga (tárhelyszolgáltató) lenne ezt megoldani, de természetesen nem írhatja azt hogy béna vagyok. Nem hiszem hogy egy szimpla wp ha csak blogol az ember ilyet csinálna.[/quote']
Közben megkérdeztem egy ismerősömet, és azt mondja, hogy "lehet, hogy feltörte a jelszavad valami program és próbálkozik betörni, ebből adódhat esetleg a túl sok kapcsolódás"
Nézegetem az oldaladat és nem látok semmilyen olyan dolgot, ami ilyen problémát okozna. Gyanítom az a gond, hogy azon a web-server.hu-s gépen, ahol vagy, más túlterheli az SQL-t… csak ezt nem írhatja le neked az ügyfélszolgálat És ez az ő hibájuk nyilván…
Ãgy nem lesz sok SQL lekérdezés, hiszen cacheből megy az oldal.
Oké, bekapcsoltam a plugint,
Quote:
WP Super Cache Status > ON WP Cache and Super Cache enabled
Már csak az kellene (gondolom), hogy engedélyezzem a "Super Cache Compression"-t és frissíteni a "Mod Rewrite Rules"-t. Sajnos ezek már meghaladják a képességeimet, csak ezért kérdezem, hogy biztonságos-e ezt használni, és vissza lehet-e csinálni mindent alaphelyzetbe, ha valami hiba adódna? Vagy csak fölöslegesen aggódom? :) (az ember mindig attól fél a legjobban, amit nem is mer)
Nem kell félni Szerencsére a WordPress nagyon kis kezesbárány és nehezen lehet elrontani. Nyugodtan kapcsold be a super cache részt és igen, bökj rá a Mod Rewerite módosítás gombra. Nem lesz gond.
Nem kell félni :) Szerencsére a WordPress nagyon kis kezesbárány és nehezen lehet elrontani. Nyugodtan kapcsold be a super cache részt és igen' date=' bökj rá a Mod Rewerite módosítás gombra. Nem lesz gond.[/quote']
Nagyon köszi Remélem ez megoldja a problémát most már tényleg, pedig nagyon azon voltam hogy szolgáltatót váltok. Épp most készülök áttérni az éves fizetésre a havidíjasról. Lehet érdemes átgondolni ezt is... Köszi a válaszokat!!
egy normális szolgáltató napi többezres látogatottságú wp-s oldalt is elvisz zokszó nélkül (cache nélkül!).
szar, olcsóhosting.
olcsó húsnak híg a leve.
hibádzik a hozzáértés, az ügyfélbarátság, és a megfelelő feltételek is.
Igen, talán a hozzáértés, ami hibádzott. Az új tárhelyszolgáltatóm is ezt mondta, ők nem szoktak ilyen válaszokat írni, inkább gyorsan megoldják a problémát. Remélem, be fog válni az új szolgáltatóm. Köszi mindenkinek a választ!