Végigkutattam a fórumot , de nem találtam topikot erről a pluginről, csak pár hozzászólást, amik azonban sajnos nem segítettek.
Wordpress 2.5.1 verziót használok, tudom ez nem a legújabb, de nagyon megszoktuk, és az eddigi egyetlen próbálkozás a frissítésre nem jött össze. Egyelőre tehát nem babrálnám.
többféle verziót is, de egyik sem működik. Vélhetően azért, mert a telepítési leírásban talált 5. pontot nem tudom alkalmazni a sablonon:
5.If you aren't using widgets, modify sidebar template to use correct orderby value: wplistcategories('orderby=order&title_li=');
Nem használunk widgeteket, mert a 2.5.1 még nem alkalmas erre. Tehát a sidebar.php-ban kéne átszerkeszteni gondolom a kategóriák megjelenítését, azonban a sidebar.php-ben nincsen ilyen kódrészlet, mint amit a telepítési leírás megad. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az oldalunk kétnyelvű, tehát a kategóriák megjelenítésénél egy nyelvi plugin is használatban van. A phphez csak igen alapszinten értek :rolleyes: ezért jól jönne némi segítség, hogyan tudnám működésre bírni a My Category Order plugint… Köszi előre is minden javaslatot!
Ãgy néz ki a kód jelenleg:
<?php gengo_snippet('categories')?>
<?php
$lang = getLang();
$selNews = "SELECT synonym,sanitised FROM wp2_term2syn AS t2s
INNER JOIN wp2_languages AS tt on tt.language_id = t2s.language_id
WHERE tt.code='$lang'AND t2s.sanitised NOT LIKE 'menu_%' and t2s.sanitised!='blogroll' ORDER BY term_id";
Próbáld meg ezt a verziót letölteni, ez való a wp 2.51-hez.
A 2.5.1 (is) kezeli a widgeteket, talán arra gondolsz, hogy a sablonod nem kezeli az oldalsávot (sidebar)? Amin - természetesen - lehet változtatni…
Hogyan érted, hogy nem ment a frissítés? Elég veszélyes a régió verziók használata, mert megszoktuk; magas biztonsági kockázatot rejt. Nem jó arra ébredni, hogy vicces kedvűek elszórakozták az oldalt, valami régóta ismert hiba kihasználásával…
Köszönöm a választ, kiderült belőle számomra, hogy csak félreértelmeztem a wp üzenetet. Tényleg kezeli ez a wp verzió is a widgeteket, csak a sablonomat kellett kicsit módosítani. Mostmár működik a my category order.
A wp verzióról (bár ez ha jól sejtem már nem ebbe a topikba tartozik): frissítés automatikusan nem ment, ezért manuálisan kellett megcsinálnom, ami után szimplán elérhetetlen lett az oldal. A tippem az, hogy az összevissza hekkelt sablondarabok miatt. Sajnos a hibaüzenetet nem jegyeztem fel, inkább sürgősen visszacsináltam mindent, de ezek szerint mindenképpen frissíteni kell valahogy…
Az oldal felépítése úgy néz ki, hogy van egy blogrész, ami wordpressből jön, és van még mellette 3 menüpont, ami sima html+php, de számos ponton hivatkozik a wp-sablonra. A wp-verzió frissítés ugye nem fog bezavarni ezeknél a “külső” html és php odlalaknál…?
'Farkas wrote on '2009-10-25:
Próbáld meg ezt a verziót letölteni, ez való a wp 2.51-hez.
A 2.5.1 (is) kezeli a widgeteket, talán arra gondolsz, hogy a sablonod nem kezeli az oldalsávot (sidebar)? Amin - természetesen - lehet változtatni... ;)
Hogyan érted, hogy nem ment a frissítés? Elég veszélyes a régió verziók használata, mert megszoktuk; magas biztonsági kockázatot rejt. Nem jó arra ébredni, hogy vicces kedvűek elszórakozták az oldalt, valami régóta ismert hiba kihasználásával... :(
Nemhinném, legfeljebb, ha valahol már nem használt függvényt hívnál meg. De azok helyett meg vannak újak. Megoldási javaslatom: csinálj teljes mentést(adatbázis&fileok) majd frissítés > hibák (esélyes h lesznek ekkora váltásnál ) javítása(segítünk…) majd, ha nagyon gázos akkor visszaállíthatod az oldalt.az oldalon kiesés ellen: localhostra áttenni az oldalt, ott macerálni > vissza a jót > ha itt is bajlódik: maintance-mode plugin