Maxer.hu

Sziasztok!Új WP felhasználó vagyok. A Maxer.hu-ra történő telepítés után nem tudok bejelentkezni az oldalamra. A telepítéskor kapott admin jelszót kimásoltam txt-be, azzal biztos nincs baj. Az adatbázisban is létrejött 11 tábla. A Maxer.hu PHP4 és PHP5 beállításait alapra tteetm, de ez sem segít. Talán van valami beállítás a PHP-ben, amit át kell állítanom?Előre is köszönöm a segítségeteket!

talán próbálj meg mégis egy password resetet…

A Maxer.hu-n kifejezetten jól futnak a WP-k, vagy 10 oldalam ott fut. :slight_smile:Nem az lehet, hogy most regisztráltál, és még nem aktív a domained, és ekkor még a Maxer által megadott elérési úttal kell belépned? A PHP beállításokhoz, gyakorlatilag nem kell nyúlni.

Köszi a segítséget, közben megoldódott a problémám!

Régi honlap törlése után maradt rejtett fájl - .htacess - valószínű ez kavart be.

Teljes törlés és újramásolás segített.

legközelebb “rejtett fájlok megjelenítése”, és máris hamarabb kiderülnek a turpisságok! :wink:

vagy flashfxp ami mutat minden ilyesmit alapbol :slight_smile:

Szervusztok!

Előre bocsájtom, hogy nincsen kifogásom a Maxer minőségével kapcsolatban, kettő-három wp-s oldal elfutogat rajta a kezelésemben. Hanem azt tudtátok-e, hogy egy esztendő náluk (hogy másnál-e, azt nem tudom) 11 hónapig tart?!?

Az egyik laphoz megjött a számla az éves díjról, kilencedikéig befizetendő. A múlt évben augusztus 11-én kelt a számla. Ha most befizetem, jövőre már június eleje lesz a következő számla. (Ezt most lapoztam végig egy régebbi tárhely/domain számláin.)

Mondom, a tárhellyel nincsen baj! Ez a jelenség viszont bosszantó. Mindjárt fogalmazom is a levelemet…

99.9% hogy a hosszabbítás augusztus 11-től érvényes. Csak fizetni kell most.

Az augusztusban lejáró domain neveimet is most hosszabbítottam meg, de persze ettől a rendszer augusztustól hosszabbítja meg.

Jól mondja hitetlen, hogy a számlát alaposabban át kellene nézned, mert úgy van, ahogyan ő is mondja - elválik a befizetési határidő és a domain (tárhely)-hosszabbítási idő térnek el egymástól.

Én is a Maxer.hu-nál vagyok, több tárhellyel is. Kifejezetten a korrekt szolgáltatók közé tartozik, olyannyira, hogy néha el is csodálkozom, hogy magyar szolgáltató létére olyan, mint egy mini Hostgator.A számlát alaposabban át kellene nézned, mielőtt tévedésbe esnél. :wink:

Az tény, hogy a következtetésemmel előreszaladtam kissé, és mondtam, hogy tényleg nincsen a Maxerral bajom, sőt, igazat adva tényleg nagyon jók, és bizonyára az amúgy is zaklatott mivoltom okán könnyen felpaprikázódom mostanában, de a kalkuláltnál egy hónappal korábbi számla tényleg meglepett.

Átköltöznék ide a tárhely.eu -ról, amivel úgy általában meg voltam elégedve.

Stabilitást keresek, gyors reagálást a problémáimra, profizmust…

magyar szolgáltatónál.Megtalálom itt?

Olyan havi 60e látogatós oldalt, + pár domaint vinnék.

hahahahahha, a tarhely.eu egy vicc. egy hatalmas, angol stílusú abszurd vicc!
  • kínkeserves ügyintézés.
  • az általuk adott űrlap kitöltése után a megadott adatokra való nagyívű sz*rás.
  • nevetségesen ügyetlen ügyfélszolgálat.
  • viszont van cpanel. :slight_smile:

'kbkuno' wrote on '2010-11-05:


Stabilitást keresek, gyors reagálást a problémáimra, profizmust...


magyar szolgáltatónál.

