Sziasztok,
Dolgozok egy honlapon, aminek csak az oldalait három nyelven kellene elérni. A blog-rész ebből a szempontból nem számít.
Úgy szeretném, hogy három menüt hozok létre az admin/menü segítségével.
Hogyan tudom megoldani, hogy a headerben elhelyezett három zászlóikonra kattintva az annak megfelelő menüsort olvassa be a sablon a primary menühelyre - pl. az angol zászlóra kattintva az “angol” menübe berakosgatott oldalakat.
Nem tudom, ennyi infóval érthető-e a kérdés, illetve tudtok-e rá megoldást adni?
Köszönettel,
boresuta
Ezt kb hatvanfelekepp meg lehet kozeliteni. A legegyszerubb ha query string-et adsz a gombok linkjenek (http://domain.com/bl…/?lang=“magyar”)
Ezt ugye beolvasod a $_GET a valtozobol es az ertektol fuggoen cselekszel. Valoszinuleg egy suti sem art, hogy permanens legyen az ertek.
Ha a javascript fuggoseg nem problema akkor meg egyszerubb a helyzet mert akkor a query_string-el sem kell xarozni,a sutit is beallithatod php nelkul es akkor csak olvasnod kell.
Ha a fentebb leirtakbol egy szot sem ertesz, ugy valoszinuleg jobban jarsz, ha kipengetsz egy kis penzt egy programozonak.
Magat a menut meg ki tudod listazni a neve alapjan is es akkor semmi koze a location-hoz;
If not given a theme_location(!!!!!!!) parameter, the function displays
[*]the menu matching the ID, slug, or name given by the menu parameter, if that menu has at least 1 item;
[*]otherwise, the first non-empty menu;
[*]otherwise, output of the function given by the fallback_cb parameter (wp_page_menu(), by default);
[*]otherwise nothing.
[/list]
http://codex.wordpre...nce/wp_nav_menu
Elvileg lenne egy másik megoldás - de ehhez is elkelne egy kis segítség.
A különböző oldalakat nyelvenként eltérő headerrel oldanám meg, ez például a logófeliratok többnyelvűségét is megoldaná.
A headerekbe aztán az adott nyelvnek megfelelő menüt tenném be - mert ráadásul nyelvenként a tartalom is eltérő lenne, nem csak fordítani kell.
Azonban nem tudom, hogyan kell egy megadott menüre rászabni ezt a kódot:
'submenu', 'theme_location' => 'primary','menu_class'=>'sfmenu','fallback_cb'=> 'fallbackmenu' ) ); ?>
Ebben tudna segíteni valaki?
Köszönöm.
igy sincs tul sok kulonbseg az elozoekhez kepest. Az tuti, hogy a wp_nav_menu()-bol kimarad a theme_location es ekkor az id-t hasznalja alapertelmezettnek. Ha megadod a theme location-t is akkor azt a menut kapod, ami az adminban el van mentve. Ezert is linkeltem be az ide vonatkozo reszletet a dokumentaciobol. Az adminbol meg konnyeden ki tudod olvasni a menu id-t, ha megnyitod szerkesztesre. Az en esetemben ez igy nezne ki:
http://localhost/wpl…n=edit&menu=104
<?php $defaults = array(
‘menu’ => ‘104’,
‘container’ => ‘div’,
‘menu_class’ => ‘menu’,
‘menu_id’ => ‘’,
‘echo’ => true,
‘fallback_cb’ => ‘wp_page_menu’,
‘before’ => ‘’,
‘after’ => ‘’,
‘link_before’ => ‘’,
‘link_after’ => ‘’,
‘items_wrap’ => ‘
- %3$s
‘depth’ => 0,
‘walker’ => ‘’
); ?>
a menu_id parameter ne tevesszen meg, az csak HTML id a
- elemhez. Illetve nevet es ‘slug’-ot is hasznalhatsz a szam helyett
<?php $defaults = array(
‘menu’ => ‘104’,
‘container’ => ‘div’,
‘menu_class’ => ‘menu’,
‘menu_id’ => ‘’,
‘echo’ => true,
‘fallback_cb’ => ‘wp_page_menu’,
‘before’ => ‘’,
‘after’ => ‘’,
‘link_before’ => ‘’,
‘link_after’ => ‘’,
‘items_wrap’ => ‘%3$s
’,
‘depth’ => 0,
‘walker’ => ‘’
); ?>
a menu_id parameter ne tevesszen meg, az csak HTML id a
- elemhez. Illetve nevet es ‘slug’-ot is hasznalhatsz a szam helyett
Köszönöm, ez alapján sikerült megcsinálni!