Második szintű almenü kilistázása wp_list_pages-zal?

Sziasztok!

Van egy ilyesmi menüstruktúrám:

Állatok

• Kutyák

– Német juhász

– Dobermann

• Macskák

– Perzsa

– Cirmos

A cél az, hogy ha belemegyek az 'Állatok' menübe, vagy valamelyik alkategóriába akkor ki tudjam listázni a 'Kutyákhoz' és a 'Macskákhoz' tartozó almenüket, ilyen módon:

• Kutyák

– Német juhász

– Dobermann

• Macskák

– Perzsa

– Cirmos

Ezzel a kóddal részben működik is. (Az 56-os ID itt az 'Állatok' oldalra vonatkozik.)

Tehát megnézi, hogy az 56-os oldalról van-e szó ('Állatok'), vagy annak valamelyik aloldaláról. ('Kutyák', vagy 'Macskák'.)

Code:

post_parent == '56') {

wp_list_pages('title_li=&child_of=56');

} ?>

Egy problémám van, hogy ha belemegyek pl. a 'Német juhász' almenübe, akkor már nem jelenik meg a menü. Hogy tudnám kiterjeszteni az if függvényt úgy, hogy a második szintet is figyelembe vegye a parent-child viszonyban?

A wp_page_menu jó lenne ilyen szempontból, de sajnos nem jöhet szóba, mert az minden menüt megjelenít. A lényeg pedig az lenne, hogy ha idővel új alkategóriák kerülnek be, akkor ne kelljen kézzel a kódban turkálni.

No, úgy néz ki sikerült megtalálnom a megoldást:

http://www.benjaminashcroft.com/web-design/wordress-sub-menu-navigation

Már csak automatizálni kell.

Hát nem sikerült. Valaki esetleg?

Ha jól értelmezem, akkor mindig az aktuális oldal almenüit (és azok almenüit) szeretnéd kiíratni.

Próbáld ki úgy, hogy:

if (is_page ($post->ID))

wp_list_pages (“title_li=&child_of={$post->ID}”);

Viszont ezzel se fog megjelenni a menü, ha belemész a “Német juhász” almenübe, mivel annak nincsennek almenüi.

Az igazi az lenne ha kicsit bővebben kifejtenéd példákkal, hogy milyen menüpontokat szeretnél látni, amikor az egyes almenükben tartózkodsz.[code=php:qhwrmnx0]if (is_page ($post->ID))

wp_list_pages (“title_li=&child_of={$post->ID}”);

Viszont ezzel se fog megjelenni a menü, ha belemész a “Német juhász” almenübe, mivel annak nincsennek almenüi.

Az igazi az lenne ha kicsit bővebben kifejtenéd példákkal, hogy milyen menüpontokat szeretnél látni, amikor az egyes almenükben tartózkodsz.

Quote:

Code:

post_parent == '56') {

wp_list_pages('title_li=&child_of=56');

} ?>

Egy problémám van, hogy ha belemegyek pl. a 'Német juhász' almenübe, akkor már nem jelenik meg a menü. Hogy tudnám kiterjeszteni az if függvényt úgy, hogy a második szintet is figyelembe vegye a parent-child viszonyban?

És ha hozzáírnád a feltételhez, hogy vagy a kutya a szülője vagy a macska a szülője... smile.gif jól hangzik...

Szia, kösz a segítséget!

Igen, ez sajnos így van. Ezen próbáltam agyalni, hogy valamiképpen vissza kellene fejteni a “fő” szülő elemet… Csak sajnos nem vagyok programozó. :slight_smile:

Viszont megfordítottam a dolgot. Rákerestem, hogy hogyan lehet egy oldalnak a gyerek elemeit visszakapni, és találtam egy ilyen plugint:

http://www.red-root.com/wordpress/wordpress-plugin-is-child-of/

Ezzel már működik.

'chiara' wrote on '2010-03-22:

És ha hozzáírnád a feltételhez, hogy vagy a kutya a szülője vagy a macska a szülője... smile.gif jól hangzik...

Csak az már sajnos nem lenne automatikus, és nagyon sok ilyen ID-t kellene kigyűjteni. :)

A fő kategóriák viszont nem fognak változni.