mit tegyek ha a 100 Mbit/s sávszél már nem elegendő a honlap látogatóinak

Üdv. újra Wp guruk! Ismét csak segítségetekre szorulok!:slight_smile:

Mint ahogy a címből is látszik a problémám az lenne, hogy van egy weboldalam és annak egy 100 Mbit/s hazai & 3 Mbit/s külföldi sávszélessége van ami már nem bírja el a közel 20.000 napi látogatót. Most fogalmam sincs mit lehet ez esetben tenni, mert a hazai piacon nem találtam ennél nagyobb sávszélességet, külföldit meg csak akkor választanék ha itthon nem boldogulok más megoldással. Lehet esetleg olyan megoldás hogy 2 szervert bérlek egy honlaphoz és így duplázódik a sávszélesség, vagy ez veszett ügy?

Hu valamit segítsetek pls. :slight_smile:

Előre is köszi mindent!! :slight_smile:

pedig ez elbírja: http://forum.word-press.hu/forum/57-hostgator-tarhely/

link: http://www.hostgator.com/shared.shtml

napi 28ezernél már elkezdett akadozni (de ez függ a sablontól, a használatban lévő pluginoktól stb), míg nem fel nem tettem egy cache plugint.

Szerintem egy “normál” WP-t, cache plugin mellett, ~ napi 40.000-50.000 látogatóig elbírja.

Efelett a látogatottság mellett is ott maradnék, csak csomagot váltanék: http://www.hostgator.com/vps-hosting/

De próbáld ki, itt: http://www.hostgator.com/shared.shtml a Business csomagot.

mit veszíthetsz? 45 day money back guarantee

Okés ezt megnézem köszi! Igen olvastam már én is ezt a cache plugint,( vagyis találtam hasonlót) csak nem tudtam hogy valóban segít e és nem csak egy + plugin lesz ami bekavarhat. Tudsz esetleg ajánlani egy ilyen plugint, vagy tegyem amit szoktam kereső aztán csillagok alapján szedjem ami jónak tűnik?

Na ez nem magyar :slight_smile: De nem is lényeg igazából a mai világban ez már. Meg ez valóban lehetséges???

• Single Domain

• UNLIMITED Disk Space

• UNLIMITED Bandwidth

• Shared SSL Certificate (ez mondjuk nem tudom mi) :slight_smile:

Havi 5 dolcsiért? Hát most fizetek ennyit… ezért a “sza*ért”

Hol éri ez meg nekik ? :smiley: Vagy lehet itt valami buktató? Van velük esetleg bármi tapasztalatod?

hehe a single domain ki van emelve mint juttatás :smiley:

pár dolog:

1 single domain= csak 1 db domaint rendelhetsz a tárhelyhez… ez szopás :slight_smile:

2 UNLIMITED nincs… hostgatoron ha jól emlékszem file db szám korlát van (200e vagy vmi ilyesmi ezt nem tudom pontosan)

3 az 5 dolcsi 3ÉVRE vonatkozik… ami elég hosszú idő… szóval ha belegondolsz helyből fizetsz nekik 180 dolcsit… ennyiért persze h megéri nekik :smiley: + elkötelezed magad (igen tudom h visszatérítenek 45 napon belül de akkor is)… 3 évre lekötni magad valahol… Mondjuk én elég nagy promóktól esek el néha emiatt de mindig csak 1 évre hosszabbítok…

buktatók:

1 költözni azért nem olyan nagy öröm

2 külföldi serohoz nem tudsz odamenni h na akkor ezt vagy azt csinálnék rajta…

'qsdnxu' wrote on '2010-06-15:

Okés ezt megnézem köszi! Igen olvastam már én is ezt a cache plugint,( vagyis találtam hasonlót) csak nem tudtam hogy valóban segít e és nem csak egy + plugin lesz ami bekavarhat. Tudsz esetleg ajánlani egy ilyen plugint, vagy tegyem amit szoktam kereső aztán csillagok alapján szedjem ami jónak tűnik?

Elsőnek rakd fel ezt: http://wordpress.org/extend/plugins/batcache/

majd a plugint bekapcsolod.

Majd a wp-config.php fájlba berakod ezt: define('WP_CACHE', true);

Általában már ennyi is elég (ez főleg a sok komment okozta terhelés csökkenti).

Ha nem, akkor kikapcs, és telepítsd ezt: http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/

és kérdezd meg itt a fórumon, hogy kell működésre bírni, mert ezt én még sosem használtam (de ezt használják sokan)

292 alá:

http://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/

Hú! Köszönöm szépen a gyors válaszaitokat!

Hitetlen! Az első tuti nem lesz nekem elég, mivel elég rohamos ütemben nő a látogatottság az oldalon. A másik meg a harmadik az meg nekem már kínai :frowning: pl:

Quote:

You should have the Apache mod mime and mod rewrite modules installed and WordPress fancy permalinks enabled. PHP safe mode should be disabled. If any of those are missing or off you can still use the slower WP-Cache part of the plugin.

