Miért van nofollow link a Fórumon?

Nem használom a Windows Live Messenger címét levelezésre, mégis időnként megjelenik egy-két kóborló levél benne. Amikor már kellően idegesít, hogy “Önnek x új emailje érkezett”, vagy éppen van időm, akkor bemegyek a fiókba takarítani.

Mintegy 10 napja került feladásra az a levél, amelyet ma takarítottam, csak a tartalma kicsit meghökkentett, ezért megosztom veletek:

Quote:

Szia!

érdeklődnék, hogy miért van a fórumban "nofollow" a linkekhez hozzáadva? Mi értelme? Miattunk ekkora az oldal értéke és számomra bántó, hogy a sablonokban illetve minden magyar fordításban ott egy link az oldalra mutatva. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom akik a fórumon tevékenykednek, hogy ez arcátlanság!

Üdvözlettel: Egy tag
A nofollow jelentése nagyjából annyi, hogy "Helló Robot, ezt a linket szíveskedj nem követni!" :) Akit részletesen érdekel, megtekintheti jelentését, használatát a Google Webmester eszközök rel="nofollow" attribútumról helyen.

Hogy egy oldalnak mekkora a PageRank értéke, az nem vitás, hogy elsősorban a nagy látogatottság, a releváns tartalom és ami ebből fakad: sokan hivatkoznak rá. [Persze, ez nem egy egzakt meghatározás, de a lényege nagyjából ez lenne. Ha csinálsz egy olyan oldalt, amelynek tartalma gyakran frissül, vonzza a látogatókat, akik saját honlapjukon azt mondják, hogy ez igen, ezt olvassátok, mert ez megmondja a frankót, akkor az az oldal előbb-utóbb értékes lesz.]

A WordPress, talán mondhatjuk úgy is, nem piskóta a maga nemében, világszerte. :) Írás közben egy pillantást vetek aWordPress letöltés-számláló állására: a 3.1 letöltésének száma most 9.310.598-at mutat. Na, ugye? ;)

A WordPress egy PHP-alapú tartalomkezelő és blogrendszer, amely az adatok tárolását és kezelését MySQL adatbáziskezelővel végzi. 2003-tól kezdve fejlődése folyamatos és töretlen; bátran kijelenthetjük, hogy a világon az egyik legnépszerűbb CMS (tartalomkezelő rendszer).

A WordPress használata a kezdetektől fogva ingyenes, szabadon alakítható, a GPL licensz alapján terjeszthető. Gondoljunk csak bele egy kicsit (csak érdekességként): 2003-tól a mai napig 8 év telt el, ami 2.920 nap. Ha egy fejlesztő csak napi 1 órát tett hozzá, akkor 2.920 óra munka van a projektben, de legalább 20 fejlesztőt számolhatunk össze (mint a legszűkebb csapat) a 3.2 "Credits" részében, azaz - szerényen számolva - az mintegy 58.400 órányi munka. Ha a mai napon hatályos garantált bérminimum szerinti órabérrel számolunk (nem számítástechnikai fejlesztői órabérrel!), akkor a "csupasz" WordPress értéke 31.594.400,- Ft (!), és akkor még sehol nem számoltunk a bővítmények, a sablonok értékével...

Ezt az értéket bárki letöltheti, használhatja. Semmiféle kényszer nincs arra nézve, hogy meg kellene köszönni egyáltalán a WordPress Csapat munkáját - talán "csak" a tisztesség.


Az elhelyezett (előregyártott) linkek egyszerűen eltávolíthatóak, kikapcsolhatóak, ha valaki ugyan használja, de mégis szégyenli a WordPress-t.

Valóban mindenki úgy tartja a Fórumon, hogy arcátlanság a WordPress-ben elhelyezett, a wordpress.org, vagy a word-press.hu oldalakra mutató, kiiktatható link?


Valóban arcátlanság, hogy a Fórum üzemeltetője teret ad a Fórumon belüli WordPress-es eszmecserének, tapasztalatcserének, de nem szeretné, ha arra használnák a WordPress népszerűségét, hogy mindenféle hozzászólást tegyenek, csakhogy egy erős oldalról kapjanak linket?


