Menüpontok egyedi sablonnal

Sziasztok,

Egy olyan oldalt szeretnék létrehozni, ahol minden menüpont alatt változnak a honlap színei (esetleg még a fejléc is).Két napja próbálkozom különbözpluginokkal, illetve manuálisan is, de nem igazán haladok.Mivel csak alap dolgokon szeretnék változtatni, ezért az is elegendlenne, ha minden menüponthoz más CSS-t rendelnék.

Valaki tudna esetleg segíteni ebben? :slight_smile:

Fapados, egyszerű megoldás:

Elkészíted: page-valami1.php, page-valami2.php

Módosítod a div vagy class nevet egyedire, pl. div id=“valami1”

Elkészíted hozzá a kinézetet a css-ben:

#valami1 title

#valami1 a

#valami1 a:hover

stb.

Köszi szépen, így lesz a legjobb és plugin se kell hozzá.

Viszont nem vagyok nagy wordpress guru, így nem teljesen értem, hogy mit tartalmazzon a page-valami1.php, illetve hogy erre hogy tud hivatkozni egy menüpont. Ugyanis ahogy látom, nincs minden menüpontnak külön php-ja.Közben ráküldtem egy keresőt, hogy mely fájlok hivatkoznak a ‘style.css’-re, de csak az admin.php-t dobja ki. Manuálisan már megtaláltam, hogy a header.php-ban létre tudok hozni új menüt. Lehet túlbonyolítom, de egyelőre nagyon nem akar menni ez nekem. :confused:

Elmented a page.php-t más néven, a fejlécet megcsinálod ez alapján

<br />
A get_header elé beírod ezt:<br />
/*<br />
Template Name: ide_írod_az_egyedi_nevet<br />
*/<br />

```<br />
Oldal szerkesztésénél kiválasztod hozzá a megfelelő oldal sablont.<br />
A menü szerkesztőben meg hozzáadod a menühöz.<br />
 <br />
További segítség<br />
<a href="http://codex.wordpress.org/Page_Templates">http://codex.wordpress.org/Page_Templates</a>

Sikerült létrehoznom a fájlt, illetve beállítani a sablonmintát, elkészítettem a css kinézetet, viszont nem tudom,hogy hol találom a page.php-ban semmi menüvel kapcsolatos div-et vagy class-t nem találok. Az a sejtésem, hogy más fájlban hivatkozik rá.Előre is köszönöm szépen a segítséget! :slight_smile:

Ne keresgess hivakozást. A szerkesztett oldalhoz válaszd ki az új oldal sablonmintát a listából, amikor az oldal tartalmát szerkeszted.

Igen, ez világos, már tegnap megcsináltam, de hol találom pl. a menubar divjét, amihez css-ben új tulajdonságot tudok adni? Az lehet a baj, hogy alapvetően a php-hoz nem értek,Vajon, ha az alábbi plugint felteszem és hozzáadom a kívánt stílust, akkor felülírja a másikat? Vagy nincs erre szükség?

https://wordpress.org/plugins/css-plus/Grafikus vagyok, így a sok segítséged meg tudom hálálni esetleg egy grafikai munkával, amennyiben igényled. :))

A header.php-ban szokott lenni. De sokkal egyszerűbb lesz az életed, ha egyedi menüt hozol létre a Megjelenés -> Menük részben.

Nem tudom :slight_smile: Nem ismerem a bővítményt. Én custom.css fájllal és require_once paranccsal szoktam dolgozni, ha nagyon szükséges.

De elvileg, ha mindent jól csináltál, nem kellene, hogy ilyen mahinációkra szükséged legyen.

Ha van a sablonod admin felületén custom css rész, oda tedd be a css módosításokat, így nem lesz gondod sablon frissítés esetén (eltérő esetben vagy használod az én módszeremet és frissítésnél csak a require_once parancsot kell újra beletenned a functions.php-ba vagy újra bemásolni az új css részeket a style.css fájlba).

NA, akkor ezt még megpróbálom! Egyébként miért egyszerűbb, ha létrehozok egy új menüt? :slight_smile:

Hú, na két nap alatt sikerült megszülnöm. :smiley:

  • Lementettem a page.php-t, majd feltöltöttem page_red.php néven

  • (Az admin felületen beállítottam az új oldalsablont)

  • Mivel a header.php hivatkozik a css-re, ezért létre kellett hoznom egy új header_red.php-t és erre hivatkozni a page.php-ban (get_header('red'); ?>)

  • Nem tudom, hogy 'látja' a css-t, így kitöröltem a stylesheet sort és beágyaztam a stílust a PHP-ba.
Ez aztán tényleg favágó módszer, de lehet olyan béna más is mint én, így megosztottam.

( Most jön a következő lépcső.. hogy állítsam be a vertikális sub.menut horizontálissá... )


Ismét köszönöm a segítséget! :)