Multi jquery filter portfolio

Üdv! A problémám a következő lenne.Adott egy plugin: filterable portfolio + vagy ez: quicksand plugin /website/

(természetesen ez csak példa létezik több hasonló plugin)Szóval a plugin azt szolgálja, hogy a meglévő kategóriákat vagy esetleg külön portfolio kategóriákat szűri.

Természetesen ezeket vagy hasonló megoldásokat használnak, sok WPtheme aminek van portfolio funkciója.Na de itt jön a probléma:

Ha nekem nem csak “szülő” kategóriám van, hanem van alkategóriám, a script egyenrangú “szülő” kategóriaként kezeli az alkategóriát.

Tehát nem használ “dupla” szűrést.Megoldás létezik, egyenlőre csak script formájában, WP plugin megoldásban még nem láttam.

http://isotope.metafizzy.co/ennek alapján megoldható lenne.

ráadásul találtam egy oldalt ami használja is, konkrétan úgy ahogy én is szeretnémhttp://smartstudio.pl/site/portfolio/ <-- nekem szinte pont ugyan ez kelleneMegnéztem, ez az oldal is az isotope-féle jqueryt használja.

Kérdéseim a következők:

    [*]Megoldható-e, egy isotope scriptel működő plugin készítése? (aki jártas a jquery-ben annak lehet hogy ez sokkal könnyebb, mert szinte minden adott)

    [*]Meglévő oldalhoz, ami használ portfolio funkciót (alapból benne van a témában), hogyan tudom be illeszteni?

    [/list]    Megjegyzéskén csak annyit, hogy a tutplus által készített sima plugin-nál a kommentekben is feltették ezt a kérdés/kérés, hogy "többszűrős" legyen. Ott nem adtak rá választ.