Megszűnik a WordPress MU

Tegnap kiderült, hogy a mostani formájában megszűnik a WordPress MU.Mielőtt a multijúzeres rendszer szeretői a szívükhöz kapnának, ne tegyék. Ugyanis egyesülni fog a mostani WordPress motorral, és egy opció lesz az alaprendszerben a többfelhasználós mód.Nem holnap és nem holnap után fog ez a dolog megtörténni, de valószínű, hogy a 3.0 előtt biztosan nem.

Köszi a hírt. Szerinted milyen megfontolásból jutottak erre a döntésre?

Ugye a WordPress MU egy külön project amit Donnacha készít.A BuddyPress bejelentése indította be azt a folyamatot, hogy a két kódbázisnak egyesülnie kell, mivel egyáltalán nem nagy a különbség. Így egyszerre fog megjelenni a két verzió, nem kell heteket, hónapokat várni a WordPress kiadás után a WordPress MU megjelenésére.Többen fognak dolgozni a kódon, így hogy hivatalos Automattic project lesz.Másrészt a WordPress.org-ot át akarják varrni BuddyPress alapokra, így ez is szükségessé teszi a dolgot :slight_smile:

Az egy elég nagy durranás lenne, ha mondjuk egy kapcsoló ki-, bekapcsolásával mono- és multiüzem között tudna választani a felhasználó; képzeljétek el - a twitterkedéstől a blogrendszerekig elég széles a skála, és mindezt egy motorral… Hmm…

Nem meglepő. WP! :slight_smile:

Csak ezt tudom remélni, hogy emiatt a telepítőcsomag nem fog drasztikusan megnőni :slight_smile:

sok sikert az ujitasokhoz!!


Quote:

Csak ezt tudom remélni, hogy emiatt a telepítőcsomag nem fog drasztikusan megnőni :)


sok sikert az ujitasokhoz!!

a fájlok nagy része most is megeggyezik a két verzió között. tehát csak emiatt nem valószínű.

Már amikor először hallottam az MU létezéséről, akkor azon gondolkoztam, hog ymiért nem csak egy opció az alaprendszeren belül… Hát már értem: a WordPress MU egy külön project.

Vicces a topic címe, inkább az újjászületik helyesebb lett volna:D

Én kb. egy éve nyomom komolyan a wp-t, állandó kettősség van a munkámban joomla/wp miatt. De tényleg kegyetlen, nem egyszer előfordúl, hogy nekiállok egy munkának és pár óra múlva törlés a tárhely és másik keret feltöltése…:slight_smile: Remegve várom a 3.0-as verziót, gondolom az lesz ez a verzió, így stílszerű:)

Én meg a 10.0 -ásat várom. Agykéregből lehet majd vele cikket publikálni, plugin nélkül :smiley: