Multisite - képmegjelenítési hiba

Sziasztok!Már vagy másfél évvel ezelőtt készítettem egy multisite oldalt.

A nyelvi verziók miatt lett multisite. Premium sablonnal.soft-elite.hu a magyar verzió, .hu/en átirányítva a .eu -ra az angol nyelvű változat. Azért, hogy ne legyen ilyen könnyű a dolog, egy végtelen egyszerű Domain - mapping plugint telepítettem. Így a USER ha megérkezik az angol nyelvű oldalra, akkor nem azt látja, hogy .hu/en hanem ennek a domain névnek az eu-s változatát, tehát .eu -t lát.

a plugin: http://wordpress.org/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/installation/Elképzelésem sincsen mióta (szerintem kb max 1 hónapja), de csak ma vettem észre, hogy az angol nyelvű oldal egyetlen egy képet sem jelenít meg, nem csak kívül, hanem belül sem. Feltöltöm a képet, a rendszer engedi, de látni már nem látom, tudjátok az a törött jel ikon jelenik meg a kép helyén.Megnéztem a network admin felületen a pluginokat, és ez a domain mapping ki is van kapcsolva, és amikor vissza kapcsolom, amit nem lehet természetesen, akkor ezt a hiba üzenetet dobja fel:Fatal error: Cannot redeclare dm_text_domain() (previously declared in /home/softelit/public_html/wp-content/mu-plugins/domain_mapping.php:29) in /home/softelit/public_html/wp-content/plugins/wordpress-mu-domain-mapping/domain_mapping.php on line 30Mivel én csak eszközöket használok, programozni nem tudok, tudna nekem segíteni valamit, hogy ez még is mi lehet? Jól gondolom, hogy ezért nem jelennek meg az angol nyelvű oldalon a képek?Attól függetlenül, hogy a plugin ki van kapcsolva, a network admin felületen, attól még tökéletesen működik!

PffffElőre is köszönöm.

Az nehezen elképzelhető, h ki van kapcsolva és működik… :slight_smile:Az a tippem, h a hálózaton ki van kapcsolva az aloldalakon meg be, ha be akarod kapcsolni, akkor pedig “redeclare dm_text_domain”, azaz újra létre próbálja hozni azt a függvényt, ami hibát okoz.Szóval azt nézném meg, h hol van be és kikapcsolva a plugin.Nálam úgy működik, h a hálózaton van bekapcsolva.

sziaA multisite network admin -ja adja meg a lehetőséget úgymond az alá tartozó oldalaknak, hogy milyen plugint, template -t, …stb használhatnak. Csak a network admin felületen tudok feltölteni új plugint, template -t és ott is kell aktiválnom, elérhetővé tennem a “többiek” számára"Ha most belépek a network admin felületemre és megnézem az inaktív pluginokat, akkor ez az egyetlen, ami inaktív, ha megpróbálom bekapcsolni, akkor a fentebb leírt hibaüzit dobja ki a rendszer. Az angol nyelvű oldalamon, nem tudok ki meg bekapcsolgatni pluginokat, vagy használom pl: (contact form) vagy nem. Attól függetlenül, hogy a network adminon ez a plugin inaktív, még mindig látom az oldal admin felületén, holott nem láthatnám … sőt át tudom állítani, hogy ne .eu, hanem .hu/en legyen a végződés a domain nevemnek.A kérdés, hogy mindennek mi köze a képekhez :smiley:

Nem biztos, hogy jól értelmezed ezt a hálózatos plugin témát.Legalábbis nálam úgy működik, hogy ha telepítek egy plugint (persze ezt ahogy írtad a hálózaton) akkor választhatom, hogy bekapcsolom hálózaton, ekkor mindenkinek automatikusan működik vagy ha nem kapcsolom be, akkor az aloldalakon tudom ki-be kapcsolgatni.Nekem az a gyanúm, hogy neked az egyik aloldalon van bekapcsolva nem hálózati szinten.Így elméletben persze csak találgatni tudok, de olyan köze lehet, hogy nem jó url-en keresi a képeket.

igazad, van … bocsánatki lehet kapcsolni (megnéztem igazad van), de be sincsen kapcsolva és műűűködik (megpróbáltam bekapcsolni, ugyanazt a hibát írja ki itt is mint a network admin felületen)… áááá nem hiszem el … a képeim meg sehol

minden nyelv aloldalán kikapcsoltad?

csak egy nyelv van :smiley: (de az sem sokáig, ha így folytatom)

nem nagyon értem hogy van ez… passzesetleg még leveheted teljesen a bővítményt, legalább kiderül, h ez okozza-e a kép hiányt, ha utána a .hu/en-oldalakon működik

Sziasztoklevettem a multisite bővítményt és még mindig semmivalaki tud segíteni, hogy még is miért nem jelenek meg a képeim ???

Akkor azt már tudjuk, h nem a domain mapping okozta.Ilyen most egy kép url-je:

http://soft-elite.hu/en/files/2012/04/nyitooldal.jpgHa jól nézem, ilyennek kellene lennie:

http://soft-elite.hu/en/wp-content/uploads/2012/04/nyitooldal.jpg
Kérdés, h ezek a kép urlek honnan jönnek, mi okozza a rossz elérési utat. Ami a templétből jön azt könnyű átírni, de ami egy oldalba van beszúrva és automatikus, ott valami beállítási hiba lehet.

a

nkornél válasza: (valamiért nem jeleníti meg a rendszer (pfff) )


Akkor azt már tudjuk, h nem a domain mapping okozta.
Ilyen most egy kép url-je:
http://soft-elite.hu/en/files/2012/04/nyitooldal.jpg (EZ JÓ ILYENNEK KELL LENNIE)
Ha jól nézem, ilyennek kellene lennie:
http://soft-elite.hu/en/wp-content/uploads/2012/04/nyitooldal.jpg (NEM MULTISITE -nál a fenti a helyes)
Kérdés, h ezek a kép urlek honnan jönnek, mi okozza a rossz elérési utat. Ami a templétből jön azt könnyű átírni, de ami egy oldalba van beszúrva és automatikus, ott valami beállítási hiba lehet.


itt egy másik oldal, amit szintén én csináltam, és itt jól működik a rendszer, igaz az alatt még wp 3.5.2 van
http://premiumapartman.hu/eng/files/2013/01/salsa.gif

tehát a fent említett elérési útvonal jó
hiába töltök fel új képet, bár a rendszer engedi, megjeleníteni már nem tudja, csak a törött kép jelet látom az admin felületen is

Sziasztok,Csak, hogy a megoldás is meglegyen!Nagyon amatőr voltam! Valamit bűvészkedtem és töröltem a .htaccess fájlt. Helyette egy másik oldalról szedtem le egyet és illesztettem be. Bár az is multisite volt, mégsem szerették egymást. A magyar rész működött az angolt meg sem néztem.Véletlenül ahogy kerestem a hiba okát jöttem rá, hogy ezt csináltam, mert ez hetekkel ezelőtt volt. Ráklikkeltem a network setup menüre és bár a multisite létre volt hozva, ugyan úgy kiadja, hogy mit kell a wp-config és a .htaccess fájlba másolni …

bemásoltam és láss csodát működött…1 hete kerestem a megoldást, elképzelésem se volt mi lehetett a baj … mi más mint emberi mulasztás :slight_smile:

köszönöm!!!