[megoldva] wp+postgresql

Sziasztok!

A kovetkezo rendszert szeretnem eletre kelteni de nem boldogulok (az step 2 egy ures lap mindig):

Belso halozaton levo PostgreSQL szerver (10.0.0.120 cimen, hostname pgsql.xxxx.hu )

Apache kiszolgalo alatt futo WP (xxxx.hu), FreeBSD OS

A pgsql.xxxx.hu rendben mukodik (csináltam benne tablat wordpressdb es wordpress nevu felhasznalot)

Az xxxx.hu megy a php es telepitettem a WP es a pg4wp plugint, a jelek szerint a php modul rendben mert index.php-rendben mennek

step 1 nel ki is toltom az adatokat, de nem jon letre wp-config.php es a step 2 lap ures.

Ha kezzel hozom letre a wp-config.php akkor szinten egy ures lapot kapok. (se hibauzenet se semmi).

Tobb dolog felmerult bennem:

Egyreszt nem tudom milyen modul kell az webkiszolgalon ahoz, hogy kapcsolodni tudjon a SQL szerverhez. Az Apache modulja vagy a PostgreSQL client.

Kinek a tulajdonaban kell lennie a WP tartalmazo mappanak (www?)

Megoldotam. Sajnos nem tudtam elkerulni a php-mysql telepiteset.

WordPress csak mysql-lel telepíthető. Se MSSQL, se psql, stb.

Azért egy dolgot kipróbálnék, PDO -n keresztül múködik-e PG-vel.

(Ugyanis SQLite3-al állítólag megy PDO-n keresztül)

charlie, mssqlel már működik, kb fél éve írtam róla itt :slight_smile:

az egy módosított wp, nem pedig amit by default le tudsz tölteni a wp.orgról.

De letölthető, csak nem nagyon reklámozzák :wink:

Méghozzá innét

Itt pedig egy PostgreSQL plugin

'DjZoNe' wrote on '2009-09-14:

De letölthető, csak nem nagyon reklámozzák ;)

Méghozzá innét

Itt pedig egy PostgreSQL plugin

Szia!

A pg4wp pluginnal oldottam meg. Csak reméltem, hogy elkerülhetem a php-mysql telepítését, de kell a plugin működéséhez. Amúgy minden dicséret a plugin szerzőjének, mert teljesen stabil és problémamentesen megy az rendszer a telepítés óta eltelt időben.

Sziasztok,

Sajnos nekem is üres oldal jelenik meg a www_“sajatdomain"hu/blog/wp-admin/install.php futtatásánál. Kérdésem a következő:

Cpanel: public_html könyvtárába vagy a www könytárba, vagy teljesen a gyökérbe kell felrakni a blog(wordpressz) könyvtáramat. A serveren fut a saját weboldalam, ami a public_html könyvtárból fut. De szeretnék egy blogot, ezért választottam a wordpresszt. Az adatbázis ok, beállítások ok a config php-ban. Ftp-n felrakom…ok,admin jogom van. De üres oldal jelenik meg. Ponotsabban ez:

"Not Found

The requested URL /blog/wp-admin/install.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2.0.63 (Unix) mod_ssl/2.0.63 OpenSSL/0.9.7a mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at www
"sajatdomain”_hu Port 80"

Köszönöm előre is a segítséget!

Hozzál létre egy subdomaint pl. blog.sajatdomain.hu és a public_html könyvtárba lévő blog könyvtárba told fel ftp-vel a wordpresst, majd a böngészőbe a http: // blog.sajatdomain.hu beírásával elindul a telepítés pár perces művelete.

Vagy vegyél igénybe valami WP tárhelyet, amire saját domainedet állítod be.