Még anno feltelepítettem a WordPress egy korábbi verrzióját, amit most frissítette, és próbáltam magyarosítani is. Na most az admin felület teljesen magyar, de az “oldal” angol maradt (categories, archive…).
Hogyan kell azt is magyarosítani? Mi az a hu_HU.po? és mi az a hu_HU.mo?
Válaszokat előre is köszi.
Végigcsináltam és annak ellenére nam lett az "oldal" magyar, csak az admin. Pedig upgardeltem is.
Ráadásul kicseréltem a Themet is, és az újban is angol maradt.
Valami más lehetőség? Valami mást nézzek?
Gönczi
nem minden téma van magyarítva, az biztos. a default és a classic, azok szinte biztos, hogy igen, de a többire nem vennék mérget.
megnyitod az adott részt a megjelenés szerkesztésében (pl. a sidebar-t) és szépen nekifogsz kikeresni azokat az angol kifejezéseket, amiket magyarítani akarsz.
rövid példa:
mondjuk az index.php-ben kicseréled az alábbiakat:
Categories |
erre:
Kategória |
megnyitod az adott részt a megjelenés szerkesztésében (pl. a sidebar-t) és szépen nekifogsz kikeresni azokat az angol kifejezéseket, amiket magyarítani akarsz.
rövid példa:
mondjuk az index.php-ben kicseréled az alábbiakat:
Categories |
erre:
Kategória |
Igy már működik, köszönöm szépen.
Gönczi
Sziasztok. Kis nyelvi gond 2.1.2 default template esetében.
wp-config.php-ban WPLANG-nak megadtam a ‘hu_HU’ stringet, ennek hatására az admin magyar lett. Ez idáig rendben van, a default theme viszont angol maradt. Ez gondolom annak köszönhető, hogy tartozik hozzá egy külön hu_HU.mo file. Igyekeztem átrágni a template php-kat, de nem találom, hogy hol kéne felolvasnia a nyelvi file-t. Ennyi idő alatt ugyan akár le is fordíthattam volna a php-kban lévő kifejezéseket, viszont az a véleményem, hogy ha már valaki lefordította, akkor mennie kéne. Esetleg valakinek valami ötlete vagy tapasztalata?
Wordpress knowledge base-ben írta egy srác, hogy kiegészítette a theme php-kat a kifejezéseknél egy TEMPLATE_DOMAIN tag-el és utána ezekhez rendelt cimkéket, de ez megintcsak nem az igazi, akkor már inkább fordítok. 
Gondolom van valami mód arra, hogy rendeltetésszerűen működjön, de nem bírok rájönni.
Minden helpet tnx előre is.
Szia!
Nekem akkor volt ilyen gondom, amikor utólag töltöttem fel a nyelvi file-okat, és azok hu_HU-2.1.2 -re voltak elnevezve (már nem is emlékszem honnan szedtem le), a configban meg csak simán hu_HU beállítva.
Én akkor átírtam a file neveket.
baley: a default template az angol, nincs hozza nyelvi file…
at kell irni szepen mindent a php fileokban, ha azt akarod hasznalni
ha nem akarsz a forditassal bajlodni akkor esetleg javaslom a k2-t ahhoz van magyar nyelvi file
Én is a default templatet használom, és van hozzá nyelvi file.
blog-o-tom -nál töltöttem le, tökéletesen működik.
Ha valaki a php file-ban írja át a szöveget, akkor minden egyes frissítésnél újra és újra írhatja át… szerintem ez nem a leg szerencsésebb megoldás.
Gyorsabban és egyszerűbben lehet nyelvi file-t is készíteni, mint a php kódban bogarászni, ha sehol sincs magyar fordítás egy theme-hez.
Ha a sablon megfelelően elő van készítve.