Megtalálom itt?


Olyan havi 60e látogatós oldalt, + pár domaint vinnék.
Abszolút! Érdekmentesen, jó szívvel tudom ajánlani a Maxer.hu-t.

Helló mindenki!Mi az elmúlt hetekben váltottunk szolgáltatót, és pont a erre esett a választásunk, “a korábbi a domain zona volt”. Első héten minden ok, ssd szerveren figyeltünk, nagyon gyors volt az oldal betöltés. A következő héten, már sokkal lassabbak lettünk, mire én rá kérdeztem, hogy ez mitől van, azt a választ kaptam, hogy a témámnál használt timthumb.php felzabálja a szerverük erőforrását, és ezért lett lassú az oldal. Jó rendeben, kompromisszumot kötöttünk, én kiszedem a timthumbot, és a főoldalon megjelenő képek mennyiségét is csökkentem. Azt mondták, hogy akkor már nem lesz gond, és fenntartható lesz az oldalunk. Ezek után megint kaptam tőlük egy email, hogy még mindig vastag az oldalunk. Gyakorlatilag lekénez csupaszítanom az oldalunkat teljesen, hogy mennyen. Holott azt mondják, hogy nagyon modern szerverparkjuk van… még is szenved tőlünk a rendszerük. Próbálom optimalizálni az oldalt, de nem fogom fapadosítani… ezt nem várhatják el.

A Maxer.HU-nál van vagy 10-15 domainem, honlapom (illetve barátaim, ügyfeleim honlapjai). Én három éva vagyok náluk, 2x fordult elő, hogy valami balfék bővítménnyel felzabáltam a szerver erőforrás nagyját. Nem kapcsoltak ki, írtak, hogy reszeljem át. Áttettek egy üres szerverre, hogy ott szórakozzak. Felleltük a hibát (ők is segítettek - lévén WordPress-barátok és -támogatók, a blogjuk is wp), aztán maradtam a szerveren, mellém gyűltek mások. :slight_smile:Ügyfélszolgálatuk vetekszik a Hostgatoréval (persze, arányaiban is :slight_smile: ), amit elcseszerintek, azt hamar kikormányozzák.A honlapodat nem ismerem, de azt tudom, hogy a Maxeresek nem rúgnak ki egyből, próbálnak megoldást találni, de a közös ésszerűséget meg kell találni.Vannak itt a Fórumon többen is, akik napi 30ezres látogatottságot adnak elő wp-vel, egy nyikkanás nélkül. De egy darabig azért ők is kalapálták, amíg ideális lett a beállításuk (pl. vannak különféle cache-bővítmények, ki kell találni a megfelelő statikus és dinamikus tartalom-arányokat, stb.).Vannak nem fapados, de nagyon remek, nem erőforrászabáló oldalak is. :wink:

A Demonicplayer.hu-ról van szó, a maxereseknek meg valóban jó a szupportjuk, viszont elég szépen a sarokba szorítottak. Vagy megoldom az oldalunkon ezt a problémát, vagy max két hétig tudják biztosítani a tárhelyet, aztán lekapcsolják. Persze arra a kérdésemre, hogy abban az esetben a pénzünket visszakapjuk-e, az a válasz jött, hogy -hát azt nem szívesen, de ha nagyon ragaszkodunk hozzá, akkor vissza adják, mert ez meg az. De elég támadó hangnemben válaszoltak. Most nem tehettünk más, és megrendeltünk egy vps szervercsomagot… mert állításuk szerint, az elég az ilyen nagy erőforrást igénylő oldalakhoz is. Szóval én most egy kicsit ebben a szolgáltatóba is csalódtam. :S

vaz, ez a demonicplayer nagyon baró…a timthumb és társai mind zabálnak, de miért nem használod pl a wp beépített képméretezőjét?

ahogy elnézem fix méreteket használsz, nem hiszem hogy alapvetően szükséges lenne a való idejű méretezgetés…és mintha túl sok szkript futna. kell az mind?

Dreamelf: Sajnálom, hogy csalódtál bennünk, nem ez lenne a célunk. A józan ész határain belül megteszünk mindent, hogy mindenki elégedett legyen nálunk, remélem azért többnyire sikerül.

