Microsoft Small Business serverhez ért esetleg valaki?

Annyi a problemam, hogy egy ugyfelnel ilyen rendszer van installalva a ceges belso halozaton es ha ezekrol a gepekrol akarja megnezni a sajat honlapjat, akkor egy intranet-szeru belso menu jon be, amit egyebkent nem hasznalnak. Van vkinek valami otlete hogy hol lehet beallitani hogy megjelenjen a kulso honlap? Koszonom elore is

Életemben nem használtam hasonlót, de talán segítene, ha meg tudnád mondani mit is takar a “külső honlap” ill. a “belső honlap” elnevezés.

értelemszerűen a belsőt kívülről nem lehet elérni! :slight_smile:talán csekkold le hogy van-e tűzfal, vagy a böngésző proxin akar e kimenni…más netes kapcsolatot is letilt, vagy csak a saját lapját?

Csak a sajat honlapjukat nem tudjak megnezni, minden mas bongeszes mukodik. Ha a sajat honlapot akarjak betolteni akkor jelenik meg ez az intranet-szeru “belso” oldal. Most nem vagyok ott, nem tudom megnezni mik, sajnos nem emlekszem hogy mik a menupontok, de holnap megnezem ha ott leszek, hatha az segitene megfejteni a problemat. Nagyon nem akarok belemaszni a rendszerbe, mert egy ugyvedi irodarol van szo es nyilvan nem akarok semmit kinyitni a hekkereknek vagy hasonlo balhet :D. Az a bajuk hogy aki installalta a rendszert anno az felszivodott, igy nincs kit nagyon megkerdezni…

No tehát

@mano: ez számomra is értelemszerű volt… de talán pld mi az elérés formátuma, mi a külső elérés formátuma stb

“egy intranet-szeru belso menu jon be”

intranet=belső hálózat. Gondolom ezen a belső hálón vban mindenkinek saját oldala amitt machinálhat ahogy akar. Ezen a belső menün pedig adminisztrálhatja a saját dolgait (gondolom a weblapját is) mostmár csak a menüpontot kellene megtalálni a dzsungelben… pedig ha egy apache lenne… :smiley: de hát nem az :frowning:

hát én eddig windows server vonalból a server 2003-at ismerem . ez esetben ajánlom a techneten nézelődj a lehetséges megoldásért vagy esetleg még a hup a problémát egy kicsit nehéz értelmezni ahogy leírtad a problémát. techneten elég sok doksi van a az sbs-ről magyar nyelven is. nincs felrakva az ISA a szervere vagy valami sharepointos a cucc mert ez nagyon keveés a probléma megoldásához mertlehet hogy tudok segíteni illetve hogy kezdésként honnan indulj ki.