Multisite kezelés

Van egy létező blog oldal.
Az itt megjelenő postok egy részét szeretném, ha egy másik általam kezelt blog oldalon is megjelenne.
Kérdés, hogyan lehet ezt megtenni, mit kell csinálnom hozzá?
Az egyik oldal már létezik, a másik még nem, és valószínűleg másik tárhelyszolgáltatónál lesz, külön adatbázissal. Jelenthet ez problémát?
Jelenleg a létező oldalam egyéni oldalként van kezelve, hogyan tudom közös admin felületről kezelni a kétoldalt? Ugyanazok a bővítmények lennének bennük!

Köszönöm a segítséget!

Hát ez így nagyon összeszedetlen elképzelés és leírás.

A WordPress multisite rendszer lényege, hogy több összetartozó weboldalt kezelhess egy admin felület segítségével, így kiindulásnak ez jó megközelítés lenne. Ilyenkor a bejegyzéseket is külön tudod kezelni, és vannak bővítmények, amik segítségével egyik WordPress multisite aloldalról a másikra tudsz bejegyzéseket átmásolni.

Viszont a WordPress multisite-nak egy tárhelyen kell lennie, és egy adatbázisa van. Egyszerű WordPress oldalt is át lehet alakítani multisite oldallá, ehhez mondjuk nem árt, ha szakértői segítséget veszel majd igénybe.

A multisite hálózatba telepített bővítményeket és sablonokat tudod majd használni mindegyik aloldalon.

Arra figyelni kell, hogy a multisite rendszer a WordPress-en belül elég speciális rendszer, és nem minden sablon és bővítmény multisite kompatibilis.

Kedves Márton!

Köszönöm válaszodat, de inkább segítséget szerettem volna kérni, mint kioktatást.
Maradjunk is ennél, ha tudsz segíteni akkor kérlek tedd meg, ha nem, akkor Te is kérdezhetnél, mit kellene pontosítanom, hogy megértsd a problémát.

Szóval, mi nem volt egyértelmű a leírásban?

Akkor egyszerűsítsük le: felteszem másképp a kérdést, hátha én fogalmaztam meg rosszul.

Hogyan lehet ,megoldani azt a problémát, hogy ugyanaz a post két vagy akár több blog oldalon is megjelenjen, úgy, hogy ne kelljen mind egyes blog adminjában közölni azt? Mik ennek a feltételei!

A többi mondataidnak örülök, mert rávilágít egy-két dologra.

Ha van egy problémád, amire egy fórumon vársz ingyen segítséget, hogy más a szabadidejében segítsen, mert nem szeretnéd megfizetni egy szakember tanácsadását vagy munkáját, akkor bizony szembesülhetsz azzal, hogy kioktatlak (meg lehet más is ki fog), hogy nem elég részletes a problémád leírása. És nem, nem nekem kell még több időt áldoznom arra, hogy kiderítsem kérdésekkel, hogy mi lenne a problémád, mi lenne a feladat, és megoldjam azt.

Már úgy elsőre is három lehetséges megoldás jut eszembe, ami megjelenít egy WordPress multisite rendszerben egy bejegyzést két blog-nál:

  • Embed, erre vannak beépített megoldások
  • Bejegyzés átmásolása egyik blog adatbázisából (ami valójában csak másik adatbázis tábla, mert) a másik blog adatbázisába, erre vannak pluginok
  • Link, erre vannak pluginok

De szerintem van még egy-két megjelenítési forma, ami miatt még több lehetséges megoldás jöhet szóba.

Szóval a “megjelenjen” legalább háromféleképp meg tud jelenni, ez pedig legalább három különböző megoldást jelent. Nagyban függ attól, hogyan és hol akarod kezelni a bejegyzéseket.