Mik az általános biztonsági intézkedések?

Sziasztok!Szeretném a tapasztaltabbak véleményét kikérni, milyen bevált általános óvintézkedéseket érdemes általában egy weblapnál megtenni ele, milyen plugineket érdemes telepíteni.Van egy hozzászólások-felhasználók-belépési lehetég nélküli nagyjából statikus, egyszerweblapom és 1,5 év alatt fokozatosan kb. 450 új felhasználó jelent meg a wordpressben és értesítlevél is érkezett a megadott e-mail címemre. Mi ez? Mi a teendezzel a helyzettel? Töröljem et gondolom, aztán valami megfelelplugin kellene?Ekkor jutott eszembe, biztos van amit minden weblapnál érdemes lenne feltenni, hogy ne legyen ilyen és más se, ugye?Válaszotokat ele is köszönöm!

Valószínűleg törölni kell a felhasználókat (feltéve, hogy nem a honlap szolgáltatásaira iratkoztak fel :),

illetve ki kellene deríteni, hogy mi okozta ezt.Részletes leírás biztonsági témában: http://codex.wordpress.org/Hardening_WordPress

Kapcsold ki a regisztrációt.

Azok amúgy botok lesznek 99%-ban.

Köszönöm a válaszotokat!Nincs feliratkozásra lehetőség a honlapon, így az utóbbi lehetőségekre tippelek.Megoldás lehet ilyen és másfajta esetekre valamilyen plugin használata alappból, mint az Akismet?

Szoktak rutinszerűen plugint telepíteni biztonsági okokból vagy csak ha gond van akkor?

Attól függ a biztonsági bővítmény telepítése. Ha foglalkozol rendszeresen az oldallal, aki annyira nem. Ha sokáig állni hagyod, akkor érdemes.

És ebben az esetben mit érdemes? Mert van amelyiket sokáig állni hagyom.Kell-e frissíteni a Wordpress-t - ill. tudom hogy kéne, de akkor a bővítmények is mind jól reagálnak vajon, azokat is frissíteni kéne?

Szia ajánlatos a Wordpresst is és a bővítményeket is ,de mindig légy óvatos csinálj az oldaladról mentést mielőtt frissitenéd.

Köszönöm a válaszodat, de pont erre lennék kiváncsi, hogy mely bővítményt - bővítményeket javasolnátok.