Dreamelf! Csatlakozni tudok Manohoz; ez egy nagyon kafa oldal. Gratulálok hozzá! Kár, hogy nem a blogshow-ban mutugatod, hanem csak így, “titokban” dicsérgethetjük. :slight_smile:És azzal is egyetértek Manoval, hogy a fenébe azzal a thumb-os php futtatással. Ha azt leváltod, akkor szerintem nem is kellene a vps (ahol - szerintem - nem biztos, hogy véglegesen megoldódik a problémád), futna ez normális helyen is.

Teljesen felesleges egy rahedli képet php-vel futtatni, zabáltatni az erőforrásokat, amikor tárhely van, és mindenhol a rendszeridő, a HDD I/O véges.Olvashattunk itt, a Fórumon olyan szolgáltatókról, akik nem is szólnak, csak hipp-hopp lekapcsolják az oldalt, sőt, volt olyan is, aki azt írta, hogy le is törölték a munkáját. Én sírógörcsöt kapnék, ha ilyen szép munkába belebarmolnának.Azok kedvéért, akik nem nagyon értik, hogy miről van szó: Nagyjából arról, hogy amikor pl. van egy szép, részletgazdag, nagyméretű, jó felbontású fotónk, és azt valami php-vel jelenítjük meg az oldalunkon. Ilyen pl. a a valamilyen thumb.php, amikor a beillesztés valami olyasmi, hogy , ilyenkor a szerver egy csomó műveletet kell, hogy végezzen; a szerver indít egy proceszt, memóriát foglal rá, a php lefordítja a scriptet, átalakítja, elvégez egy csomó számtan-műveletet, kitolja az eredményt a böngészőnek, felszabadítja a foglalt memóriát. És mindig annyiszor csinálja ezt, ahány kép van a nyitóoldalon (vagy másik oldalon) és kérés érkezik, hogy “hallottam Dreamelf klassz oldaláról, megnézném”. :slight_smile:Amikor egy kére úgy hivatkozunk, hogy , akkor nincs ilyen hercehurca, a szerver nyitja a fájlt és már tolja is ki, elég nagyjából egy művelet. Ha egy képet több méretben is meg szeretnénk jeleníteni, akkor inkább többféle méretben érdemes tárolni, mert a megjelenítés gyorsaságában visszakapjuk bőven, és nem dolgoztatjuk ilyen lekérdezések, műveletek tucatjaival a szervert.Sőt, van ennek másik oldala is; a felhasználó. A böngészők dinamikus tartalomnak érzékelik az ilyen műveletek miatt, és nem gyorsítótárazzák (nem cachelik), a letöltés meg igencsak lassú. Mondjuk egy mobilnetes szívhatja a fogát, mire betölt neki az oldal.Szóval, minden arra mutat, hogy ezt a nagyon remek oldalt bátran virítsad, és egy kisebb munkával ne legyen sehol ilyen gondod, mi, felhasználók pedig élvezhessük gond nélkül, és rendszeresen visszatérjünk, mert még gyors is. Én legalábbis élvezettel olvasgatnám… :slight_smile:A végére még egy megjegyzés, de az már maxerhosting-nak szól: dicséretes az a hozzáállás amit a hozzászólásodban írsz! Nincs fikázás, nincs mutogatás, nincs felelősségtologatás, ugyanakkor van “sajnálom, hogy csalódtál” és “megteszünk mindent”.


'maxerhosting' wrote on '2011-05-26:
Dreamelf: Sajnálom, hogy csalódtál bennünk, nem ez lenne a célunk. A józan ész határain belül megteszünk mindent, hogy mindenki elégedett legyen nálunk, remélem azért többnyire sikerül.
Én értékelem, a hozzáállásotokat, és valóban csak egy kicsit csalódtam. De ezt az érzést kompenzálja a hozzáállásotok a dolgokhoz.. Részemről nincs harag és szeretnénk hosszútávon nálatok maradni, igyekszem olyan szintre hozni az oldalt, hogy az megfelelő legyen.