Na mostmár semmi tippem nincs, miért nem jó. Van a:
http://kleni.extra.hu/kv/blog.php , ez lenne az index.php, csak átnevezve. A vezérpulton átírtam a közvetlen linkeket /blog.php?p=%post_id% -re, ami ugyan az, mint az alap, csak nem index.php-vel. Természetesen nem megy. Viszont az index.php-ben van egy ilyen include()-es izéé.
http://kleni.extra.hu/kv/index.php?x=blog
Ez megy tökéletesen (a hibámtól [sablon] eltekintve), (nem értem miért, mert ugye nem ezt állítottam be) csak épp a hozzászólás része nem megy. Az ugye a blog.php -n keresztül lenne.
Na ez így remélem érthető 
Szóval miért nem működik a blog-php-ban az egész, ha az ugyanaz, mint a wp indexe, és át is írtam a linkeket?
Helló! 
Azt meglehet valahogy oldani, hogy máshol legyen a sablon, és ne a themes mappában? Jó lenne, mert akkor nem kellene foglalkozni azzal, hogy annak is külön sablont csinálok, ugyanis a blog egy külön mappában van, így nem tudom “bemásolni” ami nem ott van (vagy csak nem jöttem rá, hogy lehet, de ha valaki tudja, akkor leírhatná)
Zöld pitypang legyek Kléni, ha értem a kérdésed második felét.
Az első felére igen, de minek is?
Ezt én sem értem.
Mi az, hogy a themes mappának is egy külön sablont kell csinálni?
ma már hétfő van
Nos nekem van egy 5letem:
Azt szeretné, ha a blogja és a jelenlegi oldala “egy sablont használjon” != ugyanúgy nézzen ki.
Sztem azt akarja, h ugyanúgy nézzen ki mint a blog. De ehhez külön sablont kell csinálnod kléni (vagy alakítani)
Van ugye az oldal, meg a blog. A blog az oldal sablonjától egyel fentebb, a blog/ mappában van. Azt szereném, hogy a blog, és az oldal ugyanazt a sablont használja. egyenlőre csak include()-el próbáltam, ami ugye nem sikerült a mappák miatt.
Bár most, ha jobban meggondolom, sokminden van, ami más a blogban, mint az oldalon, így ez nem lenne pont nyerő
de pl a lezáró, a nyitó, és a stylús file lehetne onnan, de ez nem sikerült. Esetleg van ötlet, hogy lehetne megoldani?
(előre is elnézést, de fogalmazásból nem vagyok túl jó, majd gyakorlom
)
Meg tudnád mutatni az oldalt? De szerintem ez az egész nem úgy működik, ahogy te azt elképzeled… Menniyre vagy járatos html+php-ban?
A “blog” részben, a wp-config fájlodba tedd bele ezt a WPLANG definíció után:
define ('WP_CONTENT_DIR', ABSPATH . '../' . 'wp-content');
Bár nem értem miért van két külön installod, amikor szerintem, 1 WP-vel is meglehetne oldalni ezt.
Ez az, amit kerestem, bár sajnos nem sokat segített.
Volt egy hülye ötletem, amit sajnos meg is valósítottam. Az egész blogot egyel lentebbi mappába raktam, vagyis mostmár minden ugyanott van. júhéé, ez jó is lenne, de az index.phpn nem a blog lenne.
Azt meglehet valahogy csinálni, hogy az alapértelmezett oldal ne az index.php, hanem a blog.php legyen? 
még nem tudom, hogy működik-e a mostani módszerrel, mert ha a blog.php-ra megyek a böngészőben, (ami az index.php-ből lett átírva) akkor blog.php/ -t hoz be, vagyis valami nem jó.