A wordpresset is csak 2 hónapja tanulmányozom nulla programozói előélettel és ahhoz már értek, hogy valamit feltelepítsek amit csak be kell kapcsolni na de azt, hogy bele írkáljak valamibe... itt olyan dolgokat magyaráznak az installnál, hogy... csak fogom a fejem.

Tudom, hogy hülye kérdés, kérés ilyet kérdezni, de muszáj feltennem mert ezt a helyzetet meg kell oldanom és nem akarok semmit elrontani a wp n belül.

Tehát a kérdés: ha adok egy belépőt valakinek, nem tenné meg hogy, feltelepíti ezt a plugint nekem? persze csak ha nem nagy fáradtság, tényleg utálok ilyesmiket kérni, de a szükség nagyúr... és ha ez nem, akkor bizony lehet pénzembe fog kerülni :(

Előre is köszönök mindent!

qsdnxu: jól értettem, hogy 2 hónapja tanulmányozod a WP-t, de már 20 000-es a napi látogatottságod??? :unsure:

használtam már wp-super-cache-t. nehezebb volt leszedni, mint működésre birni :)

Egyébként a Borsonline nem eszik 100 megabit sávszélt,

szóval baromságokat ne írjunk le, ha nem muszáj.

Teljesen jól érted! Jó dologba nyúltam bele. Az oldal 4 hónapja megy én három hónapja vettem meg. Most ennyi a napi látogatók száma. Az egyedié csak 10 13 ezer körül de a visszatérőkkel együt eléri a 15-20- at. Úgyhogy nem kamuzok… Miért tenném és kérnék itt tanácsokat, ha bírná a sávszél :smiley: Amúgy üzleti link, törölve megnézhetitek.

'qsdnxu' wrote on '2010-06-15:

Jó dologba nyúltam bele. Az oldal 4 hónapja megy én három hónapja vettem meg.

Hát gratulálok az eredményhez. Viszont ha valaki megvesz oldalt, valszeg azért veszi meg, hogy valahogy keressen vele. (Gondolom én .... de lehet, hogy tévedek) És ha nem tévedek és pénzkeresetre használja - és miért ne használná arra - akkor általában abban a topicban szokott "segitséget kérni", amit valahogy úgy neveznek, hogy "Munkát ajánlok" ...

De ha tévednék, megköszönöm, ha bárki kiigazit.

Hitetlen és hgrg jó megoldást adtak, erkölcsileg varnyuval tudok teljesen azonosulni ebben a kérdésben.

Szerintem, ha qsdnxu a tanácsok alapján nem tudod megoldani, akkor tényleg úgy tisztességes, ha a varnyu által mondott topickban folytatod. :wink:

Mivel eddig még egy fillért nem kerestem az oldalból és a reklám ami kint van az is egy állítólagos “felmérés” nekem legalábbis ezt mondták és ez után sem kapok pénzt, csak majd ha, nekik “megéri” :smiley: Ezért bátorkodtam ide írni. Az érvelésetekkel egyetértek. Az pedig csak mellékesen,hogy én nem reklámozni akartam, (igazából eszembe se jutott, hogy ez baj lehet) csak meggyőzni, hogy nem kamu amit írok, mivel sok volt a kételkedő és ez a segítség rovására ment :).

De igaz ami igaz, majd ha sok pénzem vagy legalább egy kevés is származik belőle, akkor mindenképp a munkáknál keresek segítséget. De azért azt is beláthatjuk, hogy itt nem egy website felépítéséről van szó, hanem csak egy plugin feltelepítéséről, ami bár bonyolultabb mint egy átlagos plugin, de azért na, aki ért hozzá max 15 perc. Bár, én szívesen fizetek valakinek egy ezrest (ami akkor egy igen erős 4000 ft-os órabér) de én úgy érzem, ez inkább egy szivesség határain belül van, nem pedig egy fizetős munka. Ahogy a bölcs mondás tartja “jó tett helyében jót várj” kitudja, hogy miben tudok majd még segíteni. :wink:

Ha egy 20ezres látogatottságú oldalból nem tudsz egy kis pénzt fakitani, az is művészet valahol :smiley: :smiley:

Necces a téma amivel foglalkozik… a Hírdetők óckodnak a szerzői jogok miatt… De rajt vagyunk :slight_smile:

Én lemaradtam az oldal címéről. Valaki elküldené pm-ben ha szépen megkérem?, kiváncsi vagyok rá.

Egyik oldalam nekem is napi 10-15ezres oldallátogatottsága van, és semmi akadása nincs. Igaz nem wp :slight_smile:

Egy másik oldalt csinálok ami most wp lesz, és erre több látogatót várok. Majd meglátjuk milesz.