Sziasztok!
Az egyik kedves barátomnak a WordPress honlapján egyszer csak megbolondult a dobáló ablakja. Ãme az oldal: http://kajarikbela.hu/ Mitől lehet?
Köszönöm előre is a segítséget!
Mi a p*cs az a dobáló ablak???
szerintem valami slider, ahol váltogatódnak a képek
Aham.
És vajon ezt a kérdést miért nem a “weblapotakarok pont kom” válaszolja meg, ha már ők csinálták a dobálósablakos témát?
Egyébként ennél azért bővebb felvilágosításra lenne szükség. A dolgok nem mennek csak úgy tönkre, hogy elalszom-még jó, hopp, felébredek-nem jó.
Lett telepítve valamilyen új plugin, mielőtt gallyra ment? Frissült valamelyik js? Esetleg volt WP-upgrade? Szolgáltató bejelentett-e valamilyen szerverkarbantartást/-frissítést?
Bármi lehet. De hogy nem gondolt egyet és elromlott, az fix.
Dobáló ablak = az egymás alatt megjelenő képekre gondoltam. Nem így volt, hanem egymás után adta be őket és nem így 1km hosszan.
Annyit tudok biztosan, hogy újabb bővítmények lettek telepítve, de a barátom ki is kapcsolta őket, mert ő is arra gyanakodott először. De semmi sem változott. Bővítmény telepítéstől lehet, hogy most ilyen?
Ahogy nézem most van jquery meg prototype is az oldlon. Ezek simán össze tudnak akadni. Itt egy cikk arról, hogy hogyan lehet jQuery mellett más js könyvtárakat is használni.
Bocsi a dupláért, de az előbbiből kimaradt: igen, simán tudják okozni a bővítmények, amik használnak js-t (főleg nyílt könyvtárakat, mint a Prototype, jQuery, MooTools, ilyesmik). Attól, hogy kikapcsolja ezek a behívott könytárak még ottmaradnak a -ben.
Bocsi a dupláért, de az előbbiből kimaradt: igen, simán tudják okozni a bővítmények, amik használnak js-t (főleg nyílt könyvtárakat, mint a Prototype, jQuery, MooTools, ilyesmik). Attól, hogy kikapcsolja ezek a behívott könytárak még ottmaradnak a -ben.
Értem, nagyon szépen köszönöm a segítséget! :) Hát ennek a javítása nekem magas, valami ötletet tudsz adni a megoldásra? Az egyik tudom, hogy szól az barátom a weblapot akarok comnak. :) Esetleg valami más alternatíva? :)
Hát valahogy el kell érni, hogy menjenek együtt (ehhez pedig mindenképp bele kell valahogy nyúlni a kódba), vagy pedig le kell mondani a pluginról, ami okozza. Látom a sablon egyedi, szóval a készítővel kell beszélni.
Lehet, hogy elég az is, ha törli azt a bizonyos plugint teljesen, és nem csak deaktiválja.
Hát valahogy el kell érni, hogy menjenek együtt (ehhez pedig mindenképp bele kell valahogy nyúlni a kódba), vagy pedig le kell mondani a pluginról, ami okozza. Látom a sablon egyedi, szóval a készítővel kell beszélni.
Lehet, hogy elég az is, ha törli azt a bizonyos plugint teljesen, és nem csak deaktiválja.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!! :D