meglévő url megváltoztatása

Sziasztok!Hosszasan kerestünk választ a fórumon, de nem találtunk. Bízom benne hogy nem baj hogy ilyen módon írtunk…A problémánk: meg szeretnénk változtatni az url-t: Wp admin>Beállítások>Általános>Wordpress cím (url), honlap cím (url), de egyik mezőnk sem kattintható, nem tudjuk megváltoztatni az ide beírtakat.Tudnátok segíteni?Köszönöm!, Mária

Van admin jogotok hozzá?Az új url címen fel van töltve az állomány (kulcs kifejezés: WordPress költöztetés)?

Szia!Alapvetően le szeretnénk tesztelni a www, és anélkülii átirányítást. most mindkét mezőbe www nélkül van beírva az url. át szeretnénk írni www-s re, de nem tudjuk. (amiatt van rá szükségünk hogy van egy másik oldalunk, amin ez a rész az adminban ugyanígy van kitöltve, de ott nem működik az átirányítás). Találtunk videókat, de Ők át tudják írni.

Privátban szívesen megadjuk az admin elérhetőséget, ha nem teljesen érthető amit írtam.Köszönöm!

Ez valami jogosultsági probléma lesz szerintem. Lehet, hogy nem igazi admin jogosultságotok van a wp-hez.

Ha wp adminban valamit nem is lehet megcsinálni, az adatbázisban tudjátok módosítani. A wp_options (vagy a saját-prefixetek_options) táblában van ez a rész.

Szia!Az említett két mezőt a Te adminodban Te át tudod írni?Az igazi admin jogosultságot nem igazán értem, hogy mi lehet?Ha ide (wp admin) www nélküli url-ek vannak írva, akkor így a wp elintézi az átirányítást, (ha a böngészőbe www-vel írom be a weboldalt, akkor átirányít a www nélkülire)?Köszönöm! Mária

Persze, normális admin jogosultságokkal mindenki át tudja írni.

Egyes fejlesztők ezt-azt letiltanak a klienseknek, úgyhogy admin, admin, de valahogy mégsem teljes jogú.

Azt a változatot hozza be, ami oda be van írva. Ettől függetlenül találkoztam már olyan esettel, hogy www-vel és www nélkül is elérhető a honlap.

SziasztokÁtirányításhoz kérnék segítséget. Először kb. 2,5 éve létrehoztunk egy oldalt, amit többnyelvűre terveztünk. Egy “vállalkozó” Joomla-ra megcsinálta és minden tartalom xydomain.hu/hu/akármi alatt futott.

Ki kellett dobnom az oldalt, és magam csináltam meg WP alatt a webshopunkat, ami kitűnően üzemel. Jó ideig a .hu/hu/akármi linkeket pluginnel irányítgattam át, aztán kezdtek elfogyni. Ma (kis idő után) benéztem a webmestereszközökbe, és megint előkotort kb. 80 régi .hu/hu/akármi url-t.

Hogyan tudnám azt beállítani, hogy az összes ilyen régi .hu/hu/akármilyenoldal url (tehát a .hu/hu/összesaloldal) automatikusan, és ne egyesével legyen átirányítva a jelenlegi főoldalamra, domainnevem.hu-ra?

Egyszerűen: Létrehozol a tárhelyeden egy hu mappát és htaccess átirányítással megoldod.

syska wrote:
Egyszerűen: Létrehozol a tárhelyeden egy hu mappát és htaccess átirányítással megoldod.
Köszönöm. Ezek szerint van erre megoldás. A gondom csak annyi, és ez gondolom a kérdésből is látszott, hogy nekem kicsit részletesebben kéne a válasz, mert ennyiből nem tudom megcsinálni. Ha van egy kis időd, le tudnád írni, hogy pontosan mit kellene csinálnom?
Jelenlegi tárhelyemen csak a WP oldal fut. A .hu/hu/aloldalak még a régi Joomla oldal "netbeszakadt" url-jei, a forrásról fogalmam sincs, de a webmestereszközökben időnként felbukkannak, amik még nem lettek átirányítva. 2,5 év alatt nem tűntek el, és ezeket szeretném most már egy lépésben simán az új főoldalamra irányítani.
Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni.

https://wordpress.org/plugins/simple-301-redirects/

hmm?

Talán még egyszerűbb is és nem igényel bővítményt: http://www.tutorial.hu/htaccess-atiranyitas/

Legjobb lenne bővítmény nélkül megoldani, mivel az nem igényelne webszerver-, PHP- és adatbázishasználatot.NGINX: http://serverfault.com/questions/548591/nginx-redirect-one-path-to-another/548602

a konfigfájlt a /etc/nginx/sites-available mappában fogod találni

syska wrote:
Talán még egyszerűbb is és nem igényel bővítményt: http://www.tutorial.hu/htaccess-atiranyitas/
Ha jól értem, akkor itt a régi "domainem.hu/hu" oldalam tárhelyére kellene feletnni a htaccess-t.
Na, a gond az, hogy a régi domainemnek már nincs tárhelye. Szerződést kellett bontanom a szolgáltatóval, mert gáz volt. Az új tárhelyemen már csak a WP oldal fut. Ahogy írtam, a forrását nem ismerem a régi url-eknek, csak "keringenek a neten".