MySql probléma fizetős tárhelyen

Sziasztok!

Már majdnem egy éve fizetős tárhelyre raktam WordPress oldalamat, de sajnos kéthavonta (az utóbbi negyedévben havonta) mindig problémába ütközöm, 1-5 órára elérhetetlen a weboldal.

A következő hibák jönnek elő, ha beírom a honlap címét.

phpMyAdmin - error

#1040 - Too many connections

vagy

Error establishing connection to eschungary.hu

There was a problem connecting the host you specified.

Possible reasons:

* The target system is down and not servicing requests.

* The network the target system resides on is unreachable.

* The firewall policy denied your connection request.

Possible solutions:

* Check that you typed the URL correctly.

* Verify that you have access to the specified URL.

* Contact your system administrator for assistance.

* Contact your Zorp support team for assistance.

Page generated on bendeguz by Zorp version 3.1.14 on Sun Apr 5 19:05:07 CEST 2009.

Kérdeztem a szolgáltató ügyfélszolgálatát, hogyan lehetne az állandóan ismétlődő problémát megoldani. Ezt a választ kaptam:

Quote:

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezek a hibák, amelyek az utóbbi időben észlelhetőek, általában mindig az ügyfél hibájából adódik, hogy a MySql-t nem szakszerűen használják.

Ez által a serverünk memóriája túlterhelődik, melynek következtében az Apache futása leáll.

A szolgáltatást nem megfelelően használókat folyamatosan vizsgáljuk, és ezt követően le is tiltjuk.

Így vélhetően a későbbiekben, már nem lesz hasonló jellegű probléma.

Sajnos nem vagyok az adatbázis kezelés nagymestere, így azt sem tudom, hogyan tudnám a problémát megoldani. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mi ilyenkor a teendő. Nem szoktam a PHPMyadmint használni, csak a wordpress admin felületét. Tanácstalan vagyok :(

Én véleményem meg az, hogy ez igenis az ő dolga (tárhelyszolgáltató) lenne ezt megoldani, de természetesen nem írhatja azt hogy béna vagyok. Nem hiszem hogy egy szimpla wp ha csak blogol az ember ilyet csinálna.

'Efrud wrote:

Én véleményem meg az' date=' hogy ez igenis az ő dolga (tárhelyszolgáltató) lenne ezt megoldani, de természetesen nem írhatja azt hogy béna vagyok. Nem hiszem hogy egy szimpla wp ha csak blogol az ember ilyet csinálna.[/quote']

Közben megkérdeztem egy ismerősömet, és azt mondja, hogy "lehet, hogy feltörte a jelszavad valami program és próbálkozik betörni, ebből adódhat esetleg a túl sok kapcsolódás"

Ehhez érdemlegesen nem tudok hozzáfűzni semmit. Ennyire nem vagyok benne a dolgokban. Charlie idetéved, ő biztos megmondja a frankót.

Használd ezt: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/ és megoldódik a problémád.

Így nem lesz sok SQL lekérdezés, hiszen cacheből megy az oldal.

Nézegetem az oldaladat és nem látok semmilyen olyan dolgot, ami ilyen problémát okozna. Gyanítom az a gond, hogy azon a web-server.hu-s gépen, ahol vagy, más túlterheli az SQL-t… csak ezt nem írhatja le neked az ügyfélszolgálat :slight_smile: És ez az ő hibájuk nyilván…

… de csak tippelek …

szerk: amire Efrud nagyon helyesen rátapintott :smiley: :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

László megint nem figyelt rám. :frowning:

Figyelek, csak kiegészítettelek :smiley:

Patai László wrote:

Használd ezt: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/ és megoldódik a problémád.

Így nem lesz sok SQL lekérdezés, hiszen cacheből megy az oldal.

Oké, bekapcsoltam a plugint,

Quote:

WP Super Cache Status > ON WP Cache and Super Cache enabled

Már csak az kellene (gondolom), hogy engedélyezzem a "Super Cache Compression"-t és frissíteni a "Mod Rewrite Rules"-t. Sajnos ezek már meghaladják a képességeimet, csak ezért kérdezem, hogy biztonságos-e ezt használni, és vissza lehet-e csinálni mindent alaphelyzetbe, ha valami hiba adódna? Vagy csak fölöslegesen aggódom? :) (az ember mindig attól fél a legjobban, amit nem is mer)

Nem kell félni :slight_smile: Szerencsére a WordPress nagyon kis kezesbárány és nehezen lehet elrontani. Nyugodtan kapcsold be a super cache részt és igen, bökj rá a Mod Rewerite módosítás gombra. Nem lesz gond.

'Patai wrote:

Nem kell félni :) Szerencsére a WordPress nagyon kis kezesbárány és nehezen lehet elrontani. Nyugodtan kapcsold be a super cache részt és igen' date=' bökj rá a Mod Rewerite módosítás gombra. Nem lesz gond.[/quote']

Nagyon köszi wink.gif Remélem ez megoldja a problémát most már tényleg, pedig nagyon azon voltam hogy szolgáltatót váltok. Épp most készülök áttérni az éves fizetésre a havidíjasról. Lehet érdemes átgondolni ezt is... Köszi a válaszokat!!

Amennyiben ez sem oldja meg a problémádat, akkor érdemes elgondolkodnod a váltáson igen… a fórumban találsz megbízható alternatívákat.

egy normális szolgáltató napi többezres látogatottságú wp-s oldalt is elvisz zokszó nélkül (cache nélkül!).

szar, olcsóhosting.

olcsó húsnak híg a leve.

hibádzik a hozzáértés, az ügyfélbarátság, és a megfelelő feltételek is.

Akkor most kivételesen én se mondtam hülyeséget. :smiley:

charlie wrote:

egy normális szolgáltató napi többezres látogatottságú wp-s oldalt is elvisz zokszó nélkül (cache nélkül!).

szar, olcsóhosting.

olcsó húsnak híg a leve.

hibádzik a hozzáértés, az ügyfélbarátság, és a megfelelő feltételek is.

Igen, talán a hozzáértés, ami hibádzott. Az új tárhelyszolgáltatóm is ezt mondta, ők nem szoktak ilyen válaszokat írni, inkább gyorsan megoldják a problémát. Remélem, be fog válni az új szolgáltatóm. Köszi mindenkinek a választ!

gzoli wrote:

átlag weboldalak forgalma napi 100-300 oldalletöltés.

Elég szerény statisztikai adat. Ez inkább átlag alatti.

Ezt az ingyen reklámot én most leveszem.

De gonosz vagy te ma :slight_smile: figyelem figyelem :smiley: