média könyvtár

Sziasztok!

Már volt egy ilyen nevű téma csak le lett zárva:

WP 2.8.6 van, nem tudok a média könyvtárba képet feltölteni.

Ellenőriztem a beállítást:

Admin > Beállítások > Egyebek (Alaphelyzetben wp-content/uploads)

Viszont az alaptelepítőcsomagban nincs wp-content/uploads ilyen mappa, ha manuálisan hozom létre a feltöltésnél nem veszi figyelembe, a csíkot húzza a feltöltésnél de sehol nyomát sem találom a .jpg állománynak.

Segítségeteket előre köszönve:

Faith

a jogosultságai megfelelőek? mekkora a file? php upload limit?

Admin userrel logoltam, ftp-n keresztül próbálkoztam a manuális uploads könyvtár létrehozással, de nem veszi figyelembe. Egy kis thumbnail képet sem lehet feltölteni. Hol lehet ellenőrizni a php uplouad limit-et?

Kezdjük elölről: Létrehoztad a wp-content könyvtárban az uploads alkönyvtárat.

1. Létrejött az uploads alkönyvtár?

2. Valamennyi kisbetűkkel?

3. Az alkönyvtár jogosultsága mennyi? (Mire van állítva?)

4. Be van jelölve, vagy nincs a feltöltések csoportosítása? Ha igen, akkor a feltöltéskor az uploads könyvtárban nem jött létre egy új alkönyvtár?

És amit még nézz meg,hogy TÉNYLEG az van-e a beállításoknál,hogy wp-content/uploads mert néha hajlamos simán wp-contentnek lennie alapból…

készítesz egy filet amibe beleteszed: majd elmented .php kiterjesztéssel > felöltöd megnézed…

Kedves Győző!

Nagyon kezdő vagyok.

1. Létrejött az uploads alkönyvtár kisbetükkel.

2. Hol lehet állítani az alkönyvtárjogosultságot?

3. Hol lehet állítani a feltöltések csoportosítását? Egyenlőre ezek a default értéken vannak.

Nektek ezek biztos nagyon triviális dolgok, de én egy nagyon tapasztalatlan kezdő vagyok. Esetleg tudtok ajánlani valami leírást hogy minden kezdő kérdéssel ne zaklassam a fórumot?

Segítségeteket előre köszönve:

Faith

A wp-content mappában van egy index.php a következő tartalommal:

<?php

// Silence is golden.

?>

Faith: Jogosultságot ftp-n keresztül tudsz állítani, ez programonként “máshogy” kell.

A 4.re pedig: WP- admin: Egyéb beállítások. Fontos,hogy a “Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban” mi van, ez néha valamiért csak wp-content,akkor írd át wp-content/uploads-ra. Úgyszintén itt találod a csoportosítást is.

Szia Balou!

Total Commandert állítottam be ftp kliensnek. Milyen jogot kell beállítani az uploads könyvtárra?

Az egyéb beállításoknál: Feltöltött elemek tárolása ebben a könyvtárban: wp-content/uploads

és be van kapcsolva a “A feltöltött elemek csoportosítása év-hó nevű könyvtárakba” opció.

'faith' wrote on '2009-12-24:

Feleslegesen ne idézz, különösen ne, ha az előtted lévő hozzászóláshoz írsz!

777-es joggal biztosan működni fog.

'faith' wrote on '2009-12-24:

<?php

// Silence is golden.

?>

Megnéztem ... tényleg van :D :D :D

777-et MÉG VÉLETLEN se adj neki. Biztonsági okokból nem egészséges.

olvasmány: http://codex.wordpress.org/Changing_File_Permissions

Valószínűleg az a gond hogy a szolgáltatónál regisztrál user (atw.hu) az nem azonos a wordpress-ben szerkesztő admin userrel.

Megnéztem a wp-contentindex.php tulajdonságait . Itt csak a regisztrált account-nak vannak jogok beállítva.

Csináltam egy ugyanolyan nevű usert a blog-ra de attól sem fogadja el a feltöltést.

Van valakinek tapasztalata hogy lehet Total Comm-el ftp-n keresztül jogkört bővíteni ahová be lehet vonni a blog admin-t, vagy olyan szolgáltatót találni ahol nincs ebből gond?

Segítségeteket előre is köszönve:

Faith

Konkrétan az ATW-vel lesz gond…az ilyen ingyen tárhelyek nem szeretik igazán a WP-t…

faith. A jogosultságállítások két különböző módon/értelemben történnek.

A chmod-nál a serveren adhatod írás/olvasás/futtatás jogokat a következőknek: tulajdonos (az ftp felhasználói fiók)/a fiók csoportja / “más” << a világ, oldalletöltőid

A wordpresses jogosultságok pedig a blog különböző funkcióinak eléréséről szólnak. tehát két teljesen különböző dologról van szó.

Tárhely: 000webhost.com -ot tudom ajánlani az ingyenesek közül, a fórum hosting topicjában olvashatsz róla hideget/meleget… kb másfél évet lehúztam náluk… :slight_smile:

Sajnos 777-el sem megy. A szolgáltató -ahogy írtátok korábban- nem támogatja a wp oldalakat.

Tudnátok ajánlani magyar nyelvű wordpress dokumentációt, leírást az alapfunkciókról tipikus beállításokról?

Köszönettel:

Faith

Dokumentácio.word-press.hu