Üdv mindenkinek!
WP+Buddypress -re épül az új oldalam.
Azt szeretném, ha az oldal tartalmát csak bejelentkezett felhasználók láthatnák. Bejelentkezés nélkül, egy külön felépített tartalom lenne látható, és természetesen a belépés lehetősége.
A User Acces Managerrel próbálkozom, valószínű használni fogom majd, de a jelenlegi gondomat lehet, hogy egyszerűbben is meg lehet oldani. Hiszen nem kell most más mint : ha bejelentkezett az illető láthatja a szokásos tartalmakat, ha nem akkor csak egy külön akár statikus tartalom jelenik meg a belépési lehetőséggel.
Másrészt arra kerestem megoldást, hogy csak a tagok által kiküldött emailes meghívóval lehessen regisztrálni, szabadon ne. A Secure Invites plugint találtam. De sajnos nekem nem működik. Esetleg más plugin erre a célra?
Köszönöm.
Ha nem riaszt el a megjelenésed szerkesztése, akkor egy if_logged-in lekéréssel meg lehet bütykölni. Bővebben (angolul): http://codex.wordpress.org/Function_Reference/is_user_logged_in
Köszi.
Hát ehhez még nagyon kezdő vagyok. De amúgy nem riaszt el az ötlet. Ha nem lesz egyszerűbben kivitelezhető megoldás (plugin) megpróbálkozok vele.
Ennél egyszerűbb megoldás nincs. Még a bővítményekkel is több gond van. Én is ezt a megoldást javaslom.
OK. Köszi. Nekem, mint kezdőnek mit javasoltok, hogyan kezdjek bele? Ahhoz, hogy ezt meg tudjam csinálni, milyen anyagot érdemes átnéznem. Egyáltalán melyik fájlba kell ezt a scriptet beilleszteni?
Csinálj biztonsági mentést és kezdj el próbálkozni. Nézd meg melyik php-s lehívás mit hoz le. Akkor el fogsz igazodni a megjelenésben és úgy könnyebb lesz a szükséges helyek bűvölése.
[font=arial,helvetica,sans-serif:32shhkm1]Sziasztok!
A következőt ötletet találtam:
if( !is_user_logged_in() ) {
wp_redirect(‘http://wherever’);
exit;
}
Ezt a kódot a használt téma header.php-ba a javaslat szerint beillesztettem.
Műkődik is , szuper.
WPMU alatt, létrehoztam egy új oldalt (www.oldal.hu/welcome). Erre az új oldalra van irányítva mindenki aki nincs bejelentkezve. Szóval így itt minden publikus információ megjelenhet, a többi meg csak a bejelentkezetteknek.
A gond a következő:
Ha bárki a regisztrációra kattint, most mindig visszakerül a www.oldal.hu/welcome oldalra.
Mint írtam elég kezdő vagyok. De úgy látom, hogy bejelentkezésnél, a wp meghívja a wp-login.php-t. Ez esetben a theme header nincs meghívva, viszont regisztrációnál az aktuális téma jelenik meg. Ãgy a header-ben is lefut a kód.
Hogyan tudom megoldani, hogy a regisztrációs űrlap úgy jelenjen meg, hogy nem fut le a téma header.php-ja?
Köszi[/font:32shhkm1]if( !is_user_logged_in() ) {
wp_redirect(‘http://wherever’);
exit;
}
Ezt a kódot a használt téma header.php-ba a javaslat szerint beillesztettem.
Műkődik is , szuper.
WPMU alatt, létrehoztam egy új oldalt (www.oldal.hu/welcome). Erre az új oldalra van irányítva mindenki aki nincs bejelentkezve. Szóval így itt minden publikus információ megjelenhet, a többi meg csak a bejelentkezetteknek.
A gond a következő:
Ha bárki a regisztrációra kattint, most mindig visszakerül a www.oldal.hu/welcome oldalra.
Mint írtam elég kezdő vagyok. De úgy látom, hogy bejelentkezésnél, a wp meghívja a wp-login.php-t. Ez esetben a theme header nincs meghívva, viszont regisztrációnál az aktuális téma jelenik meg. Ãgy a header-ben is lefut a kód.
Hogyan tudom megoldani, hogy a regisztrációs űrlap úgy jelenjen meg, hogy nem fut le a téma header.php-ja?
Köszi[/font]
Kiegészítésként:
A /welcome oldalhoz az alap twenty eleven sablont használom. Az lenne a legjobb, ha regisztrációs űrlap meghívásánál át tudnám írni, hogy ne az aktuális (a fő oldalhoz tartozó) sablon fusson, hanem mindig a twenty eleven.
Hol kell ezt átírni?
Köszi