mennyire optimalizált a kód?

Most vettem észre, hogy a ‘wp_posts’ táblában a bejegyzés tipusa text. Nem vagyok mysql guru, de ez nem pazarlás? Nem lenne optimálisabb egy varchar tipusú mező ehhez? Annak gyorsabb az indexelése, kikeresése, módostásía. Vagy nem jól tudom?

(ezt itt elirtam. termeszetesen nem a bejegyzés a gond, hanem, hogy a cim is text tipusú)

Ha jól rémlik, akkor varchar értékeknek nem lehet végtelenre állítani a maximális hosszúságát, ezért használja minden tartalomkezelő/fórum/miegymás a “text” típust a bejegyzések tárolásához.

A bejegyzéseknél rendben van, de a cimnek szerintem túlzás. Annak akár 100 karakter is elég lehet. Nekem a word-press localhoston is lassúnak tűnik. Igaz nem teszteltem, ez csak az első benyomás.

Ez érdekes…

Nem tudom, hogy miért TEXT.

De ne feledjük el, hogy a post táblában nem csak a postokat tárolja. Ide kerülnek bele bizonyos objektumok, csatolmányok, képek, vázlatok, statiskus oldalak stb.

Én nem piszkálnám…

Nálam nem lassú a WP szerintem normális sebességen fut.

Nézd meg a phpmyadmin-t na az tetü lassú localhoston is. Persze ott más okok vannak, nem az optimalizálás hiánya.

Nekem sincs semmi problémám a Wordpress sebességével. De ha téged annyira zavar, hogy a cím text és nem varchar, elvileg semmiből nem áll átírni és megnézni, hogy mennyivel lesz gyorsabb. Csak előtte ne felejts el mindent backup-olni! :slight_smile: