Mért halóztatja be a Wordpress a CPU folyamatokat?

Sziasztok.A legújabb Wordpresst raktam fel szerveremre, de amint fellépek az adminfelületre elindul egy csomó PHP5-CGI folyamat, amitől az egekbe szökik a load, innentől kezdve bedugul a forgalom, mint egy autópályán és csak az apache restart hozza vissza az életbe. Természetesen mikor ez meg volt, akkor utána már megy valamennyire, de akkor is 80-90%-os CPU folyamatokat produkál percekig.

Ez egy teljesen alap WP telepítés, ellátva WP-Supercache, Akismet, DB cache, Widget Cache pluginokkal, amik megfelelően működnek is, generálják a cache fájlokat, stb.

PHP5.2.17 Dotdeb PHP verziót használok Xcache, előtte Memcache mellett, amit egy Apache 2.2.6 futtat egy 2*2,6MHZ-s 1,5GB-s VPS szerveren, Debian GNU/Linux alatt (Mindenből a legfrissebb Lenny csomag van telepítve)

MySQL nél is volt problémám mert vagy 121 SLEEP folyamatot produkált, amit waiting timeout érték 28800-ról 90-re állításával sikerült megoldanom. A PHP Processeket is korlátozom a WP alatt és max 10-15 processt engedek neki, 300MB PHP memóriával, de így is van, hogy INTERNAL SERVER ERROR-t ad, mert a folyamatok futási idejét is korlátoznom kellett, mert 4 perc után is csak áltak.

Lehet-e megoldás a PHP modulként való futtatása a Fastcgi modul helyett? Ilyenkor persze nincsenek elszeparálva az userek, így csak az open_basedir védi meg egymástól a felhasználót.Örülnék, ha valaki érdemben tudna erre nekem valamilyen tanácsot adni, legalább ötlet szinten, merre érdemes kutakodni a probléma megoldása érdekében.Köszönöm!

És még valami. Az oldal egy új oldal lenne, tehát napi 100-200 látogatót szolgál ki az oldal naponta. Mellette fut egy PHPBB fórum is napi 3000 látogatóval 20-30ezer oldalletöltéssel, teljesen hibamentesen, alig 1-2%, néha 20-30% CPU folyamatot produkálva, de az akkor már nagyon kiugró érték.Azt még elfelejtettem írni, hogy ez már nem az első újratelepítés. Szóval a teljes gép oprendszerestől újratelepítésre került, de a 70-80-90-100%-os CPU folyamatok (PHP CGI folyamatok) maradtak a wordpress használata közben.

Pedig már többször csináltam újratelepítést is oprendszer szinten.

Ez erősen függ attól, hogy mit használsz.

Ha pl ilyen timthumbos on thy fly kép méretező okosságot, vagy hasonló erőforrás zabáló dolgokat, akkor a cacheléssel valójában semmit sem fogsz érni.

Őszintén szólva nekem félig-meddig (de inkább teljesen) homály amit első bejegyzésedbe írtál. Bizonyos, hogy ahogy fejlődik a WP, majdnem azzal arányosan hízik az erőforrás igénye is, amit a 3.2-nél igyekeznek optimalizálni.Nekem WP-ben van hasonló látogatottsággal és letöltéssel rendelkező oldalam, de ilyen elfekvést nem tapasztaltam. Amikor valami hasonló bibi támad, akkor annak hátterében 99,9%-ban valami hülye hibával megírt bővítmény állt a hátterében.

Azt sem vágom igazán, hogy miért kell ennyi cache, nem túlzás egy kicsit? Különösen egy 200-as látogatásnál? Nincs egyéb optimalizálási lehetőség (normális sablon, no felesleges bővítmény stb.).Vagy csak egyszerűen a szerver alapos és konzekvens módon történő beállításait kellene optimalizálni? Ennyire nem tragikus egy WP oldal, sőt… :slight_smile:

Nem használok semmit. Főleg nem timbtumbot. Ha így lenne, már lekapcsoltam volna. Egy alap wp, alap sablonjával, úgy ahogy van frissen telepítve képes elgurítani a rendszert. Elég ha a /…/wp-admin/edit.php -t (ami ugye megjeleníti az admin pulton a cikkeket) elkezdem frissítgetni (a böngésző frissítés gombjára kattintgatva), és már száll is 100 felé a load, (CPU terheléstől) ami egy kétmagos processzornál kb 50 szeres túlterhelés. Természetesen korlátoztam azóta már a folyamatokat, így nem szál el csak INTERNAL SERVER ERRORT ad vissza. Idle timeout hibákat felvéve a php error logjába. És egy alap wp telepítést (újonnan telepített wordpress oldalt) még csak nem is látogatnak.

Elvégeztem a fenti műveletet én is.Innét indulunk(ez egy átlagos terhelés nálam)load averages: 0.26 0.42 0.31Akkor most nyomok pár frissítést az egyik bejegyzés szerkesztőmre:load averages: 0.30 0.43 0.31

load averages: 0.32 0.43 0.31

load averages: 0.29 0.42 0.31

Az értékek másodpercenként mértek, úgy hogy a szerver folyamatos terhelésen fut kb percenként 300 sql query fut,

és olyan 1000 http request, és ez nem két magos vas, hanem egy 5 éves Amd Sempron.

De megcsináltam egy picit később is:load averages: 0.13 0.26 0.26

load averages: 0.15 0.26 0.26

load averages: 0.15 0.26 0.26

load averages: 0.14 0.26 0.26

load averages: 0.14 0.26 0.26

load averages: 0.13 0.25 0.25

load averages: 0.12 0.25 0.25Szóval, valami nagy gond lesz azzal a géppel, ha ennyitől meghal.

Telepítettem egy teszt szervert 1 procmaggal 2,6GHZ Intel Quad procira. erre raktam tegnap egy alap wp-t. Megnyomtam kb 5-6 szor a bejegyzések linket. Felment a load 24,48-ra.Az erről készült képregényt itt publikáltam a fórumon, pár perccel ezelőtthttp://forum.word-press.hu/topic/5682-szerver-problemak/page__view__findpost__p__43797

mod-php-t raktam alá preforkal, de a fastcgi-s futás annyiban különbözik, hogy nem repül el vele a rendszer, hanem egyszerűen idle timerouttal inernal server errort küld a képernyőre. Debian 6-os fut PHP5.3.5-el

Nem kellene kétszer ugyanazt a témát boncolgatni egyidőben: itt lehet folytatni ez pedig csikicsuki