Municio.hu

Sziasztok!Nemrég indítottam el Wordpress oldalamat: http://www.municio.hu/ - címen.

A weblap célja a fiatalok tájékoztatása mindazokról a dolgokról, amik a dolce vita, azaz az „édes élet” életérzéshez, illetve ennek megvalósításához szükségesek. Kérlek benneteket, hogy nézzétek meg és mondjatok véleményt róla.Továbbá lenne egy kérdésem is, amiben a segítségeteket kérem:

Melyik plugint használjam ahhoz, hogy Youtube, Google Video, esetleg Videa vagy Indavideo filmeket, klipeket tudjak az oldalamra beilleszteni? Melyik megbízható?A segítséget előre is köszönöm!

hey!

a téma tetszik, a header kép nem. nagyon commercial, míg a téma nem annyira. sztem cseréld le valami barátságosabbra.

Minek akarsz plugint használni? Simán bemásolod kód nézetben a videók mellet/alatt lévő kódot.A fejlécen tényleg kéne változtatni, ez inkább egy mobil reklámra hasonlít :).


garrotter wrote:

Minek akarsz plugint használni? Simán bemásolod kód nézetben a videók mellet/alatt lévő kódot.

azért nem jó úgy a youtube videókat bemásolni, mert mentéskor a wordpress szétbarmolja a kódot, pl áthelyez az embed szót rossz helyre, és nem fog jól megjelenni..

Pro primo először: SOHA ne irjál kódot a wysiwyg nevű szörnyűségbe. Kapcsold ki!Pro primo másodszor :slight_smile: - irjal valid kódot. az “embed” nem az!

Használd az “object” tag-et helyette!

Itt egz okos példa az angol fórumból:

http://wordpress.org/support/topic/136695?replies=10#post-624747

Először is köszönöm az észrevételeket mindenkitől.Igen, a header mindenképpen változni fog, de először úgy voltam vele, hogy a legkisebb gondom is nagyobb volt ennél, ugyanis egészen pontosan szeptember 25-én indultunk. Ebben is kérnék tanácsot, merre induljak el egy jó header megtalálásához. A grafikussághoz körülbelül annyit értek, mint a hímzéshez, azaz sehogy, és az ismeretségi körömben sincs ilyen ember. Egy kis képmanipulálás, meg egy kis ez, meg egy kis az, ok, de ha komolyabb rajzkészségnél tartunk, már komoly gondjaim vannak. Még az egyenes vonal meghúzása is nehézségeket okoz.Nehogy már összevesszetek a YouTube-os plugin szükségességén. Annyit azért nem ér a dolog. :slight_smile:De most komolyra fordítva a szót, ha ne plugin használjak, akkor hogyan csináljam a videó beillesztést?Mi ez „wysiwyg nevű szörnyűség”?Azaz igazság, hogy ez az első dinamikus weblapom, és azon belül az első Wordpress-s oldalam is. Minden segítséget továbbra is köszönök!

Én nem beszéltem a plugin ellen. Tudom, hogy van néhány, de én soha nem használtam őket - ezért nem merek se pro, se kontra mondani semmit.A “wysiwyg” nevű állat (angol: What You See Is What You Get = kb. azt kapolsz, amit látolsz :slight_smile: az a szerkesztő, ami úgy néz ki, mintha Wordben matatnál és Visual cimen fut… ellentétben a Code fül alatt látható szép tiszta felülettel.Bármilyen kód, amit a Visual nevű izébe raksz… szét lesz cseszve ahogy kell. Erre még senki nem talált orvosságot, azon kivül, hogy a Felhasználók (Users) cimszó alatt a Saját profilra kattogsz, és ott kikapcsolod. Még mielőtt valaki kérdezi: csupán váltogatni a Visual és a Code között NEM segit, hiszen mentéskor a Visual/wysiwyg bortnirtsága lesz alkalmazva, mert nincs kikapcsolva!


moshu wrote:

Én nem beszéltem a plugin ellen. Tudom, hogy van néhány, de én soha nem használtam őket - ezért nem merek se pro, se kontra mondani semmit.

A "wysiwyg" nevű állat (angol: What You See Is What You Get = kb. azt kapolsz, amit látolsz :) az a szerkesztő, ami úgy néz ki, mintha Wordben matatnál és Visual cimen fut... ellentétben a Code fül alatt látható szép tiszta felülettel.

Bármilyen kód, amit a Visual nevű izébe raksz... szét lesz cseszve ahogy kell. Erre még senki nem talált orvosságot, azon kivül, hogy a Felhasználók (Users) cimszó alatt a Saját profilra kattogsz, és ott kikapcsolod. Még mielőtt valaki kérdezi: csupán váltogatni a Visual és a Code között NEM segit, hiszen mentéskor a Visual/wysiwyg bortnirtsága lesz alkalmazva, mert nincs kikapcsolva!

Köszi a felvilágosítást! :)

Na de akkor szerinted hogyan is kell beilleszteni azt a fránya videót, hogy minden szép és jó legyen?

Néha zavarban vagyok, hogy mit is kérdeztek…

Odamegyek erre a jutyub oldalra:

http://www.youtube.com/watch?v=8P84bfFpVWE

A videjó alatt van egy Embed nevű (világoskék) mező. Jobbegérrel aszondom - Select All. Copy.Utána odamegyek kis teszt blogomra (wysiwyg örökké kikapcsolva), belékopirozom a fentebb kapott kódot ahova a blogszöveget irná az ember… Publish. Kész. Műxik, pedig most csináltam ilyet életemben másodszor.Mi a kérdés?

:smiley:


moshu wrote:

Néha zavarban vagyok, hogy mit is kérdeztek...


Odamegyek erre a jutyub oldalra:


http://www.youtube.com/watch?v=8P84bfFpVWE


A videjó alatt van egy Embed nevű (világoskék) mező. Jobbegérrel aszondom - Select All. Copy.

Utána odamegyek kis teszt blogomra (wysiwyg örökké kikapcsolva), belékopirozom a fentebb kapott kódot ahova a blogszöveget irná az ember... Publish. Kész. Műxik, pedig most csináltam ilyet életemben másodszor.

Mi a kérdés?

Jogos! :)

Köszi a segítséget!