Magyarodik a WordPress.com

Korábban, ilyen-olyan forrásból elkészült a wordpress.com 16%-ának a fordítása, ám ez vajmí kevés ahhoz, hogy az oldal tényleg magyarul beszéljen. Így az elmúlt héten nagy energiát fordítottunk arra, hogy ezt előmozdítsuk. Így most 52%-on áll a magyar fordítás, ami még mindig kevés, de figyelmbe véve, hogy kis híjján 10.000 sorról beszélünk, nem kis erőfeszítés volt.

Aki szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy teljesen magyar legyen a WordPress.com is, az itt megteheti:

http://translate.wordpress.com/projects/wpcom/hu/default

(Természetesen a fordítások nem kerülnek ki azonnal, hanem előzetes moderáció van, amit mi végzünk)

Mert jelenleg a Mandriva hivatalos oldalát dokumentációját fordítom.Elég hasznos projektnek tartom ezt is:D De ahogy nézem webes fordítóval megy a fordítás. :slight_smile:

[OFF]Mandrivát, még Mandrake korában használtam valahogy a 7.0 verzió környékén. Imádtam[/OFF]

Ez mind szép és jó :slight_smile: De kicsit olyan magyartalanul hangzik, hogy magyarodik a wp. Nem inkább magyarosodik?

Igen Robertooo, csakhogy édes anyanyelvünk olyan csodálatos, hogy megengedi a játékos kifacsarását is a szavaknak, mondatoknak.

Esetünkben egy játékos, örömteli és büszkeséget magában hordozó címadással találkozhatunk, amely mindenben követi a jó címadás szabályát, mégis belevisz egy kis csibészes, játékos egyediséget.

A címadás azt is mutatja, hogy a WordPress nem favágás, hanem komoly játék. :slight_smile:

+1 Győzőnek. :slight_smile:

Nem azért írtam, hanem azért, mert komolyan így gondolom.

+1??? Csaaaak??? :slight_smile: :slight_smile:

[off]Van amikor az ember szeretné mindenki tudtára adni hogy ő hűdenagyon egyetért. És mivel a + - rendszer hátránya az, hogy nem tudod megnézni ki “lájkolta” az adott hozzászólást kifejlődött az a szokás (no jó ez valójában a + - rendszert nagyon sokkal megelőző szokás…), hogy a tetszést +1 mint +1ember akinek tetszik vagy nem is tudom… -al jelölték… gondolom ilyesmit akarj jelenteni…[/off]

Nagyon szívesen segítek a fordításban, jó lenne anyanyelvünkön olvasni a wordpress.org oldalt. :slight_smile:

Nagyon szépen köszönjük! :slight_smile:

Más se tartsa vissza magát! :slight_smile: :slight_smile:

'Robertooo' wrote on '2010-12-02:

Ez mind szép és jó :) De kicsit olyan magyartalanul hangzik, hogy magyarodik a wp. Nem inkább magyarosodik?

Egyébként ezzel akartam jelezni, hogy messze még a vége. Ha 90% körül leszünk, akkor már magyaros lesz, addig csak magyarodik :)

Épp az előbb segítettem kicsit benne. A blogbejegyzésre is írtam.:slight_smile:

nekem meg az emailemre azt írja hogy már használatban van… ha meg emlékeztetőt küldök jelszóhoz, akkor meg nincs ilen email cím boggle.gif az hogy lehet?:smiley:

smét fordítgatós kedvem volt, így beküldtem 20-30 részt. tudom em sok, de sok kicsi nagyra megy. :slight_smile: