Megfelelő bővítményt keresek

Kedves Fórumozók!Sok-sok év kihagyás után újra arra adtam a fejem, hogy saját magam felépítek egy oldalt. smile.gif

Az oldal egy nonprofit segítő oldal lenne, tehát fontos, hogy ingyenes bővítményekkel meg tudjuk oldani az egészetSajnos még nem tudom, hogy mivel valósítsam meg a projektet, ezért megpróbálom a lényeget leírni,Az oldal egy közösséget szeretne összefogni, ahová meghívás alapján jöhetnek a tagok. Az adatlapot (profilt) bárki regisztrált tag megnézhesse.

Az oldalon olyan emebereket hoznánk össze, akik szeretnek segíteni másoknak, és ők is kérhetnek segítséget (pl. lefagyott a PC-je, vagy szeretne eljuttatni egy csomagot valahova, vagy bármi)

A tagok segítség kéréseket vihetnének fel, amik mint egy közösségi portál üzenőfalán folyamatosan megjelennek, és erre reagálhatnak segíteni tudó tagok. De a kérések között lehessen keresni is, lehessen szűketeni a találatok között.Próbálkoztam fórum rendszerekkel pl. phpBB, stb…, és közösségi oldalakkal pl. jcow, mert ezekről a rendszerekről gondoltam, hogy a legközelebb állnak az elképzelésemhez . De egyik sem jó igazán nekem. Valamilyen hibrid megoldás kellene.A közösségi oldalak esetén:
 • egy bejegyzés az üzenőfalon, egy kérés lett volna, amihez a felajánlók hozzászólhatnak. De itt nem lehet lezárni egy kérést, vagy “folyamatban van” állapotba tenni. A moderáció is nehézkesebb lenne (erre valószínű szükség lenne). Viszont a közösségi protálokon könnyen lehet csoportokat szervezni (pl. szegedi csoprot), vagy eseményeket felvinni.

  Az események felvitele fontos lenne, mivel szeretnénk, ha az oldalon olyan ügyek is indulánának mint pl. szemétszedés valahol…  Fórum esetén egy új téma lehetne egy kérés.  Nem tudom honnan induljak ki. Most a wp-be integrált buddypress, bbpress együttesen gondolkodom. De túlzottan kezdő vagyok, hogy ezt átlássam még. Ez azért tűnik igy laikusként is jó megoldásnak, mert az egészet összefogná a WP, és talán meglehet oldani, hogy a belépett tag egy start felületről minden aktivitását, lehetőségét kezelheti:
 • beléphet a segítség kérések közé
 • megnézheti az aktuális, vagy közelgő eseményet, kommentálhatja, stb.
 • beléphet a csoportjaiba
 • megnézheti a privát üzeneteit
 • keresést indíthat (szűkíthet pl. földrajzilag)
 • stb…

  Az is lehet, hogy a bbpress és buddypress helyett lenne valami sokkal jobb bővítmény erre a célra??  Előre is köszönök minden segítő hozzászólást.  Tamás