Valóban mindenki nevében mondhatja a levélíró? [A megadott névvel, levélcímmel nem találtam a Fórumon bejegyzett tagot...]

Jó lenne olvasni a véleményeteket!

Kedves Győző!

Mindig vannak emberek, akik hasznot akarnak húzni a közösből. Már meg sem lepődök azon, hogy felháborodva követelik, hogy kapjanak erre teret.

De ettől még nem kell komolyan venni.

Szerintem egy link a használt tartalomkezelőre a tiszteletadás minimális szintű kifejezése.

Mi a problémája a kedves levélírónak? (mert számomra nem egészen tiszta)Code:

miért van a fórumban "nofollow" a linkekhez hozzáadva?

Hogy ne használja senki linkfarmként az oldalt! Egyértelmű. És amúgy miért ne lehetne? [...]


Code:

Miattunk ekkora az oldal értéke

Nem tudom ki ez a tahó, de az én nevemben ne írkáljon senki amíg velem nem konzultált.. Ha rengeteg munkát fektetett a közösségbe, akkor SEM lenne joga ezt állítani. Az oldal értékét az adja, hogy 1. Napra kész információkat ad 2. Ingyen szolgáltatja ezen információkat.. Ha ehhez valaki ÖNKÉNT hozzátesz az becsülendő.. de követelőzni.. [...]


Code:

számomra bántó

Na végre megtudunk valamit.. az egészből ez az egyetlen lényegi pont a többi csak a fröcsögés része:


Őt bántja az a link. Hát könyörgöm ha bánt az a link akkor vegyél meg egy fizetős blogmotor-t, vagy még jobbat mondok irass magadnak sajátot és kész. Máris nem lesz szükséges az a link...


Engem tudod mi bánt kedves névtelen emberke? Az hogy volt pofád mások nevében írni.. ha 2-3 ember nevében írnád akkor sem húzhatod rá ezt egy egész közösségre.. elég rég néztem a taglétszámot de vannak itt pár1000en regisztrálva...

Code:

hogy a sablonokban illetve minden magyar fordításban ott egy link az oldalra mutatva

Miért ne lenne? A készítőkre hivatkoznak. Fogtál már könyvet a kezedbe ember? Vagy akár csak egy cikket? Amennyiben olyan jellegű a mű mindig feltüntetik a forrásokat stb. Ennek hiánya BŰN. Nos hogy milyen mértékű, erkölcsileg milyen megítélést von maga után ez is érdekes dolog, de a tényen nem változtat.. Persze az sajnálatos hogy ez kérdésként egyáltalában felmerül..


Code:

Azt hiszem mindenki nevében mondhatom

ROSSZUL HISZED!

végezetül:


Ha ilyen véleményed van vállald fel. Legalább nick-el. Ha nem is névvel-címmel bár azt is nyugodtan megtehetnéd de hát szíved joga.


De az "itt mindenkinek ez a véleménye" érvvel takarózni és mások mögé bújni ez sajnos szegénységi bizonyítványt állít ki rólad.

a [...] részekre nem kívánok bővebben kitérni, bár még tudnám fejtegetni :)

A […] rész magyarázata: a hotmail-es levelezésembe átjött egy név, és egy hotmailes email cím. A név egy magyar név, az interneten hirtelen rákeresve egy olyan emberke adatait találtam, aki több fórumon megfordult (pl. a drupal.hu-n kifejezetten azt tanácsolták, hogy mindenki ódzkodjon tőle… :slight_smile: ), továbbá a névhez tartozó olyan weboldalt is találtam, amelyben a wp-link helyett az szerepelt, hogy Programozta: x.y, Design: y,y, Minden jog fenntartva! x,y :slight_smile:

Kétségtelenül azonos "alkotóról van szó, de nem biztos, hogy ő írta, lehet, hogy valaki egy név mögé bújt.Az email cím is olyan, hogy talán csak rövid időszakra használják. Ki tudja.Mindenesetre én azt vallom, hogy a vélemény szent, a vélemény szabad, de a véleményt vállalni is kell(ene). Mindenesetre hozzászólásom linkjét elküldtem a Válasz gombra kattintást követően.

Talán - ahogyan Hgrg is mondja - egy nick-kel vállalja magát, de talán más is elmondja véleményét; lehet, hogy csak én vagyok ebben rigorózus.

