megvásárolt WP sablon feltöltése

Sziasztok!

Vásároltam egy WP sablont de nem a WordPress hivatalos oldaláról, hanem a themeforest oldaláról (többen is linkeltetek be erről az oldalról sablonokat). A sablonhoz kaptam tutorialt is, hogy hogyan telepítsem, de sajnos a leírás alapján nem tudom, mert már nem engedi ezeket a lehetőségeket a wordpress.

Kérdésem, hogy akkor hogyan tudok installálni egy megvásárolt sablont?

Köszi!

R

Ezt írja második opcióként, de ezt a lépést nem tudom, hogyan kell: [font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603][/font:2br7o603][font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603]Felmásolod a megvásárolt sablonod kitömörített változatát a[/font:2br7o603]wp-content/themes[font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603]mappába. Ezt a mappát HOL találom? (Nagyon kezdő vagyok, ezért választottam tutorialos sablont, de sajnos a blogger után elég bonyolultnak tűnik)[/font:2br7o603]

[font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603]A 2. opció egyáltalán nem lehetséges, mert a megjelenés/sablonok/sablonok feltöltése menüpontom nincs. :frowning: Sajnos csak admin felületen megjelenés/sablonok vannak, de ehol nem találok olyan részt, ahonnan csatolni tudnám a fájlt[/font:2br7o603]

És hogyan látom FTP-n keresztül? :frowning: (Jajjj fogalmam nincs mi az. :frowning: )

Azt az egy dolgot értem, hogy az 1. pont és a 2. pont két külön lehetőség. Ennyi, idáig eljutottam. Az 1. pontban azt nem értem, hogy [font=helvetica, arial, sans-serif:23g2ln66]a megvásárolt sablonom kitömörített változatát a[/font:23g2ln66]wp-content/themes [font=helvetica, arial, sans-serif:23g2ln66]mappába másolom mert nem tudom, hogy HOL találom ezt a mappát[/font:23g2ln66]

A 2 pontot pedig azért nem értem, mert nincs [font=helvetica, arial, sans-serif:aggh6fn7]megjelenés/sablonok/sablonok feltöltése menüpontom. Ehhez kell vmi tárhely vagy ilyesmi?[/font:aggh6fn7]

“már nem engedi ezeket a lehetőségeket a wordpress” - ez alatt mit értesz? Kifejtenéd bővebben?

Kezdek attól tartani, hogy a wordpress.com-on regisztráltál egy oldalt magadnak…

Igazából nem értem, miért kellene, hogy ez egyértelmű legyen számomra. :frowning:

Akkor kérlek segítsetek abban, hogy egy xy.wordpress.com és egy megvásárolt wordpress sablonnal mit kell tennem?

Én egész egyszerűen át akartam térni a kevésbé igényes blogger blogról egy igényesebb blogra. A wordpress egyszerűen csak lenyűgözött a fantasztikus sablonjaival és mindehol azt olvastam, hogy milyen könnyű használni. Szívesen utána olvasok az alapoknak is ha belinkelitek. Oké, azt is értem, hogy itt mindenki ért ezekhez a dolgokhoz, de én kezdő vagyok ebben a dologban.

Akkor ha jól raktam össze fejben, akkor a bloggeren egy blogot hozhatok létre, a wordpressen pedig egy weboldalt ami blogként működhet? Javítsatok ki, ha nem így van.

ez alapján indítottam el a lavinát és ezért vagyok most itt:

“[font=Arial, Helvetica, sans-serif:jocxobu2]Tudja jól, hogy kicsinyke üzletének, cégének szüksége lenne egy internetes bemutatkozásra, termékei, szolgáltatásai bemutatására, néhány kedvelt képének közzétételére, örömének, bánatának, eredményeinek közhírré tételére, de mégis lemerevedik a gondolattól: „Hogy a fenébe írjak egy honlapra, egy blogba, hogyan üzemeltethetnék egy saját oldalt, amikor éppen csak emailt tudok írni, éppen csak a szövegszerkesztőt tudom alapfokon használni?”[/font:jocxobu2][font=Arial, Helvetica, sans-serif:jocxobu2]Ez az! Ennyi elég is! Ismételten csak szerencsére, létezik egy nagyon könnyen kezelhető rendszer, melyet úgy hívnak: WordPress.Egy ingyenes, kiforrott, gyors, publikációs rendszer, melyhez elegendő annyi tudás, amennyi van. Aztán egy kicsi bátorság, egy kicsi segítség, és a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig , bármilyen honlap összeállítható, üzemeltethető. Ha bármely szakaszban megakadunk, akkor ott van a WordPress Magyarország Közösség, akik készségesen segítenek.”[/font:jocxobu2][font=Arial, Helvetica, sans-serif:jocxobu2]:)[/font:jocxobu2]

Kezdjük az elejéről. A wordpress egy olyan oldal, amit a saját tárhelyedve telepítve nagyon egyszerűen fel tudsz tölteni. Tárhelyből létezik ingyenes és fizetős is mindegyiknek van előnye és hátránya egyaránt. Én a fizetőset javaslom, egy wordpress blognak általában elég a legkisebb tárhely. No ha ez megvan, ide kapsz a szolgáltatódtól FTP felhasználó nevet és jelszavat. Az FTP a te tárhelyed. Ide felteszed az alap wordpresst, ekkor kapsz egy wordpress oldalt teljesen a 0-ról, ingyen és bérmentve, szépen csilivilin. Na ha ez megvan, azután tudod a megvásárolt témádat telepíteni a wordpressre. Most kicsit olyan a dolog, mintha lenne egy drága autóra való visszapillantó tükröd, csak épp autód nincs amire felszereld.

Mindenesetre a lényeg, hogy ne add fel, türelemmel, és utánajárással a legtöbb problémát nem lehet megoldani, de némi szívással és kitartással viszont biztosan sikerülni fog :slight_smile:

“egy xy.wordpress.com és egy megvásárolt wordpress sablonnal mit kell tennem”

Ezzel a párosítással semmit … sajnos.

“Because of the way WordPress.com’s technical infrastructure is designed, we are not able to support uploading of custom WordPress themes on our service.”

A wordpress.com nem támogatja a máshol megvásárolt sablonok feltöltését.

Tehát először vásárolnod kell egy domaint és egy tárhelyet, feltelepíteni a wordpresst, és csak utána tudod a sablonodat is telepíteni.