Nagyon nagy butaságnak tűnik ez is, tudom, de kénytelen vagyok megkérdezi. Én ugyanis az Interneten (Google keresés közben) találtam rá az ingyenblog.hu-ra, ott regisztráltam magam, és kezdtem el életem első blogját készíteni. Azért letöltöttem e fent írt programot is, éreztem, hogy valamiért biztos kell de mire? Úgy értem, hogy ez gyakorlatilag egy blogíró szofver, és akkor Internet kapcsolat nélkül is tudok blogoldalt szerkeszteni? Avagy valamiért a frissítések miatt kell? Szóval… mi is ez? Köszönöm a válaszokat.
A WordPress egy modern publikációs platform. Ez egy szoftver, amivel blogot üzemeltethetsz. Szükséges hozzá egy webtárhely és egy domain név. Nem lehet offline használni.
Nagyon nagy butaságnak tűnik ez is, tudom, de kénytelen vagyok megkérdezi. ...
Még mielőtt használni kezdenéd, olvasgasd ezt: http://dokumentacio.word-press.hu/
Szia! Először is köszönöm a választ (keresgéltem magam is, de sajna a linkek a WP-n nem működnek - nálam?- így egy-két alapbeállításról tudtam csak információt szerezni). Szóval ha nekem az oldalam címe: http://vagabonda.ingyenblog.hu az azt jelenti, hogy a tárhelyszolgáltató az az ingyenblog, az én domainem pedig a vagabonda. Ugyi? És akkor a tárhelyszolgáltató automatikusan a WP blogkészítő szoftvert ajánlotta, hogy azzal szerkesszem meg a lapomat. Ugyi? Mert - ha beírom a böngészőbe a blogom címét, akkor működik. A kérdésem az lenne pontosan, hogy szükségem van arra, hpgy külön a gépemre is rátöltsem a szofvert - ahogy pl megvan nekem a Word is, vagy akármi - vagy (ezek szerint?) elég az, hogy az ingyenblog-hu-n használom (mert úgy szerkesztem, hogy még nincs felinstallálva a gépemre, csak a ZIP-et rátöltöttem, szóval nem a gépemen használt szofverrel dolgozom, hanem az interneteten lévő, vagy hogy mondjam). Szóval ebben az esetben kell nekem, hogy a gépemen is rajta legyen? Köszönöm szépen. Vándorlány
Szia, köszönöm neked is, sajnos nem működnek a linkek az ajánlott oldalon, kijön nálam, hogy Hupsz!..
Szia.
Mint Patai László írta, a WordPress egy modern publikációs platform mely php nyelven íródott. A WordPress-el készíthetsz blogot és honlapot is egyaránt. Teljesen testre szabhatod akár bővítményekkel akár sablonokkal akár saját php kódokkal. Az ingyenblog egy blog szolgáltató wordpress alapokon amely al domain néven szolgáltatja neked ingyen a blogolási lehetőséget. Ha nem szeretnél blog szolgáltatóval foglalkozni akkor van rá lehetőség hogy vásárolsz egy tárhelyet domain névvel és feltelepíted rá a WordPress-t. Használhatod offline módban is viszont ekkor érdemes feltenni a számítógépedre egy webszerver programot. A rendszerrel való ismerkedéshez érdemes a következő google kulcsszót használni: WordPress bemutatása
Egyébként figyelmedbe ajánlanám Matt Mullenweg-gel készített interjú magyar változatát ahol le írják, hogy [font=arial,helvetica,sans-serif:3ie0jy25]mi a különbség egy önállóan üzemeltetett WordPress és egy WordPress alapú blog szolgáltató között (Jelen esetben az ingyenblog.hu):[/font:3ie0jy25]