Mi okozhat 100%-os szerverterhelést

Sziasztok!

Van két Wordpress oldalam. Mind a kettőnél jelentkezett egy hiba ami miatt letiltotta a szolgáltató ideiglenesen az oldalak működését (100%-os terhelést generált a sablon). Nem vagyok profi felhasználó, ezért gondot okoz az ilyen jellegű hibakeresés, és azt sem tudom hol kellene kezdeni. Hogyan tudom megszüntetni ezt a hibát, illetve megkeresni a pontos okozóját? Kérlek akinek van tippje, tanácsa, tapasztalata ezen a téren az írjon! Jupiter 5 sablont használok.

A szolgáltató leveléből: "Mindkettő oldal 100%-os terhelést generált a saját maga által folyamatosan meghívott egyik themes könyvtár miatt. Törésre utaló jelet nem

találtunk."

Előre is köszönöm a segítséget! :)

Szia!

A leggyorsabb megoldás az, ha megkérdezed a szolgáltatód, hogy melyik script (fájl) végez olyan műveletet, ami lezabálja a szerver erőforrását. Valami fut…terhelést ad a szervernek…

Ennyi infóból neked itt senki sem tud segíteni (maximum tippelni, de az sajnos ritkán segít), mert túl kevés az információ.

Persze lehetne adni olyan tanácsot, hogy válts alap sablonra, lődd ki a bővítményeket…kapcsolgasd vissza egyesével és figyeld a terhelést a cpanel-en (vagy máshol, ami van, már ha van valamilyen felületeted…gondolom nem bérelt szerver, ugye?), ez még segíthet is, de egyszerűbb és gyorsabb konkrétan rákérdezni. A linuxos operátorok jó fejek, de gyakran szűk szavúak (majdnem mindig) , de nem azért mert “bunkók”, hanem mert a saját “kocka világukban” élnek, de 99%-uk segít ha kérik.

Ha a themes mappában van a gond, akkor a sablonod hibás. Nézd meg van-e újabb verziója vagy válassz másik sablont és töröld a jelenleg lévőt.

Ha tippelnem kellene valahol vagy memoryleak van vagy van valahol egy infinite loop ami ezt okozhatja.

Mindkettőnél azt ajánlanám hogy indítsd újra az egész szervert, beleértve a webszerverrel, a PHP-vel és az adatbázisszerverrel.

Néha ezek (főleg az adatbázisszerver) egy frissítés után is produkálhatnak ilyen és más furcsa problémákat.

Sziasztok!

Először is köszönöm a tippeket! A szolgáltatóból sajnos ennél célravezetőbbet nem tudtam kipréselni, ami miatt kicsit csalódott is vagyok…

Jelenleg azt tudtam csinálni, hogy frissítettem a sablont és kértem az oldal újra aktiválását. Reménykedem benne, hogy ez hosszútávon oldja meg ezt a kis zűrt.

Köszi!