Music-Max.eu - Internetes rádió :)

Most csináltuk ezt a rádiót jóbarátaimmal, már meg van hozzá minden…természetesen ők ellenezték a wordpress-t, de azt mondták, hogyha ezzel akarom akkor magamnak kell megcsinálnom, így mostanában tettem fel néhány kérdést és még így is van néhány megoldatlan problémám, de nézzétek meg hogy sikerült :wink: :slight_smile:

http://music-max.eu

ez se lesz hosszú életű, artusjus, mahasz 5 perc alatt kicsinál titeket.

aztán lehet bíróságra járni.

Valahol olvastam, hogy ha interaktiv sugarzasrol van szo, akkor mas szabalyok vonatkoznak ide. Kerdezzetek meg egy nevtelen levelben wink.gif

Szerintem a header kepnel furan mutat a ket “recent …” szoveg, kepszerkesztovel pikk-pakk at lehet magyarositani. De amugy hajra wink.gif

Kratka wrote:

Valahol olvastam, hogy ha interaktiv sugarzasrol van szo, akkor mas szabalyok vonatkoznak ide. Kerdezzetek meg egy nevtelen levelben ;)

Szerintem a header kepnel furan mutat a ket "recent ..." szoveg, kepszerkesztovel pikk-pakk at lehet magyarositani. De amugy hajra ;)

akkor is ki kell fizetni egy halom jogdíjat ,eg engedélyek a kiadótól, stb.

charlie wrote:

Kratka wrote:

Valahol olvastam, hogy ha interaktiv sugarzasrol van szo, akkor mas szabalyok vonatkoznak ide. Kerdezzetek meg egy nevtelen levelben ;)

Szerintem a header kepnel furan mutat a ket "recent ..." szoveg, kepszerkesztovel pikk-pakk at lehet magyarositani. De amugy hajra ;)

ha jól emlékszem az .ogg formátum ingyenes, jogdíjmentes...az már egy más kérdés, hogy jelenlegi auto dj mp3-ban játszik...nyilván, hogyha komolyabban bejön és tényleg hallgatják 1-200-an, akkor majd mi is ugyanúgy fogunk jogdíjat fizetni.

webdeejay wrote:

charlie wrote:

Kratka wrote:

ha jól emlékszem az .ogg formátum ingyenes, jogdíjmentes...az már egy más kérdés, hogy jelenlegi auto dj mp3-ban játszik...nyilván, hogyha komolyabban bejön és tényleg hallgatják 1-200-an, akkor majd mi is ugyanúgy fogunk jogdíjat fizetni.

húú, jobb lesz ha előtte utánaolvasol a dolgoknak, mielőtt elvisznek rabosítani. és az nem kellemes élmény

nem a tároló formátumért kell fizetni jogdíjat, hanem a zene nagy nyilvánosság előtt való lejátszásáért.

http://www.artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/webradio.html

http://www.lacyc3.eu/internet-radio-jog

ez nem komolyan bejön kérdése, és nem is hallgatók számától függő kérdés.

charlie wrote:

webdeejay wrote:

charlie wrote:

húú, jobb lesz ha előtte utánaolvasol a dolgoknak, mielőtt elvisznek rabosítani. és az nem kellemes élmény

nem a tároló formátumért kell fizetni jogdíjat, hanem a zene nagy nyilvánosság előtt való lejátszásáért.

http://www.artisjus.hu/opencms/export/artisjus/felhasznaloknak/webradio.html

http://www.lacyc3.eu/internet-radio-jog

ez nem komolyan bejön kérdése, és nem is hallgatók számától függő kérdés.

értem én ezt, de valószínűleg az artisjus se fog felfigyelni egy olyan internetes rádióra, ami havonta kiszolgál 10 hallgatót összesen...persze, tudom hogy minden ilyet megpróbálnak megfogni. Na de várj, hogyha saját zeneszámokat, teljesen magam által készített zenéket lejátszok, akkor is fizetnem kell az artisjus-nak?

Gyerekek!

Charlie világosan odalinkelte az alaptudnivalókat. :frowning:

Formátumtól , hallgatói számtól függetlenül a jogdíjas termékek közzétételéért fizetni kell!

Saját magad által készített zenékért - értelemszerűen - Neked nem kell fizetni, hisz’ magad vagy a szerzői jog tulajdonosa, így nehezen tudod a magad jogait megsérteni. :slight_smile:

El sem hiszed, hogy miket figyel az Artisjustól kezdve minden szerzői jogvédő szervezet. Hallgass inkább Charliera!

Köszönöm mindenki tanácsát, főleg ezeket az off üziket a jogokról, de itt most tulajdonképpen arról lenne szó, hogy milyen a weboldal, a többit majd elintézem :slight_smile:

de, a saját magad által készített zenék után is kell fizetni.

pl. egyik ismerősnek van zenekarja, kocsmákba szoktak játszani, és a kocsmárost megbüntették, mert nem fizette meg az ilyenkor szükséges jogdíjat.

pff… ez kocsmás dolog elég gáz…

Alapból 8000 Ft-ot kell fizetned havonta az Artisjus-nak. Ha pl. csak öten tudják hallgatni akkor is.

viktorio wrote:

Alapból 8000 Ft-ot kell fizetned havonta az Artisjus-nak. Ha pl. csak öten tudják hallgatni akkor is.

Mint mondtam, ez had legyen az én dolgom :) . Örülök, hogy aggódtok vagy valami, de tényleg, de szeretném ha az oldalról mondanátok véleményt, meg hogy miben változtassak rajta.

hát, most mit mondjunk a kinézetre…

én nem veszek észre semmi változást az eredeti témához képest.

most ne várd azt, hogy letöltöttél egy témát a netről, majd feltöltötted azt és bekapcsoltad, hogy ezért örömujjongást fogsz kapni.

charlie wrote:

hát, most mit mondjunk a kinézetre...

most ne várd azt, hogy letöltöttél egy témát a netről, majd feltöltötted azt és bekapcsoltad, hogy ezért örömujjongást fogsz kapni.

Hát nem tudom, hogy te mit nézel, de szerintem nem csak 1 darab külsőből áll a weboldal... :) Nem is örömujjongást akarok kapni, egy szóval se mondtam; annál inkább segítsetek, hogy hogy alakítsam ki külsőleg is és tartalmilag is, ezért nyitottam a témát.

Alapból kikapnám a linkeket a footerből smile.gif

azok nem CSAK linkek, hanem egy komplett link farm. :smiley:

webdeejay wrote:

charlie wrote:

hát, most mit mondjunk a kinézetre...

Hát nem tudom, hogy te mit nézel, de szerintem nem csak 1 darab külsőből áll a weboldal... :) Nem is örömujjongást akarok kapni, egy szóval se mondtam; annál inkább segítsetek, hogy hogy alakítsam ki külsőleg is és tartalmilag is, ezért nyitottam a témát.

a blogshowba nyitott témáknál a kinézetett elemezzük. segíteni más topikban segítünk.

Szerintem a jobb oldali rss csatornat elonyosebb lenne zenei temaju hirekre valtani. (A kepet elkuldtem pm-ben.)

Patai László wrote:

Alapból kikapnám a linkeket a footerből smile.gif

Próbáltam, de base64-es kódolásban van, és ha kiszedem akkor eltűnik a jobb oldali sidebar és hibásan jelenik meg az oldal irritated.gif