Minden theme-ben IE alatt nem látszik a jobb oldal !

Segítsetek légyszíves !Fordítottam egy uj theme-t a http://www.ambassador-pecs.hu honlapunknak. FireFox-szal, Operával, Flock-kal és SeaMonkeyvel kiválónak mutatkozott.

IE7-essel megdöbbenten láttam, hogy a jobb oldal nem látszik egyáltalán.Hmm… Fogtam egy másik theme-t lefordítottam - ugyanaz. Azt már forgattam előre-hátra, de nem változott semmi. Annyira nem, hogy még a szerzőnek is írtam, hogy bibi van… :frowning:WP 2.5.1 magyar verziót használok, ezért bőszen nekiálltam olyan theme-ket keresni, mely azt mondja magáról (vagy a WP hivatalos oldala azt mondja), hogy kompatibilis.

Alapvetően a 3 vagy 4 oszlopos megjelenítést kedvelem, széles képernyővel, így csak ilyeneket kerestem; a tegnapi egész napom erre ment rá - dühömben 3 themet fordítottam le és összesen 28 (!) db új sablont próbáltam ki ! Maradt 7-8, ami megfelelt volna, FF és a többiek alatt tökéletesen hasított, DE IE ALATT UGYANAZ VOLT A JELENSÉG - AZAZ, NEM JELENT MEG A JOBB OLDAL !Estére már teljesen elkeseredtem; leszedtem a teljes WP 2.5.1-et, leszedtem DJZone oldaláról a legek-legfrissebbikét és újra telepítettem - eredmény: ugyanaz a nagy nulla ! :frowning: :frowning:A hiba egészen biztos, hogy valahol nálam lehet, mert ugyanezeket a theme-ket rendre kipróbáltam a másik oldalamon (gyakorlatilag azonosak a pluginek, csak a theme-k és a tartalom, meg az elrendezés más a http://www.sakraft.hu honlapon), ahol ez a jelenség nem mutatkozott, minden rendben működött.Az adattáblában lehet a hiba ? Már csak azt nem piszkáltam…Érdekes még az is, hogy kifejezetten csak a jobb oldal nem látszik, a jobb oldalon lakó oldalsáv, oldalsávok. Ha olyan theme-t használok, ahol a főoldal van jobb oldalon, akkor minden látszik. Ha 4-es themet használok, akkor látszik a bal oldali sidebar, a főoldal, de a kétt jobb oldali oldalsáv nem.Természetesen, az összes plugint kikapcsolva, az összes widgetet eltávolítva a parajelenségek azonosak.Üdvözlettel:

Jujdesokat szívtam hasonló problémával egy éve.Ha jól emlékszem a probléma a paga/home/index php alján volt, ahol beilleszti a jobboldali sidebart. (Nekem bal és jobb oldali van.)Tán a divek lezárása nem volt jó, vagy valami hasonló…

Megkockáztatom a legbornírtabb kérdést: biztos, hogy a jobboldal nem jelenik meg? Azaz nem lehetséges-e, hogy csak “lecsúszik” a többi alá IE-ben…? Ami igen gyakran előfordul, ha akár a content, akár a sidebar egy olyan darabot tartalmaz (kép, hosszú kód, dőlt betűk stb.) ami szélesebb, mint az őt tartalmazó div.

Igen, ez is elképzelhető, ha akár 1px-el szélesebbre van véve valamelyik div egy nagyobb div-en belül, akkor megőrül az ie.

Köszönöm a törődést !Barbár módszerrel, de legyőzte az ember a technikát ! :slight_smile:Nem Moshu, nem csúszott sehová, az úgy eltűnt, mint az aranyóra. Azt hiszem, mano beletenyerelt a kérdésbe; meg van őrülve alapból az IE.Tehát,
 • miután ismeritek az előzményeket, az egész napi robotomat, azt nem részletezem tovább
 • a Fórumra nem érkezett (számomra) használható válasz
 • lementettem a wp-content tartalmat HDD-re
 • exportáltam HDD-re a blogot
 • letöröltem mindent, beleértve az adatbázist is
 • vadonatúj telepítésként feltettem a WP 2.5.1 Hu-t (érdekes, a szűz telepítés, az alap theme-vel nem lett HTML valid)
 • FireFox-szal szerkesztettem IE-vel néztem
 • Előszőr a kívánt sablont aplikáltam be, úgy, hogy minden ki volt kapcsolva
 • Importáltam a HDD-ről a korábbi exportot (szerencsére nagyon kevés bejegyzés van még)
 • Eltűnt a jobb oldal, el kezdtem gyanakodni valamelyik bejegyzésre
 • Egyesével töröltem a bejegyzéseket, néztem az IE-vel az oldalt
 • És hoppp ! Meglett; egy genya bejegyzés volt az egésznek az oka.
 • Újraimportáltam a HDD-ről, és már csak az előző genyát töröltem, és megvolt ! Már csak pár száz képet kell feltöltenem, meg ezt-azt újra építenem.
 • Nem várt hozományként újra van eredeti vizuál szerkesztő.  Tanulság: soha a büdös életben nem másolok be semmi formázott szöveget, előbb kigyilkolom belőle a kódokat.  Jó éjszakát, és mindent köszönök:

“Tanulság: soha a büdös életben nem másolok be semmi formázott szöveget, előbb kigyilkolom belőle a kódokat.”Neeheem. A tanulság az lenne, ha elfelejtenéd a TinyMCE-t végre! :wink:


mano wrote:

"Tanulság: soha a büdös életben nem másolok be semmi formázott szöveget, előbb kigyilkolom belőle a kódokat."

Neeheem. A tanulság az lenne, ha elfelejtenéd a TinyMCE-t végre! ;)

Aham ! Mondod Te, mano ! :) :)

Ahhoz előbb meg kellene tanulnom HTML-ül, CSS-ül, meg talán PHP-ül is. Valahogy el kell kezdeni, nem ? Most, hogy működik (elvégre ezt szállították a WP 2.5.1-gyel is) valamelyest, forgatom a kettőt - a visual és non visual szerkesztési módot -, és van már olyan is, amit magamtól tudok ám... :cool: :P :)

Ave !

Jóravaló bloggoló a kövér, dőlt formázáson túl mást nemigen használ (+ még link, blockquote, lista…) - az meg mind ott van a Quicktag-okban (=nem vizuál).Én meg még olyanokat szokok csinálni, hogy van egy jól bevált quicktags.js file-om, amit gyorsan beteszek minden új installba - abba mindenféle “okos” gombokat gyártottam egyszer régen… és persze megvan a hozzájuk való néhány sornyi CSS is, amit szintén bemásolok, és onnan már szüret!

(merthogy én is lusta vagyok mindenféle kódokat manualice berakni)

Hehe, moshu, szintén így csinálom. :smiley:

Képbeillesztésre pl, függően attól hogy hova és hogy helyezkedjen el, van 5 gombom a quicktagsban és csak az elérési utakat kell bekopizni…

Kedves Moshu és Mano !Miből gondoljátok, hogy az ó-mandarin nyelvjárást már kiválóan vágom ? :slight_smile: :slight_smile:Szívesen lustítanék én is, ha ezek az aranybányák elérhetők lennének számomra, vagy legalább egy érthető, magyar nyelvű linket adnátok, hogy miként kell gyártani néhány alapvető gyorsgombot, hova kell beforrasztani. Aztán majd fejlődök vele tovább, egyszer - valószínűleg a következő életemben - én is nagy wp-guru leszek. :stuck_out_tongue: :slight_smile:Localhoston elkezdtem a Könyvelő, Könyvelőiroda Pécs áttelepítését WP alapokra - éppen nagyon jól jönne egy ilyen gyorsgomb-tárház ! smile.gifAbban tudtok-e tanácsot adni (szerintem biztos), hogy van a régi oldal, amin kismilliomnyi adatot kellene átvennem, átrendeznem, újracsoportosítanom, átgondolnom. Ha tiszta oldalakat szeretnél, meg a topik címadó cikkében foglaltakat elkerülni, akkor ezeket az anyagokat át kellene konvertálnom, tiszta txt szöveggé, úgy beilleszteni, aztán újraformázni. Ugyan csak tegnap kezdtem el keresni, de pl. nagyon gyatra HTML to TXT programokat leltem.

Bonyolítja a helyzetet, hogy a mostani, működő honlap nyelvezete 8859-2, és a wp editorában csomó zagyvaságot látok (non vizuál oldalon), csak a vizuál oldalon látok rendes karaktereket, és kénytelen vagyok ott szerkeszteni.Vagyis olyan konvertáló kellene, ami a formázott iso kódból formázatlan, kódmentes utf8-at csinál, plussz a kis varázs-scriptetek. .)Szép további napot !

Hát a formázás eltűntetésére szeritnem tökéletes, ha kivágod ctrl+c-vel, bevágod vmi text editorba, pl. jegyzettömb, vagy az ingyenes PSPad. Ezekután már ebből vágod be az új oldal szerkeztőjébe. Ezekre a nagytuti fájlokra én is kíváncsi lennék, ha esetleg nem hadititok.Dani

Na.

Mivel a forráskód tele van mindenféle szeméttel (M$ Word és Tsai), én nem onnan másolnám, hanem a frontend-ről, azaz a webfelületről, és belé egyenest a NEM vizuálba - akkor csak a szöveged megy be, kód nélkül. Mindeféleképpen be kell másolnod mindent WP-be (hacsak nincs valamiféle importáló szerkentyűd…) - tehát akkor másold csak azt aki kell: a tiszta szöveget. Csak ne a vizuálba!

Ha mégis a vizuálba akarod, akkor köztes lépésként tedd, amit kisskd mondott.Quicktags.

Ugyan nem magyar, de követhető akár alapfokú angollal is…

http://www.tamba2.org.uk/wordpress/quicktags/

Az lényeg ott van, aztán ha pl. csinálsz olyan gombot, ami azt teszi be, hogy
(nekem van ilyen!) - akkor a CSS fileban megírod szépen a 2 classt


.left {float: left;


}


.caption { margin: 0;


padding: 5px;


border: solid 1px #808080;


background: #eee;


font-size:80%;


font-style: italic;


color: black;


}


ettől lesz nekije szép szürke háttere, apró, dőlt betűs képalá, keretes stb.


aztán az első klikk után benyomod a kép kódot (img src...), új sorba beírod a képaláírást, és aztán bezárod a div-et.

Ez lesz belőle. (Két nap múlva leveszem azt a régi blogot, úgyhogy most nézd.)