Memory Limit beállítás

Sziasztok!

Pár napja ilyen, és ehhez hasonló hibaüzenetekkel találkozom az oldalamon. “Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 30720 bytes)”

Hol és hogyan tudnám beállítani a limitet, hogy végre működjön rendesen?

Ingyenes tárhelyen található.

Köszönettel!

A Wordpressed gyökerében található config.php-ba írd a következőt (mindegy hova):

define('WP_MEMORY_LIMIT', '64M');
```<br />
Ezzel 64 Mb-ra állítod a memória limitet. Ha ez sem lenne elég, akkor növelheted még.

Köszönöm gyors és pontos válaszod!

Remélem ez megoldást ad a problémára.

Sajnos nem jött rendbe tőle.

Meddig növelhetem a memória méretét?

A WordPress doksiben ez áll:

"Please note, this setting may not work if your host does not allow for increasing the PHP memory limit–in that event, contact your host to increase the PHP memory limit. "

Tehát elvileg az van, hogy ha a host blokkolja a memória lefoglalásának a méretét, akkor hiába állítod bármire is, már a wp-config.php ban a WP_MEMORY_LIMIT-et, mert attól nemfog nőni. Lépj kapcsoltba a host-al és kérdezd meg tőlük, van-e náluk korlát.

Röviden ez van.

Vagy keress egy másikat, vagy fizetős opciót kell választani. Egyébként lehetnek egyéb problémáid is, ha ingyenes host-ot használsz.

Nem saját oldal olyan tekintetben, hogy egy Közösségi Térnek hoztam létre ingyen. Ők nem áldoznak a munkadíjra és a tárhelyre sem.

Hogyan tudnám az oldalt olyan állapotra hozni, hogy kevesebb memóriát igényeljen? Most sajnos az admin felület sem elérhető (de néha igen) akkor legalább tudnék bővítményeket törölni. Az segítene? Vagy olyan bővítmény létezik ami memóriát szabadít fel?

Alapból, amikor nincs semmilyen + plugin, akkor kell neki a legkevesebb mem. Mert csomó bővítmény van, aminek min 64M kell.

Nem tudom, miket tettél fel, de azt írod, hogy ha be tudnál lépni az adminra, akkor tudnál törölgetni…akkor gondolom feltettél pár bővítményt és utána van ez a hiba, ugye?

Felmész a tárhelyedre, és wp-content/plugins könyvtáradban látod a bővítmények könyvtárait.

Ha mindegyik könyvtárnak a neve utána teszel egy _ jelent, vagy átnevezed, vagy törlöd, akkor azok már nem tudnak betöltődni. Akkor elvileg, ha valamelyik bővítmény miatt jártál így, akkor talán 32 M is elég. (Vagy nem tudom, pontosan, e körüli kell neki…)

Nem tudok olyan bővítményről, ami csökkentené az erőforrást. Van egy alap ami kell a core futásához. (32-40M közötti, ezt a fejlesztő jobban tudná megmondani). Ez kell. Úgyhogy vagy találsz egy normális tárhelyet, vagy törlöd kézzel a bővítményeket. És hátha…

Melyik tárhelyen vagy? Mi neve?

Egyébként egy phpinfo() -val tudod kérdezni a mem. limitet. Érdemes lenne megnézni.

Egyébként egy phpinfo() -val tudod kérdezni a mem. limitet.

Nálam nem :D

Igen ez az oldal már 11 hónapja üzemel. Eddig nem volt gond vele. 6-7 bővítmény van bekapcsolva rajta. Ilyenek mint: Better WP Security, Content Slide Plugin, Login LockDown, Scroll To Top, WordPress Backup to Dropbox, WP-CopyProtect.

FTP-n keresztül töröltem pár bővítményt. Ahhoz hozzáfértem folyamatosan. De ez sem volt megoldás.

Ezen a tárhelyen van: http://www.000webhost.com/

A 000webhost-ot felejtsük már el. Ingyenes szolgáltatótól ne várjunk csodát.

Kétségtelen hogy nem a legjobb megoldás, de majd egy éven keresztül megfelelően működött ott is.

A Better Wp sec. plugin az még “normális” -fizetős- tárhelyeket is leakaszt néha, ha olyan beállítást használsz. (Fájl figyelő része ilyen, ami azt nézi, történt-e változtatás, vagy az automata adatbázis mentés és küldés email címre is erőforrás igényes stb.)

Ezt a bővítményt is kilőtted ftp ről? Meg minden bővítményt? Mert azt írtad, csak néhányat.

Lődd ki mind ftp ről. Gőzöm sincs, ettől megjavul-e. Talán nagyobb esélyed van.

(A 000webhost free tárhelye meg “játékon” kívül semmire sem jó. Max arra, hogy a “kezdő” emberke kipróbálja az FTP használatát, megnézi milyen élőben egy cpanel, meg az adatbázist is megnézheti phpmyadmin-on keresztül, esetleg feltesz egy wp-t, örül neki ha sikerült, de ENNYI! Oda oldat , ami picit is fontos, azt már nem szabad tenni!

Azt sajnos még nem. Volt hogy ftp-n keresztül is problémák voltak a kapcsolattal. De ha lesz lehetőségem, teljesen le is törlöm.

Mindegyiket nem töröltem, csak amit erőforrás falónak gondoltam. NextGen gallery-t pl.

Pár éve én is csak ezért kezdtem el használni a 000webhostot, csak azóta sem váltottam még sajnos.

A Közösségi Tér, akinek készült az oldal nem tud pénzt áldozni tárhelyre. (másra sem). Esetleg tudnál ajánlani olyan oldalt ami ingyenes, de ennél valamivel megbízhatóbb?

Eddigi segítséged/segítségeiteket nagyon köszönöm!

Amit eddig próbáltam, mint ingyenes: 000webhost.com, a 5gbfree.com és volt egy harmadik is, de nem jut eszembe a neve.

Kb egy éve, ezekre tettem oldalt egyik ismerősömnek, és mindegyiken ment az “alap wp” akkoriban, ám előbb - utóbb mindenhol gondok lettek. (volt, hogy 8 hónapig jónak tűnt…) Egyes bővítmények nem mentek, vagy kitettek egy “popup abalakot” - már a host, minden aloldalra, hogy free hosting, ilyen reklámot, szóval ennyire volt reklámmentes és pont a 000webhost.com csinálta ezt- stb.

És mindenhol lassú volt az FTP, maga az oldal is sokszor nem jött be rövidebb időre.

Nekem nincs jó tapasztalatom eddig ezekkel.

Magam ugye fizetősön vagyok, ezért nem is nézegetem.

Most törlés helyett csak átneveztem a bővítményeket. Hogy egyik sem működjön. FTP-n keresztül is borzalmasan lassú még mindig.

Puritán a megjelenítés is, de legalább olvashatóak a hírek. Ha időm engedi egyesével kapcsolom vissza őket. Remélem ezzel sikerül kideríteni a hiba okát. Reklámok nálam csak nagyon ritkán szoktak megjelenni. Ha heteken keresztül nincs látogatottság az oldalon. A másik oldalt ajánlottál, azért kipróbálom. Köszönöm a tippet. Esetleg ha a 3. is beugrana, várom az elérhetőségét.