Metadata, hogyam alkalmazom a schema.org mikro adatait a WP-n?

Sziasztok!Elkezdtem használni a WP weboldalamon a három nagy kereső (Google, Bing, Yahoo) által elfogadott microadatokat a schema.org ajánlásai alapján.Nagyon szépen feljönnek a keresési eredményekben a plusz információk. Szerző neve, képe ‘csillagos’ értékelés. Egyedül a címhez kötött fotót nem tudtam kivarázsolni a keresési eredményekbe. Ellenőriztem a Google Strukturált adatok teszteszközével de nem jön elő a kép.Ami okozhatja a gondotNem tudom az egész oldalt egy ITEM-be rakni. Azaz egy div … /div közé belerakni az adott bejegyzés tartalmát, mert a WP külön kezeli a címet. Így a cím mindig egy külön ITEM (elem) marad és egy másik külön elem, ITEM a tartalom. Gondoltam arra, hogy kiszedem a sablonból a külön címet és meghagyom az egész bejegyzést egy szerkeszthető elemnek (A cím csak a szerkesztő felületen fog megjelenni). A bejegyzés címét meg h1-el kiemelem a szerkesztőben.Ahogy láttam ez a schema.org, Google+ téma nagyon új és mind a szemantikus web iránya. Nem is találtam szinte semmi elérhető anyagot a neten ezért fordulok hozzátok.Köszönöm előre is a segítségeteket!Üdv.:Peer András

Üdvözöllek!Én ki próbálnám ezt a bővítményt:

WordPress Schema CreatorAzután körbenéznék a keresőkben a következő kulcsszóra: wordpress schema

Szia Laszlo!Ezeket az utakat már bejártam. Nem működnek. A következők miatt:


  • ezekkel a plugin-ekkel csak ITEM-eket tudsz létrehozni a bejegyzésen belül meglehetősen szűk keretek között.


  • a leírások szerint nem szereti e WP a schema-s mikroadatokat.    De miért? Mert a WP automatikusan füzi bele az oldalba a címet és annak elejet és véget ad. Így:


Te kinek építesz házat, az ellenségednek, vagy magadnak?És ebbe te nem tudsz beleszólni! Legalábbis én, aki nem szoftverfejlesztő vagyok.

Megoldásnak a te javaslatod alapján végzett további kutatás után is azt látom, hogy ki kell venni a sablonból az automatikus cím befűzést. Azaz mikor egy új oldalt nyitsz az egész felületet te magad szabadon szerkeszthessed (A cím csak az admin felületen látszik). Így elérheted, hogy egy ITEM legyen az egész bejegyzés.

Véleményetek? További meglátás? Van, aki csinált már ilyet?

Üdv.:

András