Meghekkeltek vagy az extra.hu szarakodik???

Sziasztok! Mint ősrégi wordpress felhasználó, és ősfórumozó fordulok, most mindenkihez. Segítettem már sokmindenkin, most én kérek segítséget.

Néhány hónapja hanyagolom a blogom. Most viszont azt látom, hogy szétesett sablon. A nélkül, hogy hozzányúltam volna.

Minden menümre, saját linkre, oldalra mutató, illetve a login-ra klikkelve valami jokopenthol.extra.hu/valami jön be. Megnéztem, nincs ilyen felhasználó.

Az admin oldalra sem tudok belépni sehogy. Mintha ott sem lenne.

Nincs ötletem. Kérlek segítsetek. Hogyan tudom ezt helyrehozni???

Köszönöm.

www.ottoo.extra.hu

nincs css-ed azert nincs “design”

az adatb-ben a wp_options tablaban at tudod irni a blog eleresi cimet es akkor jo lesz

megjegyzem nekem anno extra siman csinalt nagyobb galibat is, akkor meg a supportjuk 2-3 napon belul valaszolt es megoldottak

Ez rendben van. Csak a wp-admin oldalamat sem tudom behozni. Így semmiféle beállítást nem tudok eszközölni.

Írtam az extrásoknak, hogy nézzék mán meg ugyen, hogy mi a rák.

Majd kiderül.

Köszi a gyors választ.

Ottó wrote:

Csak a wp-admin oldalamat sem tudom behozni. Így semmiféle beállítást nem tudok eszközölni.

Hát az adatbázist úgysem lehet elérni a wp-adminból... Ha az extrába belépsz onnan van-é phpmyadmin hozzáférés?

Van. De ez az a dolog amihez én hülye vagyok.

Amúgy válaszoltak az extrások a levelemre. Ezt írták:

Kedves Norbert!

Valószínűleg valamilyen fertőző komponenst jutatták be blogjába, így a legjobb módszer az, ha lementi adatbázisát, és újratelepíti blog rendszerét. Reméljük, hogy nem az adatbázisa fertőződött meg.

Hmmm. Én is remélem.

Na hogyan is csináljam?

Köszönöm a segítséget. phpmyadminból megoldottam. Ez a jokopenthol.extra.hu ágyazódott be majd mindenhová. Ki kellett szedegetnem és átírnom. Ahogy mondtátok.

Köszi még egyszer.

hmm, torheto a wp?

2.3.3 előttiek - igen.

Továbbá, mivel képfeltöltéshez, fájlfeltöltéshez mindig azt mondják, hogy a wp-content foldert 777-re állítsd (chmod), azzal world writable lesz, azaz írható a hackerek számára.

Ennek ellenére, sok olyan meghekkelt WP-t láttam, amikor a blogger nem volt hibás, mivel valahol máshol törtek be a szerverre (sok-sok site van hostolva a shared hosting esetén ugyanazon a masinán), és az ő blogja csak afféle “collateral damage” volt az akcióban.

Magyarán: amiért valakik belepiszkáltak Ottó blogjába, nem biztos, hogy az ő WP blogján keresztül hatoltak bé a szerverre.

Ver engem az Isten. Érdemes megnézni a blogom. Link alant. Most már a phpmyadmin sem elérhető.

Ötletek?

Vagy hagyjam az egészet a francba?

Köszi.

Amér “török gyerek megvágta…” (gólya, gólya, gilice) nem kell mingyár feladni!

Töröld azt a fájlt és töltsd vissza a gyökérbe a WP indext (azt a pársorost).

Változtass meg minden jelszót: extrás, adatbázis, blog és bármi egyéb, ha van.

Ellenőrizd, hogy nincs fájl, ami chmod 666 és könyvtár, ami 777. Ha van ilyen, akkor állítsd 644-re, illetve 755-re.

Szólj az extrásoknak, hogy nézzék mg ők is - hol léptek be a gonoszok.

Egyéb 5-letem nincs.

Köszi. Lecseréltem mindent. Most már a kezdőlap zsír. CSak mivel a phpmyadmin elszállt, ezért úgy fest minden más is elszállt.

Majd írok az extrásoknak.

Köszi.

Most éppen tartják karban a szervert…