Itt is vagyok. :slight_smile:Nos én tudatában vagyok annak, hogy mit jelent az, hogy “nofollow”. Nem kell elmagyarázni.

Azt is tudom, hogy a wordpress mi. Azt viszont túlzás állítani, hogy a wordpressből a linkek eltávolítása “bunkóság”.

1, a wordpresst nem csak ezen fórum adminisztrátora(i) szerkesztik és ha netán én a fordításokon kívül mást is teszek vagy éppen kiveszek a wordpressből akkor miért lenne baj ha a fórumra mutató !!!Follow!!! linket eltávolítom?Ez a fórum úgy sem a látogatóknak van fenntartva!!! Ez nekünk szerkesztőknek!!!Igen, bánt! Én növeljem úgy a fórum értékét, hogy az b*szik az én oldalamra? Vicces. Én a munkáról amit a wp adminok vegeznek egy szó kritikát sem fogalmaztam meg. Viszont az a szó, hogy !!!közösség!!! látom sokak számára ismeretlen. Igazán sikeres akkor lenne a wordpress ha összetartás lenne, én linkelek rád vagy a harmadikra és mindenki linkel a fórumra, a fórum pedig mindenkire!! Ekkor egy szép hálózat jönne létre, mert én eladom a szolgáltatást vagy terméket mert megnő az oldal értéke és az által, hogy eb profitálni tudok és a pagerank megnő előrébb kerülök a találati listán. Hát nem értitek?? A nofollow törlése eredményeképp nő a wp használók oldalai értéke csekélyen, de nő és az által, hogy ő elmondja hogy mit használ még több látogató és használóval gyarapszik a wp és mivel nőt a kis oldalak értéke ez oldal és fórum értéke is rohamosan nő.

Ekkor valóban beszélhetünk közösségről, de addig csak egy önző fórumról van szó. Nem bántás emberek, nem kell melleket verni csak mélyen átgondolni hogy mik a közösség érdekei.Ne legyen nofollow!! Mert a mi sikerünk a ti sikeretek. Ebbe gondoljatok bele.

Az álarcos

Amúgy létezik spam-szűrő! :wink:

Győző, az aláírasodban kihagytal egy “s” betűt. WordPess2You és nem WordPres2You azt hiszem ez egy véletlen elírás. :wink:

hgrg, az oldaladon a hgrg.info-n a footer alatt 2 hibaüzenet egy plugin miatt. irritated.gif


'Az wrote on '2011-05-15:
Győző, az aláírasodban kihagytal egy "s" betűt. WordPess2You és nem WordPres2You azt hiszem ez egy véletlen elírás. ;)
Köszönöm szépen! Javítottam.

'Az wrote on '2011-05-15:
Itt is vagyok. :)Rögtön üdvözlünk is! :)

Senki nem magyarázta a nofollow-t, csak annyira, amennyire muszáj. Linket adtam. Nem kizárólag neked, mert ezen a Fórumon sokan laknak még, és nem baj, ha ők is képbe kerülnek.

A WordPress-link eltávolításának/nem eltávolításának/helyettesítésének kérdése a többségnél nem téma, kár is róla beszélni. Bizonyos, hogy semmiféle kötelezettség nincs erre vonatkozóan, leszámítva - mint ezt már mondottam volt párszor - a saját tisztességünket, etikai érzékünket, lelkünket.

Hol van a front-enden Fórumra mutató link? Talán a WordPress Magyarországra mutató linkkel kevered? ;) A back-end-en (az admin oldalon) pedig nem csak te jársz, hanem nagyon sokan, akiknek segítség lehet, ha egy-egy kérdésre gyors válasz kellene; csak egy katt, és máris a helyszínen vannak... :)

Azon kívül, hogy itt bemutatkozásképpen, csillagozva sem szokás csúnya szavakat használni, ez nem egy linképítő oldal, nem egy SEO-hely. Itt nem látsz egy hirdetést sem. Itt nem látsz pénzgyűjtő akciót sem.


Tudod, hogy mennyibe kerül egy szerver havi bérleti díja? A kezelése? Hány órát vannak a Közösség tagjai, adminjai az oldalon? Saját szabad időből, saját pénzből és energiából.


