MiVIK

Miskolci Városi Könyvtár és Információs Központ > http://www.mclib.hu Ennek az oldalnak vagyok szülőatyja és webmestere (amikor dolgozom). :slight_smile:Wordpress motorral, egyedi, saját készítésű sablonnal. A külcsínről direkt nem írnék, az intézmény arculati kézikönyve év végére lesz kész (elméletileg), akkor majd mehet rá a makeup.Viszont kód-szinten van benne két megoldás, amit megosztanék, hátha valakinek hasznos lesz.


  1. A főoldali Kiemelt programok doboz nem a standard ASC vagy DESC order alapján épül fel, hanem custom field-ből veszi a rendezés forrását. Egy programajánló írásakor a poszthoz meg lehet adni egy “Date” cusom field-et, YYYY/MM/DD ÓÓ/PP/MP formátumban (Y/m/d H:i:s), a loop pedig a következőképp néz ki:

Code:

<?php // Bevizsgálja a szerver dátumot-időt az összevetéshez.

$todaysDate = date('Y/m/d H:i:s');

?>

<?php $my_query = new WP_Query('category_name=programok&showposts=1&meta_key=Date&meta_compare=>=&meta_value=' . $todaysDate . '&orderby=meta_value&order=ASC');

while ($my_query->have_posts()) : $my_query->the_post();

$do_not_duplicate = $post->ID;?>// Kiemelt loop tartalma<?php endwhile; ?><?php $my_query = new WP_Query('category_name=programok&showposts=4&offset=1&meta_key=Date&meta_compare=>=&meta_value=' . $todaysDate . '&orderby=meta_value&order=ASC');

while ($my_query->have_posts()) : $my_query->the_post();

$do_not_duplicate = $post->ID;?>// Csak címeket megjelenítő loop tartalma<?php endwhile; ?>
Azaz a custom field-ben megadott Date (értelemszerűen a rendezvény dátuma és ideje) alapján rendez, ASC orderben (vagyis mindig a legaktuálisabb van legfelül). A szerveridővel összevetve pedig ha a rendezvény már elmúlt, akkor a loop egyszerűen átugorja. A második loop offset=1 változója segít elkerülni a duplikált megjelenítést.

(Forrás)

2. A másik az excerpt-ek mellett megjelenő képekkel van kapcsolatban. Annyit szívtam már életemben a timthumbbal és társaival, hogy valami más megoldás kellett, ami működik feltöltött és csak hivatkozott képekkel is, lehetőleg custom field nélkül. A functions.php-ban szerepel egy ilyen:

Code:

function catch_that_image() {

global $post, $posts;

$first_img = '';

ob_start();

ob_end_clean();

$output = preg_match_all('//i', $post->post_content, $matches);

$first_img = $matches [1] [0];if(empty($first_img)){ //Defines a default image

$first_img = "";

}

return $first_img;

}
Ez automatikusan kiemeli a postban szereplő első képfájl url-jét, legyen az saját, vagy távoli szerveren. A loopon belül az alábbi rész húzza be az excerpt fölé/mellé:

Code:

<?php the_title(); ?>
Ezt aztán egy divbe rakva vagy classt rendelve hozzá lehet CSS-ben formázni (alignment, max-width stb.).

(Forrás)

Ahogy látható, az ötletek nem az enyémek, csak a szükséges módosításokat írtam a kódokba. Azért linkeltem, ismertettem őket, hogy ha valakinek hasznosak, ne járjon úgy, mint én, hogy hetekig keresi... :D

Ez hasznos tut köszönjük.:slight_smile: Az oldalad meg pofás és áttekinthető…:slight_smile: Nekem tetszik.

Helló!

Tényleg tök jó az oldal, átlátható, letisztult, és kinézetre is illik egy könyvtárhoz :slight_smile:

Egy apró szépséghiba: footerben azért hivatkozhatnál a Wordpressre…

Koszonom.

A blogok eseteben mindig meghagyom a footerben a linket. Mivel ez kozintezmenyi weboldal, rendelkeznie kell hivatalos impresszummal, ott kell feltuntetni minden szerzosegi/technikai informaciot. Ez elmeletileg rendelkezesben van rogzive minden kozintezmeny/kozintezet szamara. Ezert a motor es a hsot is ott van feltuntetve.

a te általad használt dátumos megoldást használom én is az eseménynaptáramban, mert cseszettül egyszerű és így nem kell hozzá külön plugin.a képes megoldást én is köszönöm, ez jó lesz még később.

Ok, akkor nem szóltam :slight_smile:

a képes megoldás meg tényleg jó! lementve :slight_smile: