Milyen plugin vagy widget lehet?

Sziasztok!

Én egy sidebar-ban megjeleníthető fotógaléria ajánlót keresek, mint ami pl. itt látható a Galéria ajánló alatt. Szóval, ha a képre vagy az alatta lévő szövegre kattintok, akkor a képgaléria jöjjön be. Próbáltam már pár plugint, egyelőre kevés sikerrel…

Előre is köszönöm, és várom a választ!

Üdv!

Mivel egy-egy album, vagy galéria megjelenítése ajánlóként inkább statikus dolognak tűnik, vagyis nem naponta változik, ezért én egyszerűen készítenék egy táblázatot, abba bele az ajánlandó galéria egy-egy képét, amelyen a galériába mutató linket is betenném.

Ha egy kicsit dinamikusabb látszatot szeretne az ember (a galériák megjelenései az adott dobozban minden kattintáskor véletlenszerűen cserélődnek), akkor a NextGen Gallery widgetjét ajánlom.

Szia!

Köszönöm a gyors választ, a plugin-nal próbálkozok, de egyelőre csak annyi történt, hogy hiába adom meg négy galéria ID-ját, mindig csak egyből jelenít meg x képet - amennyit beállítottam -, és ha egyre rákattintok, akkor nem az egész galéria jön be, hanem a képnézegetővel csak azt az x képet tudom nézni.

Próbálkoztam azzal is, hogy szöveg widget-be html-kóddal beraktam a képet, alá a linket - így működik is a dolog, egyből a galériához visz, szóval tudok lapozni a galéria/album képei között -, de ez esetben az a bajom, hogy nem egymás mellé, hanem egymás alá rakja be a képeket és a hivatkozást,s így elég nagy üres hely van a widget-ben. Jó lenne legalább 2-3 egy sorban.

Erre van valami megoldás?

Előre is köszönöm!

Üdv!

Megnézed, hogy mekkora a widget által lehetséges szélesség, és ennek megfelelően osztod fel táblázattal 2-3-4 oszlopra, tetszőleges sorra a helyet. A táblázatba pedig akkora képet illesztesz, hogy el is férjen.

Köszönöm!

Sikerült! :slight_smile:

Üdv!

Sziasztok!

Én egy olyan plugint keresek, amit a bejegyzések végére egy “5 csillagos” értékelési lehetőséget tesz. Olyat, mint ami a WP-ben a bővítmények hozzáadásánál is van az egyes bővítmények mellett. Rákerestem már a bővítmények között a star rating kifejezésre. Telepítettem is már jó párat, de rendszerint nem történt semmi, nem jelentek meg a csillagok a bejegyzések végén. Van konkrét javaslatotok? Valaki használ ilyet? Melyiket ajánljátok, ami működik is?

Köszönöm előre is a segítséget! Üdv: Noé

http://www.gdstarrating.com/

Köszönöm! Ezt próbáltam ki az elsők között. Úgy emlékszem, hogy ez az egy meg is jelent bekapcsolás után a bejegyzéseknél/oldalaknál. Csak aztán elhűltem, hogy mennyi beállítási lehetőséget kínál fel, meg 5 csillagot akarok csak (nem jöttem rá, hogy hogy kell átállítani, ha egyáltalán át lehet állítani 5 csillagra ). Szóval elvesztem a beállítási lehetőségek között, így egyszerűbb után kezdtem keresgélni. :slight_smile:

Nem ismersz esetleg magyarosítást ehhez a bővítményhez??? Talán akkor boldogulnék vele. :slight_smile:

Igen, át lehet állítani bármennyi csillagra. Böngészd át a kezelési utasítást (tutorial).

Sajnos, a bővítmények, a sablonok már csak ilyenek; ha többet szeretnél kihozni a wp-ből, mint az alap, akkor egy kicsit tanulni, próbálkozni, küzdeni is kell… :slight_smile: Ne add fel, menjél sorról sorra, nézd meg az eredményt és össze fog állni.

A nyelvi fájlja közel 900 sor, el lehet vele matatni míg az egészet lefordítja az ember. Ha valakinek van egy fordítása, akkor tegye fel ide (nem baj, ha régi, majd frissítésre kerül). Az sem baj, ha te állsz neki, egy szótár program segítségével te is lefordíthatod, ha nem tudsz angolul, akkor is. Legaláb azokat a részeket, amelyek a felhasználói oldalon jelennek meg.

Köszi Győző! Sikerült átállítanom 5 csillagosra!!! Most örülök magamnak. :slight_smile:

A fordítást nem vállalom be, ahhoz amatőr vagyok, … de nagyon. Örülnék, ha olyan szinten lennék WP-ből. :slight_smile:

Még rabolnám egy picit az idődet: annyit meg tudsz mondani nekem kapásból, hogy konkrétan melyik fájlban bogarásszak ha annyit szeretnék, hogy legalább a szavazás eredménye a blogbejegyzések alatt, amit az olvasó is lát az magyar legyen.

Nem, nem! Nem vagy amatőr! Tudod te, csak még nem próbáltad! :slight_smile:

A kérdéses rész a gd-star-rating.pot fájlban van. Vagyis nem úszod meg, hogy ne fordítsál egy kicsit, már csak az olvasóid kedvéért is. :wink:

1. Letöltöd és telepíted a Poedit nevű programot a saját számítógépedre. Ez a program arra alkalmas, hogy a .pot, .po fájlokat szerkesszed vele. Ezek a fájlok az adott bővítmény, vagy sablon lefordítandó részeit tartalmazzák a felhasználó számára olvasható formában.

2. Létrehozol a saját gépeden egy gd-star-rating nevű könyvtárat és bemásolod a gd-star-rating.pot fájlt, ami a bővítmény gyökérkönyvtárában található.

3. Elindítod a Poedit programodat, kiválasztod a Új katalógus POT fájl alapján… menüpontot, megkeresed a gd-star-rating.pot fájlt, megnyitod, és már kezdheted is a szerkesztést. Látod majd az angol nyelvű szavakat kifejezéseket, alatta az üres mezőbe kell írni a magyar megfelelőjét.

4. Amikor úgy véled, hogy a neked szükséges dolgokat lefordítottad, akkor a Mentés másként feliratra kattintasz. A program fel fog ajánlani egy nevet (leginkább a default.po nevet) a mentéshez. A fájlnévhez írd be, hogy gd-star-rating-hu_HU.

Nagyon ügyelj a kis- és nagybetűkre, kötőjelekre és aláhúzásokra: a wp majd ezen a néven fogja keresni a fordítást.

5. A mentés során létre fog jönni egy gd-star-rating-hu_HU.po és egy gd-star-rating-hu_HU.mo nevű fájl, melyből a vastagon szedett (.mo) fájl a gép számára olvasható formában tartalmazza a fordítási munkádat.

6. A gd-star-rating-hu_HU.mo fájlt másold be a /wp-content/plugins/gd-star-rating/languages könyvtárban, és a wp következő indulásakor a megfelelő részeken már magyarul fog beszélni a bővítményed.

Izgalmas és érdekes szórakozás, nem kevés munka, de megéri. Minden bővítménynél, sablonnál ezzel a módszerrel szerkesztheted, átírhatod a neked tetsző/nem tetsző részeket a továbbiakban, legalábbis ott, ahol van nyelvi fájl.

Jó munkát! Jó tanulást! :slight_smile:

Azta! Ez tényleg izgalmasan hangzik! Köszönöm a részletes leírást!!! Próbálkozni fogok!

Sziasztok! Én egy olyan plugint keresek (már ha az) amivel azt lehet elérni, hogy az adott kép/bejegyzés megjelenjen a facebookon is, de nem is ez a lényege, hanem, hogy a post alá úgy lehessen írni a saját oldalamon, hogy az a facebookon is megjelenjen. Tehát a rendes regisztrált tag hozzászólás lehetőség, regisztrálás teljesen megszűnjön, csak így facebookosan lehessen aláírni.

Ezt hogyan tudnám megoldani? Több oldalon is láttam ilyet, szóval bízom benne, hogy nem lehetetlen :slight_smile:

Add Link to Facebook bővítménnyel és kis hozzáértéssel meg lehet valószínűleg oldani.

Szia! Az “és” szóig minden a rendelkezésemre áll, de sajnos az attól jobbra lévő részt hiába próbálom megvalósítani. Az a baj valami változhatott az alkalmazás létrehozásában, mert már nem egy pluginnál tapasztaltam, hogy ezekkel a beállításokkal nem feltétlen akar működni. Ráadásul a magyarosítása sem az igazi ennek a pluginnek, elég sok idegen, vagy furán fordított szó van benne, ami könnyen átverheti az embert. Pedig maga a plugin tetszik, csak egyenlőre nem tudom működésre bírni. Köszi a segítséget!

No ha nem is az említett pluginnel, de másképpen és mást megoldottam az oldalamon. Viszont most abban akadtam meg, hogy tud valaki egy jó kis youtube plugint ajánlani, ami a link helyett beágyazza az oldalba a videót?

és, ha használnád pl. a Google-t? :frowning:

http://www.google.hu/search?q=wp+insert+youtube&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a

Köszi, használtam, csak miután a facebookos pluginekkel sok-sok vagonnyit szívtam, míg végül olyat találtam ami tényleg jó, gondoltam inkább itt kérdezősködök, remélve, hogy valaki olyan plugint mondd, amit maga is használ, és bejött.