Magyarítás probléma

A FreshNews téma magyarítása közben egy nagy akadályba ütköztem: nem tudom sehol sem magyarítani a hozzászólások részt. Sem a nyelvi fájl, sem egyik php sem tartalmazza ezt, sem a MySQL, nem tudom honnan forrásozhat (link).Ugyanakkor a Theme My Profile plugin magyarítását is keresem. Ha valakinek megvan, kérem segítsen… Kösz

Fnorbika: lehet, hogy a Leave a Reply -t nem a sablonfile-ból veszi, hanem a WP fő nyelvi file-jából… asszem.

fnorbika!Ha jól emlékszem, ezt már máshol is említetted volt, és akkor is azt írtam rá, hogy amennyiben a Woo-sablonról van szó, amely fizetős, akkor ott kellene érdeklődnöd. Amit meg tudtam nézni, hogy a /lang/ könyvtárában találhatóak a nyelvi fájlok, és éppen a hozzászólásokkal kapcsolatos résszel. 63 sor az egész nyelvi fájl; ha lefordítod magadnak (vagy, ha valakinek megvan), akkor valószínűleg menni fog.Nyelvi fájlokat a MySQL-ben nem nagyon kell keresgélni… :wink:A Theme My Profile bővítmény nyelvi fájlja csak 47 sorból áll; jobban jársz, és gyorsabban végzel, ha lefordítod magadnak, aztán közzéteszed. :slight_smile:

A Wordpress nyelvi fájlaiban is megfelelően le van fordítva az erre vonatkozó rész. Valakinek valami ötlete még esetleg?

A Theme My Profil egy nagy hányadát lefordítottam, azt csatolom: [attachment=167:theme-my-login-hu_HU.zip]

Mi a helyzet a sablon nyelvi fájljával? Abban van a hozzászólás-rész…

Így van, lefordítottam, de nem működött. Tovább keresgéltem és megtaláltam: a root-ban a comments.php-t átirtam és így rendben működik.

Nem akarok új témát nyitni emiatt, ezért itt kérdeznék. A newstone témát feltelepítettem, minden oké is, de a gyárilag meglévő jobb oldali menükön szeretnék változtatni. Search helyett keresés, Categories helyett kategóriák. Ehhez a .opo .mo fileokat kell módosítanom, vagy a php-ban is átírhatom? Az a vicc letöltöttem a po. filet, de ott angolról kínai betűkké vannak alakítva a dolgok, így inkább nem nyúltam hozzá :slight_smile:

A .po fájlt kell szerkesztened. A php fájlok a frissítés során átíródhatnak, így a munkád elveszhet.http://www.wordpress2you.com/2011/03/hogyan-beszel-magyarul-a-wordpress/

Az a baj, a témának a .po filejai (amik a wp-content/themes/newstone/languages mappában vannak) zh_TW és zh_CN -ből állnak, természetesen mindkét néven van .po és .mo file is. Ha bármelyik .po-t is megnyitom, akkor az eredeti szöveg oldalon angol jelenik meg a másik oldalon kínai írásjelek. Ebből arra következtettem, hogy másutt kell keresgélnem. De vajon hol? A sablont, ha megnézem a szerkesztővel az adminban, akkor a php részekben találok nyomokat amiket én keresek, de nem vagyok biztos benne, hogy ez lenne a helyes út, főleg azok után amit te is mondtál.

Csak a téma gyári menüivel van ilyen gond, egyenlőre át akarom nevezni őket, utána a következő nagy falat az áthelyezésük, módosításuk lesz :slight_smile:

Üdv és S.O.S.,

nem találtam hasonló bejegyzést, remélem, itt jó helyen írok:

Calotropis sablont szeretném magyarítani, de a po fájl helyett csak po.php -t találok. 17 órán belül indulnia kell az oldalamnak, és kezdek kétségbeesni, mert a béta verzióm még elég randa (pl. Leave reply nagy betűkkel, és nem találom, hol lehetne belepiszkálni.)

Mi lehet a megoldás?

Válaszaitok előre is nagyon köszönöm!

Koi

Itt is kértem segítséget, ha valakinek hasonló problémája van, a saját fórumán hátha válaszol a sablon készítője:

http://forum.itx.web…ies=1#post-1653


'Zozeei' wrote on '2011-07-31:
Az a baj, a témának a .po filejai (amik a wp-content/themes/newstone/languages mappában vannak) zh_TW és zh_CN -ből állnak,
Nincs más hátra, mint kicsike kezeddel megfogod a .po fájlt, és egy poEdit-tel azt a 85 sort lefordítod, majd hu_HU néven elmented, és ekkor lesz egy hu_HU.po és hu_HU.mo fájlod, melyből az utóbbit kellene a sablon language könyvtárába másolni.

És, ha már megszenvedted, akkor örömmel vennénk, ha megosztanád velünk, és letölthetővé tesszük hgrg és az én oldalamon is, a neveddel egyetemben.

'koi' wrote on '2011-07-31:Calotropis sablont szeretném magyarítani, de a po fájl helyett csak po.php -t találok.
Őszintén szólva, a szemem néztem ki, de a po.php fájlt én nem találtam a most letöltött sablonban.

én sem :slight_smile: ezért is csodálkoztam…

Bocs az ismétlésért, újonc vagyok. Sima .po fájlt, vagy bármit, akármit, akárhol, ahol magyaríthatnám a Leave a reply-t hol találok a Calotropisban? Csatoltam, hol találtam a sablonon belül hasonló dolgot, csak éppen kezdeni nem tudok vele semmit :frowning: Tudjátok a megoldást?

Állj!Ez nem a sablon fájlja, hanem a wp eredeti fájljai, azt nem kellene pisztergálnod! :slight_smile:Mivel nincs a sablonodnak nyelvi fájlja, ezért a sablon (!) php fájljait kell egyesével átírnod, ott, ahol kell, de vigyázz: a sablon frissítésekor ezek el fognak veszni!

Köszönöm szépen a segítséget, lefordítottam, működik is, az oldaladon keresztül elküldtem neked a fordítást. Remélem más is hasznát veszi.

Győző, köszönöm!! Ha nem is tökéletes, mégis megoldás! :rolleyes:

Kezdő vagyok. Letöltöttem telepítettem a Magyar WP 3.2.1 -et. Már a telepítő is angolul jött be, de ezen túltettem magam. Sajnos telepítés után az admin felület is angol, és az oldal szövegek is. Mi lehet a hiba? Kérem segítsen valaki. a wp-config.php fájlban elvileg jó a bejegyzés: define ('WPLANG', 'hu_HU');Köszönöm, ha válaszoltok.

Ha innen töltötted le, akkor elvileg magyarnak kell lennie.Ha mégsem magyar, akkor lehet, hogy nem volt tökéletes a feltöltés. Keresd meg a gépeden a wordpress/wp-content/languages mappában a magyar nyelvi fájlokat (elvileg csak azok vannak benne) és töltsd fel a honlap ugyanilyen nevű mappájába.