Itt egyetlen dolgot láthatsz: Ide egymástól tanulni járunk.

Nem kötelező, de igen hasznos lehet adott esetben, még annak is, aki nagyon gyakorlott, mert néha a fától nem látjuk az erdőt, vagy csak az "új szem mást lát"-effektus...

És az, hogy éppen 6-os a PR értéke a word-press.hu-nak? Az két dolgot jelent:


1. Az oldal kellően hiteles, ahhoz, hogy meglinkelik


2. Nem számít rossznak egy PR6-os oldal :)

Valóban feltalálták az én linkellek téged, te linkeld őt, ő linkel engem típusú linkeléseket, van fizetős és nem fizetős megoldása is. Ez nem az a Közösség, akik a PR-re hajtanak ezen a módon (ehhez már nagyon kellene SEO-zni). Ez a Közösség olyan közösség, amely a kölcsönös segítségre épül. Slussz! Semmi hókusz-pókusz; "csak" ennyi.

Önzőek vagyunk? Lehetséges így is nevezni azt, hogy évek óta, töretlen lelkesedéssel, energiával, lendülettel szolgáljuk azt a célt, amit az alapító kitűzött, és mi magunkévá tettük a gondolatot, és magunkénak értelmezzük a tettet.

Marad a nofollow! :) :)

Kedves Álarcos!

a)[s:abba1h1g]Köszönet a hiba jelzésért![/s:abba1h1g]Nem látok semmiféle hibát a site-omon: Milyen Oprendszer milyen böngészője produkált neked hibát? Ha a forráskód ezen részletére gondolsz:Code:

<!--

WassUp 1.8.1 timestamp: 2011-05-15 09:29:08PM UTC (10:29PM)


If above timestamp is not current time, this page is cached.

-->

Akkor azt kell mondjam, hogy ez egy beépülő visszajelzése és szándékosan van ott..

Code:

a wordpresst nem csak ezen fórum adminisztrátora(i) szerkesztik

A WordPress-t ők nem szerkesztik, vagy csak nagyon csekély részben. A rendszert -ha jól tudom- alapvetően az http://automattic.com/ támogatja és persze nyílt forráskódú révén egy elég széles fejlesztői kör (van külön levlistájuk..)


Tehát különbséget kéne tudnod tenni a WordPress.org valamint a WordPress Magyarország között.


A WordPress magyarország csapata = a fórum adminisztrátorai közülük is főként Győző és DjZone ha jól tudom azok akik a fordítást karban tartják, fejlesztgetik..


Code:

ha netán én a fordításokon kívül mást is teszek vagy éppen kiveszek a wordpressből akkor miért lenne baj ha a fórumra mutató !!!Follow!!! linket eltávolítom?

1. Kiveszel, majd hozzáraksz.. Számomra ha a kódot 99%ban átírtad akkor is valaki más munkájából dolgoztál! Ha leveszed róla a linket akkor is a leg kevesebb hogy hagyd ott rajta hogy Based on [..] vagyis annak alapján csináltad.


2. Link: látom hogy te is PR mániákus vagy, gondolom ebből élsz. Nem kötelező használni. Mint mondtam ÍRJÁL SAJÁT BLOGMOTORT! akkor nem 'kell' linkelni. Miért linkelsz ha használod? mert elismered vele mások munkáját... Ennek a te saját buherálásodhoz semmi köze.. Csak tudod 56ban ott voltak az utcán a pénzes ládák és az emberek beleraktak nem kivettek.. Ha nem vagy képes ezt felfogni akkor fölöslegesen jártatom a továbbiakban a számat..(kaparom a billentyűzetet..)


Code:

Ez a fórum úgy sem a látogatóknak van fenntartva!!!! Ez nekünk szerkesztőknek!!!

Újabb butaságot mondtál. Ez a fórum -ha jól tudom- MINDENKINEK VAN aki -és most jól figyelj- TANULNI jön ide. (az már az én egyedi magán véleményem hogy aki csak kötözködni akar az inkább ne írjon sehova.. ..még a gumiszobába se..)


Code:

Igen, bánt! Én növeljem úgy a fórum értékét,

Már elnézést, de itt te komoly tévedésben vagy: örülnöd kéne mint majom a farkának, hogy itt van egy ingyenes rendszer ami ráadásul tök jó seo szempontból is és használhatod.. Az, hogy visszalinkelsz -utoljára mondom el- a tiszteleted jele. Az hogy ennek az eredménye az, hogy a site PR-je nő az téged nem kéne hogy zavarjon. Maximum ha baromi irigy vagy.. vagy nem tudom.. úgy csinálsz mintha téged meglopnának ezzel.. Tudod ott a bibi, hogy te ezt a rendszert ingyen kapod. Ez a feltétel amivel használhatod. Bár nincs leírva, tudod ez ilyen erkölcsi dolog. Ha neked ez semmit sem jelent, hát az szomorú..


Code:

hogy az b*szik az én oldalamra?

Mégis mit kéne csinálnia?


Code:

közösség!!!! látom sokak számára ismeretlen.

Tudod mit jelent egy közösség? Egymást segítő/támogató emberek csoportját (az én elgondolásomban). De bakker valahogy ez nálad a pénzhajhászás(nálam a SEO mánia ezt jelenti elsősorban)ban merül ki.. Első hozzászólásomban is leírtam hogy -szerintem- nem akarnak linkfarmot csinálni a rendszerből. Aminek szívből örülök. Ha neked az jelenti a közösséget, hogy körbelinkel téged mindenki hát gratulálok.. Mármint sajnállak.. ..valószínűleg sosem voltál egyetlen élő közösség tagja sem.


Code:

csak egy önző fórumról van szó.

Hát komolyan nem értelek. Itt jófej emberek segítenek jófej embereknek. Hol itt az önzőség. Jah hogy neked a SEO a fétis-ed? Hát.. [...][...]

Aki SEO-zni akar, az itt nagyon rossz helyen jár.Ne azért fórumozz, hogy csodás backlinkjeid legyenek.

Nekünk 0, azaz 0 forintunk van abból, hogy csináljuk ezt az egészet, így nem nagyon hiszem, hogy túl nagy kérés hogy a backlinket sablonba bennehagyd.

Pár elméleti hozzá böffentés…
  1. Amit más csinált, azt tiszteld. (Vagy ne használd és tényleg írj, programozz sajátot… ha tudsz egyáltalán…) Egy link nem kerül semmibe, maximum a nagyon butáknak tudod a letörölt linkkel behazudni, hogy a saját ‘munkád’. A link megléte tisztelet és segítség a fejlesztőknek, mivel ők is segítenek neked.
  2. Link továbbá azért is van, hogy aki látja, hogy WordPress és rákeres, az a valódi oldalt találja meg, ne egy hamisított kamu support oldalt.
  3. Ha tudnád mi az a nofollow, akkor nem írtál volna hülyeséget.
  4. Látom fogalmad sincs dolgokról, például közösség, fórum, magánsite.
  5. Az önző te magad vagy, mert sajátodnak állítod be a WordPress rendszerét és gondolom így adod el weblap megrendelőknek.
  6. Keresőoptimalizálás terén egy nagy nulla vagy ‘barátom’ a viselkedésed és mutatott tudásod alapján. Ezt mondjuk bárki leszűrheti, aki kicsit is ért hozzá. (Nálad nem nehéz jobban érteni ahogy látom…)Code:

Ne legyen nofollow!! Mert a mi sikerünk a ti sikeretek. Ebbe gondoljatok bele.

Tudod mit? Nem lesz nofollow, HA NEM WORDPRESS-T HASZNÁLSZ, hülye gyerek. A Te sikered mi adja? Nem a te tudásod, ebben biztos vagyok. A WordPress adja a sikered és a pluginok, szóval miért is ne adj valamit, ha kapsz is? (Ráadásul te pénzért árulod, azt amit ingyenesen lehet letölteni. Ki is az önző ismét? Köhim...)

Összességében egyetlen egy tanácsot adnék: Köttesd ki az internetet és menj kapálni, paraszt vagy eléggé, ott a mezőn a helyed úgy érzem. :) Ne fikázz olyan dolgot, amit te magad nem tudsz megcsinálni. Az irigységed pedig szánalmasan nagy, fordítottan arányosan a neveltségeddel és eszeddel.