Multiste admin hiba

Sziasztok!
Adott egy Wp oldal, amihez most Multisite-ot szerettem volna adni almappás elrendezésben. Követtem a lépéseket (fel sem tűnt, hogy nem kínálja fel a választási lehetőséget), módosítottam a htaccess és wp-config fájlokat, létre is jött a hálózat. Azonban aldomaines hálózatot lehetett csak (valami.domainnevem.hu) csinálni.

A wp-config ezen sorát
define(‘SUBDOMAIN_INSTALL’, true);
false-ra állítottam, így már tudok domainnevem.hu/valami néven készíteni új honlapokat.
Azonban az oldal sablon nélkül, széthullva jelenik meg és a domainnevem.hu/valami/wp-admin oldal behívásakor az alábbi üzenet fogad:

Az oldal nem működik

A(z) domainnevem.hu túl sokszor irányította át.

Természetesen töröltem a cookie-kat a böngészőből.

Valaki esetleg tud megoldást a helyes működésre?

  1. a WordPress multisite telepítés kerülendő, mert több probléma van vele, mit amennyi problémát megold (de ezt csak szoros együttélés során derül ki)
  2. a htaccess fájl tartalma és/vagy a WordPress siteurl/home beállítás okozhatja a végtelen átirányítást: egymásra irányítanak
  3. ha hosszútávú sikerhez kell műszaki háttér, akkor keress fel! ~ ügyelet/hotline: +36-20-4242498 sms@szepe.net skype: szepe.viktor

Csatlakoznék @szepeviktor-hoz. Az átlag felhasználóknak nincs szükségük multisite rendszerre, mert annak a kezelése vagy fejlesztése külön szakértelmet igényel még a WordPress-en belül is. A bővítmények egy nagy része pedig nem multisite kompatibilis (a legnépszerűbb bővítményeknél nyilván figyelnek rá, hogy kompatibilis legyen, de ha már van egy-két olyan bővítmény, amire szükséged van és nem kompatibilis, akkor az jelentős probléma lesz).

Olyan egységes rendszereknél előnyös a multisite, ahol az egyik legfontosabb szempont, hogy egy felhasználóval lehessen kezelni az összes oldalt, és a tartalmat is könnyen lehessen az egyes oldalak közt megosztani.

De ha csak azért szeretnéd, mert “milyen kényelmes lenne, ha egy felhasználóval tudnám kezelni az összes aldomaint”, akkor amiatt nem érdemes. Inkább telepíts minden aldomainre külön WordPress-t, és legyen ugyanaz a felhasználónév és a jelszó (oké, ez nem a legbiztonságosabb, bonyolultabb megoldásként vannak SSO rendszerek WordPress-hez is).

Több mint 5 éve foglalkozom WordPress fejlesztéssel, de eddig egyszer fordult elő, hogy multisite rendszer használatát javasoltam, és úgy is csináltuk meg az oldalt. :thinking:

Köszönöm a gyors reagálásokat.
Az oldalon igazából egy aloldal változna néha (az sem gyakran). A Multisite csupán a fordítások miatt lenne/lehetne egyszerű és költséghatékony megoldás.
Átgondolom még ezt a dolgot.

Milyen fordítások? Többnyelvűségre nem aldomain multisite rendszert szokás használni, hanem többnyelvűséget biztosító bővítményt. Ilyen például a WPML bővítmény.

Az előző hozzászólásokból rájöttem, hogy nem kell használnom a multisite-ot, mert kevés vagyok hozzá, köszönöm! A WPML helyett gondoltam költséghatékonyabb megoldásnak, de lehet mégis az lesz a befutó.

A Polylang egy élhető megoldás: funkciók, sebesség, fejlesztő, forráskód.

2 kedvelés