Ha megnézzük a wp plugin gyűjteményét, sok cache található a kínálatban. Engem viszont a tapasztalataitok érdekelnének.
Van egy webshop, ahol sok kis (1kbyte) kép szerepel a sidebar-on, hogy a vevőjelölt könnyebben tudjon megtalálni valamit. Ezeket valamiért lassan tölti a rendszer.
Ha használtatok cache plugint ami megbízhatóan működött, vagy egyéb gyorsító ötletetek van, köszönettel veszem.
a sok kis képre a megoldás az egy nagy kép, és a css-sel való pozicionálás!
“CSS Sprites Technique” a hivatalos neve, keress rá.
Szerintem a CSS Sprite kurvára felesleges, és ha van némi randomizálás az oldalban,
akkor még többet árthat, mint használ.
Jó lenne tudni, hogy ezek a kis képek on-the-fly generálódnak,
van statikusan töltődnek be.
DjZone szerintem főloldalra érdemes egy sprite-ot csinálni… a többi már mazsola…
Ha nem generált képek, akkor kizárt, hogy lassan töltődjenek (ha tényleg 1kb-osak), ha php generálja, az viszont tényleg baromi sok idő.
Elsőre mi is beleugrottunk, hogy jaj de jó lesz, de amikor egy oldalon 110 képet kellene php-val legenerálni, akkor kiderült, hogy kapufa.
Javasolnám a méretarányos megjelenítéshez a nézőképet behívni úgy, hogy szélesség magasság megadásra kerül.
A képek a wp e-commerce kategória képei.
Feltöltött JPG képek. Ãltalam lettek 1 kbyte-ra gyalulva, a JPG minőségrontása mellett. (Kategóriaképeknek még jók így is.)
Tény, hogy az e-commerce helyezgeti őket betöltés közben, lehet, hogy ez okozza a lassulást.
az lesz az.
én is épp e-commerce látszólagos lassulással küzdök.
a tesztek irtó gyors betöltést mutatnak, mégis a böngésző lassan hozza be az oldalt! 
Eszerint nem vagyok egyedül a problémával. 
Előjött viszont egy kérdés: A sablon mennyire okozhatja a problémát?
Érdemes cserélgetni és próbálkozni, vagy csak a tárhely szolgáltató szórását fogom megtapasztalni az esetleges gyorsulás miatt?
Üdv!
A server egyébként is chace-el. nekem is voltak lassulási bajaim, a pluginok miatt.
Elsősorbamn azok okozhatnak gondok amik az adatbázis sorrendjét befolyásolják.A sok a hivatkozás
ami különböző helyekről szedi össze a tartalmat.
A 3.1-re való frissítés jót tett!
H a plugin.php nak sok munkát adunk akkor viszi az időt. Lehet hogy az adatbázis szerver lassul le.
Minél inkább dinamikus a tartalom annál kevésbé jelentő s chace használata.
A tényezőket nézve szerver oldalon kérdés , hogy a php default memória menyi?
Az adatbázis kezelő - vélhetően mysql - milyen gyors ?
A szerver általános terheltsége?
Nézd meg - ha szerver engedi futtatni - a mit ad milyenek a beállítások ?
A Jomlát sokan azért nem szeretik a Wordpress-szel szemben mert nagy az erőforrás igénye.
A főoldalt érdemes chachelni valóban - ha fél percenként nem változik a tartalma.
A net “hálója” sem mindig egyforma.
Ez a téma engem is érdekelne így kicsit visszakanyarodhatnánk rá és elárulná az akinek tapasztalata van, hogy melyik cache plugin a legjobb, ill melyiket érdemes használni?
Köszönöm 
a géptől függ amin vagy
és annak beállításaitól pl h egyáltalán mut tudsz használni…
akkor most lehet én vagyok képzavarban de ezek nem arra szolgálnak, hogy a wp oldalam gyorsabban töltődjön be MINDEN látogatónál? ha nem is elsőre, de amikor az oldalon navigál akkor már igencsak?
yay félreértesz:
a géptől ami a weblapodat kiszolgálja. a servertől…
akkor most lehet én vagyok képzavarban de ezek nem arra szolgálnak, hogy a wp oldalam gyorsabban töltődjön be MINDEN látogatónál? ha nem is elsőre, de amikor az oldalon navigál akkor már igencsak?
Én végül a WP Super Cache-nél kötöttem ki. Kipróbálgattam többet, ez maradt meg, és még egy két segédlet hozzá, mint pl. az Ask Apache Crazy.
Halihó.
Super Cache-t beizzítottam, teszi is a dolgát, de sehogy sem tudom rávenni, hogy ha új hozzászólás van, akkor újragenerálja azt az oldalt, és így a komment nem is jelenik meg. Ötlet, tipp?
Gondolom, a Delete Cache gomb nyomkodása nem túl értékelhető tipp 
Van az Advanced menüben egy-két dolog, ami Recommend, pl.: Don’t cache pages for known users. (Recommended). Feltehetően a regisztrált tagokra gondol, és ha csak azok tudnak hozzászólni…
Vagy ugyanott, kicsit lejjebb:
Accepted Filenames & Rejected URIs - ki lehet pipálni, hogy single post page-eket ne kesseljen. Talán a hozzászólásokat sem így.
Passz, csak tippek.
köszönöm a tippeket.
érdekes módon alapértelmezés szerint is pár nap alatt elkezdtek rendesen megjelenni a kommentek…
ami még nagyon zavar, hogyha bejegyzéseket csinálok, és többször megnézem írás közben, akkor mindig cache-t kellett törölnöm, hogy láthassam a változást, a tagos beállítással vélhetően ez is megszűnik. kösz még egyszer!