Sziasztok!
Vásároltam egy WP sablont de nem a WordPress hivatalos oldaláról, hanem a themeforest oldaláról (többen is linkeltetek be erről az oldalról sablonokat). A sablonhoz kaptam tutorialt is, hogy hogyan telepítsem, de sajnos a leírás alapján nem tudom, mert már nem engedi ezeket a lehetőségeket a wordpress.
Kérdésem, hogy akkor hogyan tudok installálni egy megvásárolt sablont?
Köszi!
R
Ezt írja második opcióként, de ezt a lépést nem tudom, hogyan kell: [font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603][/font:2br7o603][font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603]Felmásolod a megvásárolt sablonod kitömörített változatát a[/font:2br7o603]wp-content/themes[font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603]mappába. Ezt a mappát HOL találom? (Nagyon kezdő vagyok, ezért választottam tutorialos sablont, de sajnos a blogger után elég bonyolultnak tűnik)[/font:2br7o603]
[font=helvetica, arial, sans-serif:2br7o603]A 2. opció egyáltalán nem lehetséges, mert a megjelenés/sablonok/sablonok feltöltése menüpontom nincs. Sajnos csak admin felületen megjelenés/sablonok vannak, de ehol nem találok olyan részt, ahonnan csatolni tudnám a fájlt[/font:2br7o603]
És hogyan látom FTP-n keresztül? (Jajjj fogalmam nincs mi az. )
Azt az egy dolgot értem, hogy az 1. pont és a 2. pont két külön lehetőség. Ennyi, idáig eljutottam. Az 1. pontban azt nem értem, hogy [font=helvetica, arial, sans-serif:23g2ln66]a megvásárolt sablonom kitömörített változatát a[/font:23g2ln66]wp-content/themes [font=helvetica, arial, sans-serif:23g2ln66]mappába másolom mert nem tudom, hogy HOL találom ezt a mappát[/font:23g2ln66]
A 2 pontot pedig azért nem értem, mert nincs [font=helvetica, arial, sans-serif:aggh6fn7]megjelenés/sablonok/sablonok feltöltése menüpontom. Ehhez kell vmi tárhely vagy ilyesmi?[/font:aggh6fn7]
“már nem engedi ezeket a lehetőségeket a wordpress” - ez alatt mit értesz? Kifejtenéd bővebben?
Kezdek attól tartani, hogy a wordpress.com-on regisztráltál egy oldalt magadnak…
Igazából nem értem, miért kellene, hogy ez egyértelmű legyen számomra.
Akkor kérlek segítsetek abban, hogy egy xy.wordpress.com és egy megvásárolt wordpress sablonnal mit kell tennem?
Én egész egyszerűen át akartam térni a kevésbé igényes blogger blogról egy igényesebb blogra. A wordpress egyszerűen csak lenyűgözött a fantasztikus sablonjaival és mindehol azt olvastam, hogy milyen könnyű használni. Szívesen utána olvasok az alapoknak is ha belinkelitek. Oké, azt is értem, hogy itt mindenki ért ezekhez a dolgokhoz, de én kezdő vagyok ebben a dologban.
Akkor ha jól raktam össze fejben, akkor a bloggeren egy blogot hozhatok létre, a wordpressen pedig egy weboldalt ami blogként működhet? Javítsatok ki, ha nem így van.
ez alapján indítottam el a lavinát és ezért vagyok most itt:
“[font=Arial, Helvetica, sans-serif:jocxobu2]Tudja jól, hogy kicsinyke üzletének, cégének szüksége lenne egy internetes bemutatkozásra, termékei, szolgáltatásai bemutatására, néhány kedvelt képének közzétételére, örömének, bánatának, eredményeinek közhírré tételére, de mégis lemerevedik a gondolattól: „Hogy a fenébe írjak egy honlapra, egy blogba, hogyan üzemeltethetnék egy saját oldalt, amikor éppen csak emailt tudok írni, éppen csak a szövegszerkesztőt tudom alapfokon használni?â€[/font:jocxobu2][font=Arial, Helvetica, sans-serif:jocxobu2]Ez az! Ennyi elég is! Ismételten csak szerencsére, létezik egy nagyon könnyen kezelhető rendszer, melyet úgy hívnak: WordPress.Egy ingyenes, kiforrott, gyors, publikációs rendszer, melyhez elegendő annyi tudás, amennyi van. Aztán egy kicsi bátorság, egy kicsi segítség, és a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig , bármilyen honlap összeállítható, üzemeltethető. Ha bármely szakaszban megakadunk, akkor ott van a WordPress Magyarország Közösség, akik készségesen segítenek.”[/font:jocxobu2][font=Arial, Helvetica, sans-serif:jocxobu2]:)[/font:jocxobu2]
Kezdjük az elejéről. A wordpress egy olyan oldal, amit a saját tárhelyedve telepítve nagyon egyszerűen fel tudsz tölteni. Tárhelyből létezik ingyenes és fizetős is mindegyiknek van előnye és hátránya egyaránt. Én a fizetőset javaslom, egy wordpress blognak általában elég a legkisebb tárhely. No ha ez megvan, ide kapsz a szolgáltatódtól FTP felhasználó nevet és jelszavat. Az FTP a te tárhelyed. Ide felteszed az alap wordpresst, ekkor kapsz egy wordpress oldalt teljesen a 0-ról, ingyen és bérmentve, szépen csilivilin. Na ha ez megvan, azután tudod a megvásárolt témádat telepíteni a wordpressre. Most kicsit olyan a dolog, mintha lenne egy drága autóra való visszapillantó tükröd, csak épp autód nincs amire felszereld.
Mindenesetre a lényeg, hogy ne add fel, türelemmel, és utánajárással a legtöbb problémát nem lehet megoldani, de némi szívással és kitartással viszont biztosan sikerülni fog
“egy xy.wordpress.com és egy megvásárolt wordpress sablonnal mit kell tennem”
Ezzel a párosítással semmit … sajnos.
“Because of the way WordPress.com’s technical infrastructure is designed, we are not able to support uploading of custom WordPress themes on our service.”
A wordpress.com nem támogatja a máshol megvásárolt sablonok feltöltését.
Tehát először vásárolnod kell egy domaint és egy tárhelyet, feltelepíteni a wordpresst, és csak utána tudod a sablonodat is telepíteni.